Wednesday, October 19, 2011

drama sebabak CG dan BB, huh !!


serabut . serabut . serabut . hari2 rasa serabut sebab banyak betuL perkara yang menyerabutkan...yeLah, atas muka bumi nie bukan CG jee yang hidup kan...ade berpuLuh juta2 Lemon manusia yang bernafas menyedut udara yang sama, bertapak atas tanah bumi yang sama *giLa ah boLeh buat ayat keramat Lah puLak, HAHAHAHAHA* actuaLLy takdeLah serabut mana, cuma nak bagi korang bayangan betapa, biLa kita terLaLu berfikir fikir memang banyak perkara yang menyerabutkan kepaLa...


haihh...hari nie CG geram betuL okayy dengan my BB *hah ?? korang taktau sapee BB CG ??? nak kene neh !* okayy, stress jugak Lah sebab CG had a big fight dengan my BB nie :

hah, sapee Lah Lagik kan...kaLau bukan encik AERIL ZAFREL ini *huh !* apee ?? ingat you tayang body gagah perkasa tuh boLeh bagi marah i pada you reda Lah kan ?? tak mungkin !!
mesti korang tertanya2kan kenapee yang CG marah bebenor dengan mamat sekor neh...okayy, CG tau Lah beLiau neh peLakon, kene ade photoshoot, berLakon dengan segaLa macam wanita2 comeL Lah kan...tapi, kadang2 sakit hati jugak biLa tengok dok peLuk sana sini mesra2 gitu...amboii, CG pon tak dapat okayy nak buat macam tuh *HARAM tahu tak sebeLum nikah* tapi senang2 jee pompuan Lain dapat rasmikan duLu *huuuuu, nangeh Laju2* yang Lagi buat CG rasa tak secure, dia boLeh mesra2 dengan TIZ ZAQYAH puLak tuh...waaaaaaaaaa *nangeh Lagi* korang tak percaya ??? huuuu~ CG pon tak nak percaya pada muLanyee, tapi biLa dah ramai yang suruh CG googLe...then i've found this :

tengok Lah tuh !! kemain Lagi mata dia tuh usya tiz zaqyah...kemain tau !! *cocok mata kang !!*

hari tu dia kate, vespa comeL dia tuh dia tak penah bawak sape2 and dia save speciaL untuk CG nanti...boLeh buat photoshoot wedding aLa2 nabiL nanti Lepas nikah ngan vespa tuh...tengok !! tiz siap boLeh tido2 Lagik kat beLakang badan dia tuh !!!

tengok !!! SESUATU tau diorang nie...waaaaaaa....nanges bertaLu2 ah macam nie...


then, CG terus ambiL handphone,

'smpi hti u kan ?? i xpnh pn hlg u blakon ke, shooting ke ape kee ngn pmpn len...tpi kali nie i rse i mcm xblh trima tau tgk gmbr u ngn tiz mesra sgt...plz laa jgn tpu i lg..klu u ngn tiz ad pape, lpskn i !'

msg sent to BB


3 minit Lepastuh, terus handphone CG berbunyi...tengok caLLer ID 'Baby Boy' ...konon merajuk tak nak angkat, tapi biLa tengok dia bersungguh2 caLL tak henti2, CG angkat gak Lah...

(aeriL : BB, CG : GG)

BB : GurGurL, kenape you tiba2 emo nie sampai nak mintak Lepas segaLa nie...cuba bagitau i kenape nie ?? terkejut i tau terus mintak take 15 dengan director nak caLL you...tabLoid mane you dengar cerita nie ??

GG : nie bukan kes tabLoid ke hapee kee...i trust you okayy, tapi i nampak sendiri dengan mata kepaLa i gambar u dengan tiz tersangat Lah mesra macam Loving coupLe jee ! *beginning to cry*

BB : baby, jangan Lah menangis okayy...i berani sumpah Lah i takde pape dengan tiz tuh...Lagipun, dia kan dah ade bro remy...i puLak dah ada you...pLease sayang, tak mau Laa macam nie...cubee you bagi kat i Link gambar2 yang you tengok sampai you psyco macam nie...

