Friday, October 21, 2011

biLa CG dah kena save bajet... =)


it's aLready friday peopLe !! seghonok rasanya !! *ehem* hamboii kemain seronok pLak CG...over mengaLahkan orang yang penat bekerja seLama 5 hari membanting tuLang LaLu mengharapkan cuti hujung minggu untuk bersama keLuarga dan tersayang *tu diaaa, panjang sangat description manusia yang bekerja keras* hurrm, minggu yang tak produktif Lagi sebab CG memang maLas !! weeehooo...pengakuan secara terbuka okayy...so, para bakaL husband sekaLian siLa cari maid untuk CG kaLau ade angan2 nak meminang CG okayy *suara cengkerik, sepi LaLu CG sdih sebab takde respon, HAHAHAHA* gurau jee Lah !! maLas jugak kadang2 kaLau tiba time nyeee...

sesungguhnya, takdeLah tak produktif sangat...sebeLum nie, CG tak pernah cerita kan yang CG nie suka benda2 yang cantik *name me a girL yang tak suka benda2 cantik, takde !!* tapi berapa ramai jee yang boLeh tukar benda2 hodoh jadi cantik...haaa....apeekah ??? sajee nak kongsi satu cerita dengan korang...hari tuh masa CG tengah deco *menuLis actuaLLy* kat buku and card untuk diberi pada sorang kawan masa birthday dia, member2 Lain nie dok Lah tengok CG menuLis tunggu nak sign *share beLi hadiah ramai2* tengah CG sibuk menuLis tu, tiba2 CG rasa ade aura2 yang memandang CG menuLis...biLa CG pandang jee diorang, semua tengah fokus kat ape yang CG tuLis dengan muka kagum jee masing2 *ade 4 orang time tuh*

terus CG sergah :

CG : hoii !! apesaL korang sampai menganga tengok aku menuLis

member : ko tau tak kau nampak macam apee??

CG : macam apee ??

member : ko pernah tengok tak orang2 kat pasar seni ke, kat kedai keychain yang buat tuLis2 atas keychain tuh, macam tu Lah kau...

CG : banyak Lah kau !! ku tuLis2 biasa jee...
member : memang Lah...tapi cara kau tuLis tu kreatif

CG : ehem *kembang sikit demi sikit* terima kaseh, nah amek 20 sen~


jom tengok a few things yang CG buat menggunakan barang2 terpakai :

ini card perpisahan untuk member kat matrik duLu...semua barang2 yang CG pakai adaLah kertas2 yang Lebih2 dari kertas pembaLut hadiah, kertas yang dah gunting2...CG ade satu faiL yang penuh dengan cebisan kertas setiap kaLi abis buat decoration bagai...sampai sekarang dah tua bangka pon stiLL ade kaLer Luna 12 warna, gam, gunting, markers, pens and magic pens kat daLam penciL box *bayangkan betapa besarnyee penciL box CG*

ade banyak Lagi card yang pernah CG deco and bagi orang tapi takde gambar puLak...



ini puLak adaLah percubaan pertama CG buat bunga menggunakan serpihan kain...sekarang dah maju sikit, pakai jahit2 puLak...memang tak kemas and baru buat beberapa jee sebab aLatan tak cukup...nanti CG akan buat banyak2 Lagi dengan peLbagai bentuk dan guna peLbagai jenis kain...benda nie boLeh buat brooch and even boLeh buat accessories untuk kepaLa, rantai ataupun geLang...ada banyak Lagi pattern bunga tapi nanti2 Lah CG buat sebab macam CG cakap tadi, aLatan tak ade... =)

benda nie jugak boLeh dijahit kat baju untuk naikkan seri baju terutamanya baju2 yang bercorak kosong and Lama...CG dah try jahit satu and baju tuh nampak baru !! so, Lepas nie CG akan kurang shopping Lah gamaknyee *maybe* yeeLah kan, sejak2 bajet buLanan takde masuk sangat neh...kneLah berjimat cermat...jimat2 tak bermakna tak boLeh nampak santeekkk kan...so, ini Lah penyeLesaiannyee...

cuba teka bunga dibuat daripada apa ?? *teka Lah woii !!* HAHAHAHAHA, correct !! bunga ini dibuat menggunakan kertas...senang jee, buat keLopak tuh banyak2...Lepastuh cantum kan jadi bentuk bunga...nie pun baru satu jee siap sebab gam yang kuat takde untuk Lekatkan ia bersama membentuk bunga tapi dah adeLah rupanyee kan...CG ade tengok kat satu bLog tuh, bunga nie di cantum2 dan boLeh jadi jambangan bunga untuk kawin *awesome giLa*

adoii...puas hati sungguh biLa dapat hasiLkan benda2 yang cantik dengan barang2 yang terpakai and kaLau nak beLi pun murah jee...tapi hasiLnya nampak grand giLa...weLL, nanti CG nak cari puLah hot gLue atau gam gajah tuh, then nak buat braceLet dengan rantai puLak...DIY memang best !! maybe gifted kot tangan CG yang berseni nie *HAHAHAHAH, jom geLakkan CG* hikkksss~


8 comments:

czueka said...

macam menarik jer..hehee

CiK GorGeouS ! said...

czueka : yeah...jom buat !! =)

::ini belog saya . cinta hati saya:: said...

halamak . kretip tu :)

cantik je :)

anisidayu said...

surat sokongan: pencil box CG mmg besar!! :D

CiK GorGeouS ! said...

IBS.CHS : aLahai...kretip tak kretip mana Lah...cuba2...tengok2 berjaya pLak =)

CiK GorGeouS ! said...

anisidayu : terima kasih atas surat sokongan anda =)

Nuriy Arisa said...

cantek la bunge tue CG..^_^

CiK GorGeouS ! said...

NA : hak hak hak...nanti CG bagi...hehehe =)