Sunday, October 23, 2011

hari peLbagai emosi =)


okayy...assaLamuaLaikum and happy everyday !! hari ini secara jujurnya, CG teLahpun mengaLami hari penuh ekspresi...ehemm...apeekah ?? yeLah, hari2 emosi CG biasa jee sebab takde apee pon yang berLaku sangat...tapi hari nie memang awesome !!

emosi satu : TERHARU

ade muka terharu tak ?? *anggap jee Lah ade*

kisahnye, tiba2 ade manusia menegur saya di bLog mengatakan dia mengenaLi CG *sapee tak kenaL kan ?? HAHAHAHA* yakni, beLiau merupakan junior CG semasa di SERATAS duLu *sekoLah menengah sains raja tun azLan shah, dah jangan tanya SERATAS tuh ape* cube Laa paham biLa kita dah meninggaLkan zaman sekoLah menengah hampir 6 tahun, takkan kita expect yang junior2 akan kenaL kita Lagi kan ?? *sorry, CG peLupa orang nyee* tapi rase nak menitik air mata biLa masih ada junior2 yang ingat tentang diri ini *HAHAHHAHA*

duLu masa zaman CG kat SERATAS, kitorang punya dorm duduk ikut rumah sukan...nak menyemarakkan semangat rumah sukan gamaknyee...muLa2 macam tak berapa best sebab daLam setiap dorm ada campur2 dari f1 sampai Laa f5 *tak de privacy siot* tapi biLa dah Lama2, syok pLak duduk campur2 nie sebab boLeh buLi junior *keji !!* biLa post status pasaL junior SERTAS kat FB CG ramai Laa yang bagi feedback duLu diorang kenaL CG sebab CG punya suara boLeh bagi gegar satu asrama...nak2 Lagi kaLau panggiL bebudak fLoor *junior* ke toiLet sebab toiLet kotor or ade orang buang pad merata...kenangan sungguh~ ade junior tuh puLak ingatkan CG pasaL perangai giLa CG duLu : nyanyi Lagu raya setiap pagi *hekhekhek...sabar jee Lah*

ape2 pun, kehidupan kat SERATAS sangat nostaLgia...kaLau ade akak2, abang2 senior atau junior2 yang stiLL cam CG, tegur2 Lah and bagitahu korang neh batch berapa...terubat sikit rindu kat SERATAS tuh *hikksss* kita reunite kat bLog and FB pon boLeh...zaman dah maju~


emosi dua : HAPPY !!

perasaan happy ini datang akibat dapat meLoLoskan diri untuk beberapa hari dari berkurung di rumah...ke mana ?? oh, destinasi adaLah rahsia sebab takut ramai paparazzi asyik mengejar CG *poyo giLa* and juga sangat Lah happy untuk aunty CG yang teLah seLamat diijab kabuLkan pada hari ini...weLL, majLis diadakan di kepong...masa nak pegi tadi, punya Lah jam tak hengat dunia tapi aLhamduLiLLah, masa sampai tuh orang beLum niekah Lagi...so, SELAMAT PENGANTIN BARU untuk mak Long nadia and husband =)


ehem3...majLis simpLe2 jee yang penting barakah okayy...seLamat dah semuanya...aLhamduLiLLah...maLam nie dah haLaL dah ! *aawwwuuuummm, nakaL !*


emosi tiga : BOSAN

muka memang menampakkan bosan teramat

memang cLiche kan biLa anak2 dara atau anak2 teruna yang umurnya baru 20 an gitu, pasti akan ditanya soaLan cepumas biLa menghadiri majLis kawen atau tunang sedara mara...macam tadi CG pon terkena soaLan yang tiada jawapan nie : 'haaa, kakak sedara ngan sepupu ramai yang dah tunang bagai...mira biLa puLak ??' aLahai...CG tak sediakan skrip jawapan puLak time tuh so hanya mampu senyum sahaja Lah...nak buat macam manee kan ??

Lepas nie kaLau orang tanya, CG biLa Lagi...CG akan jawab : 'sorry makcik...bakaL tunang saya tuh tengah berhempas puLas habiskan beLajar kat FRANCE sane sebab nak buat majLis grand2 biLa kami kahwin nanti' HAHHAHAHAHA~ amacam, cLass tak jawapan CG *harusLah*

p/s : rabu nie, kazen CG bertunang puLak...haih...mari menahan teLinga okayy =)


2 comments:

gdsbnga said...

'sorry makcik...bakaL tunang saya tuh tengah berhempas puLas habiskan beLajar kat FRANCE sane sebab nak buat majLis grand2 biLa kami kahwin nanti'
cik gojes ayat ni memang tak boleh blah . haha . mesti terlopong makcik tuuu :P

CiK GorGeouS ! said...

gdsbnga : hehehhee...aLahaii...memang nak bagi meLopong pon...hehehe~ ohsem sket...so, depa takkan tanya banyak2 dah =)