Friday, October 21, 2011

stranger to friend, friend to stranger...normaL~


idea menaip entry totaLLy takde tapi CG stiLL Lagi nak tempek sesuatu kat sini...kesudahannya, CG end up menggodek gambar2 DANBO yang super comeL dan tambah dengan ayat2 yang CG rase macam nak share dengan semua...




okayy...ayat takdeLah madah pujangga bagai, tapi kira boLeh Laa kan dari takde Langsung *ayat Looser cam CG Lah weh*

hurrrmmm...pernah dengar pepatah : PATAH TUMBUH HILANG BERGANTI ?? *budak meLayu kaLau tak tahu, memang nak kene sunat* takde bende pon CG nak cerita pasaL pepatah tuh, saje suka nak korang tambah pepatah baru daLam hidup korang *okayy, tipu*

hidup kita nie, kadang2 kita akan kehiLangan...maksud CG, akan jadi satu ketika kita akan hiLang kawan *ini tidak mustahiL, hidup tak seLaLu indah yawww* takpeLah, mungkin jodoh kita dan kawan tuh tak Lama untuk sama2 berkawan...but don't be sad, satu hari nanti kita akan dapat kawan yang Lebih baik dari yang sebeLumnya...

kat sini CG nak kongsi Lah satu cerita benar *takde kaitan sangat pon dengan repekan di atas sana*

pada satu hari *ayat standard memuLakan cerita kLasik* CG macam biasaLah berteLeku depan Laptop nie sambiL on FB dan bLog *sorry, CG tak cukup artis nak main tweet2* and then, tiba2 CG nampak ade beberapa friend request di FB...mata CG terus tertancap pada satu nama yang sangat unik *sorry, tak boLeh pubLic kan nama beLiau atas sebab2 tertentu* and CG terus approve...Let's just name that person STRANGER...to my surprise, berminggu minggu jugak Lah nama STRANGER nie bermain main daLam kepaLa otak CG, disebut2 oLeh CG secara tiba2 macam dipukau *tapi CG tak dipukau okayy, masih sedar* padahaL CG tak kenaL pun dengan STRANGER nie...


sehinggaLah pada satu hari CG teragak nak menegur STRANGER di chat FB *ehemm..fyi, CG susah nak bertegur sapa dengan orang yang tak dikenaLi* yang bertambah peLiknya, CG boLeh bercerita macam dah Lama sangat je kenaL...what i can say, CG rasa dekat giLa dengan dia...dan sampai sekarang, masih Lagi berkawan baik jee dengan dia...dan harap2, akan terus baik jee dengan dia...so, sapee katee strangers tak boleh jadi baik dengan kita kan ??


'kadang2 kawan baik boLeh jadi strangers, strangers puLah boLeh berubah jadi kawan baik...itu adaLah Lumrah dunia'


(^_^)


p/s : agak2, ape maknanya kaLau kita tunggu seseorang tuh onLine dan tiba2 eksaited biLa orang tuh onLine seperti yang diharapkan ?? *soaLan dah terang2 ade jawapan tapi masih kabur, HAHAHAHA*


2 comments:

syakey said...

comellll gilaaaa origami bunga tu...

CiK GorGeouS ! said...

syakey : ohohoohoho...terima kasih =)