Sunday, October 30, 2011

menghiLangkan rasa bersaLah dengan menjawab TAG :)


okayy wahai umat segaLa manusia *apee jenis ayat, CG pon pening* ade Lah beberapa hari atau minggu yang LaLu, terdapat manusia yang teLah TAG CG untuk jawab soaLan2 mereka...weLL, biLa tengok2 baLik TAG mereka nie, Lebih kurang sama jee caranya cuma, soaLan jee berbeza...so, untuk tidak mengeciLkan hati mereka, CG buat TAG tuh secara pukaL...

manusia yang berani2 TAG CG adeLah :




The Rules

1.You must post this rule

2.Each person must post 11 themselves in their journal

3.Answer the question the tagger set for you in their post and create eleven new questions for the people you tagged to answer

4.You have to choose eleven people to tagged and link them to the post

5.Go to their page and tell them you have tagged HIM/HER

6.No tag Back !

7.No stuff in the tagging section about "YOU ARE TAG IF YOU READING THIS" YOU LEGIMATELLY (a.k.a REALLY,TRUST,WITH ALL HONEST)have tagged 11 people.



disebabkan CG jawab entry secara pukaL, CG akan bagi 11 facts about CG...CG akan jawab 11 soaLan dari CINTA SISWI dan 11 soaLan dari CEKBOLAT-BOLAT, yang biLa totaL up akan jadi 22 soaLan *pengsan kejap* dan akan tag 11 manusia bertuah okayy ?? *deaL eyh ?? jangan nak tarik2 rambut bergaduh puLak pasneh, BAHAHHAHA*


..:: 11 facts about CG ::..

++suka dan memang kene pakai make-up, kaLau tak pakai...segaLa umat akan tanya :'kenapee pucat ?? sakit kee ??' waLhaL sehat wal-afiat siap boLeh menonggeng2 Lagi :)
++machine gun !! BHAHAH..boLeh fire orang yang CG rasa kurang beradab and mencabar CG tahap kritikaL dengan bercakap daLam satu nafas jek *bahaya !!*
++baru sahaja discover yang CG nie ade bakat terendam *BHAHAHA* CG boLeh tukar atau aLter benda2 tak berapa cantik jadi cantik...rasa macam masuk bakuL angkat sendiri puLak...
++boLeh menghadap Laptop kesayangan yang bernama AARON ini tanpa jemu dari pagi sampai maLam, tanpa henti *that's expLain kenape CG punya power spec tinggi*
++kaLau takde aktiviti atau pLan nak keLuar rumah, CG Lagi suka memerap daLam biLik bersendirian...menenangkan otak kononnyee :)
++mempunyani baju, seLuar, tudung dan accessories yang 70% adLah berwarna HITAM *tapi takdeLah menggoLongkan diri daLam goLongan gothic, HEHEHHE*
++CG tak memiLih kawan...semua orang pon CG kawan...yang berbezanya adeLah kawan secara RAPAT atau kawan secara BIASA2 *heee, musuh tiada moganya*
++Lebih suka geLak2, santai2 daripada serius2 dan moody2...tapi kadang2, moody tuh adee jugak *weLL, manusia dan perasaan kan*
++CG suka jumpa orang sebab tuh CG rajin join program time beLajar *jangan terkejut, CG adeLah seorang fasiLitator yang takde rupa fasi Lah..HAHAHA*
++CG anak jati seLangor...in fact, dari Lahir tak pernah berpindah2 rumah pon *CG sayang AMPANG, SELANGOR !!*
++CG beLajar di merata2 negeri okayy...sekoLah rendah kat seLangor, sekoLah menengah di perak, matrik di meLaka dan universiti di johor...mungkin Lepas nie nak ke austraLia *maybe ?? berangan tak habis2*


..:: ini soaLan dari CINTA SISWI *sebab dia tag CG duLu* ::..

do you love to be friend with me?
CG : oLoLoLoLo...of coz dear...making new friends everyday are awesome ! jom kenaL2 Lagi banyak~

myvi or viva and why?
CG : myvi kot...sebab spacious sket and jimat minyak banyak kot *agaknyee Lah*
are you in love with someone?
CG : BHAHAHHA, soaLah dia...membunuh betuL...CG nie LoyaL, so maybe jawapannye ye Lah *kot*

Which part of Malaysia are you?
CG : tengah2..kat seLangor terchenta...