GG : okayy, kejap *sending MMS, nak tweet or FB pubLic sangat puLak kang*

BB : *diam kejap tengok gambar*

GG : haaa...apesaL senyap ?? you're busted kan ?? see, i caught you red handed kan ??

BB : HAHAHAHAHHAAH...you !! teruk Lah you punya daya ingatan nie !! *stiLL geLakkan CG*

GG : you nie dah kenapee ?? i tengah marah berasap2 sikit nak jadi incredibLe huLk versi pompuan nie, you sedap puLak geLakkan i yee ??

BB : sorry GurGirL ~ bukan apee...you punyee jeLes tuh makin teruk Lah i rase...i kan penah bagitau you yang i dengan tiz memang tengah giat berLakon sama daLa cerita CINTA KURA KURA...you Lupa eyh masa i datang kat rumah you awaL2 tahun nie i ade cerita pasaL skrip cerita nie and you pun kata macam menarik jee...that's why Lah i terima job nie...sekarang nie, you puLak marah2 tak tentu pasaL *sambung geLak*

GG : errrr....ade eh ?? *check2 googLe, bLogs dan youtube segaLa* haah Laaa...adoiii...sorry, i baru nampak poster cerita nie...ampun2 *nada mohon simpati*

BB : hah !! tau pun...Lain kaLi jangan nak main sergah je okayy...i pon nak mintak maaf jugak sebab LateLy susah betuL nak Luangkan masa untuk you...kene keje keras sikit, hehehehe *okayy, bLushing suda CG*

GG : okayy2, takpee...i paham...sorry kacau you kerja...jangan work hard sangat okayy..rest kene cukup...Last, i pesan..jangan nak menggataL sangat okayy ??

BB : yeeLah, you pon pegi rest...nanti sakit datang baLik puLak...nanti biLa i senang i'LL caLL you back okayy...pasaL gossip2 ke ape yang you tengok, jangan jump to concLusion terus..refer i duLu okayy ?? have a good rest baby, assaLamuaLaikum~


HAHAHHAHAHAA~ okayy, cemburu buta sangat kan ??? ngengada betuL !!

so, ini Lah cerita yang mereka berdua berLakon sama2 tuh...cooL jugak biLa tengok2 baLik...yang kura2 punya part pLak zizan, fafau dengan usop wiLcha yang empunya suara...adoii...kaLau dah zizan punya suara, kompom keLakar Lah...tak sabar betuL nak tengok...Lagi2 nak tengok my BB berLakon...ade improvement tak agak2 ?? semoga adeLah, sebab tak nak tengok dia down puLak biLa kene kritik *even CG seLaLu kritik dia duLu kaLa masa muLa2 berLakon, BHAHAHAH*

jom tengok traiLer cerita neh :


adeh, tengok traiLer pon dah ohsem...hopefuLLy cerita dia sehebat traiLer Lah yee =)

i Love you BB !!

*biLa baca2 baLik conversation, rase nak muntah atas kegeLian yang teramat...mohon maaf yee readers semua*

6 comments:

Blueice Butterfly said...

~waa..sweet gitu..hehe ^_^

♫♪~ Naurah Nawwarah ~ ♫♪ said...

bb u betul ke tu? alo3, suwitnye.. ala, kate keje.. kne phm la.. kahkahakh

CiK GorGeouS ! said...

BB : HAHAHAH~ manis macam guLa kan ??? ngeh3~

CiK GorGeouS ! said...

NN : tak pee...CG memang jenis memahami punyee =)

Nuriy Arisa said...

Assalamualaikum ^_^

suke CG dgn BB CG,..
sweett sgt222x!
dun wory la..dye kne keje..
trst him ok ^_^

CiK GorGeouS ! said...

NA : yeah, CG percaya pada dia...bhahahhaa~