Where would you love to go for your holiday?
CG : tempat yang ada Laut, air terjun dan syurga shopping...yang penting dengan orang2 yang disayangi...

your favourite football club?
CG : tiada...setakat tengok gitu2 boLeh Laa~

the best movie you have seen?
CG : of coz Lah harry potter dari muLa sampai habis...awesome giLa !!

a bad friend or a good enemy?
CG : both aLso can...masing2 akan mematangkan CG :)

Saloma or Uji Rashid?
CG : saLoma, sebab suara dia susah nak tiru *ehek*

laugh out loud or cry out loud?
CG : LOL of coz, kompom rasa puas hati giLa...nak nangis kene senyap2...hiLang macho :)

do you miss someone right now?
CG : yeah, i miss my friends :')



..:: soaLan dari CEKBOLAT-BOLAT ::..

1.name timangan?
CG : famiLy2 panggiL 'YA' , manusia2 peLik panggiL 'MIRA' , kawan2 sengaL panggiL 'MIRAD' atau 'CIK GOJES' , adik2 fasi panggiL 'KAK GOJES' , 'KAK BABY' atau 'KAK ETON' *nie Laa padahnyee kaLau suka sangat tukar2 nama*

2.ape cita-cita yg merepek mse kecik2 dolu2?
CG : HAHAHHAA..noob giLa rase sebab cita2 kLasik nak jadi saintis~

3.lagu mase korg kecik2 dlu selalu nyanyi?
CG : ba ba bLack sheep have you any wooL...LaLaLaLa~ *siyes2 rase nak Lempang diri sendiri duLu*

4.pernah couple dgn someone yg lebih tua/muda dri anda 3-4 thun?
CG : HAHHAHAHAA, tak pernah ! *3-4 tahun kan ??*

5.dlm bilik air sllu korg habiskn wktu brapa lama? buat ape?
CG : kaLau mood mandi tuh datang, sejam pon boLeh..hoii !! cerita daLam biLik air takkan nak cerita kot *tee hee hee*

6.dulu suke makan ape? sekarang?
CG : duLu suka makan semua benda depan mata...sekarang makan untuk kenyang jee...tapi paLing suka tahu bakar kat pasar maLam taman U, parit raja *nyumm2*

7.anda seorg homesick?
CG : oh, tidak...dah biasa jauh2~ *tapi kadang2 yee jugak*

8.perangai pling huduh ?
CG : nie rahsia kita jee okayy *perLahan2 bisik* kentut merata !! BHAHAHAHA~

9.2org yg anda sygi?
CG : tak boLeh nak state...nanti ramai yang kecik hati...sayang semua Lah !

10.cikgu yg buad anda sllu terbayang hingga kini? mngapa?
CG : mr goh *cik fizik kat SERATAS* sebab pernah CG terLeLap daLam keLas beLiau, tiba2 dengan peLat2 cina 'amira...booka mata' awwwww~ maLuuu~

11.pndangan korg terhadap cekbolat? :P
CG : SENGAL ! *in a good way Lah tapi*


..:: sekarang, soaLan dari CG puLak !! ::..

  1. kaLau terjumpa jejaka / perempuan pujaan, ape yang korang akan buat ??
  2. kaLau putus dengan kekasih, tetap akan jadi kawan atau buang je jauh2 ??
  3. bagi 5 perkataan meLambangkan diri korang..
  4. handphone ape yang korang pakai sekarang ?? *nyatakan semua*
  5. gadget ape yang korang idam2kan sampai tak boLeh nak tido maLam ??
  6. termasuk yang sekarang nie, dah berapa kaLi korang bercinta ??
  7. warna faveret korang ??
  8. korang masih bujang, dah kahwin atau bujang semuLa ??
  9. perkara paLing PELIK jadi daLam hidup korang ??
  10. benda yang paLing korang sayang ??
  11. kaLau CG ada depan mata, ape benda korang nak cakap kat CG ?? *HAHAHAHA*

..:: masa untuk perang TAG ::..


*nie dipiLih secara random di bLogList, shoutbox dan jugak paparazzi...siLa2 yee*

fuhhh~ baru Lah Lega Lepas dah buat TAG dari orang :)

9 comments:

biskut chipmore said...

on da way.. nanti da siap biskut bgtau..hhehe

Miss A said...

thanks tag sye sis gojes :)

CiK GorGeouS ! said...

BC : okayy =)

CiK GorGeouS ! said...

MA : no probLemo

Nuriy Arisa said...

CGGGGG!!!!^_^

thxxx sgt222 sbb tag arisaaa!^_^
insyaallah..nti arisa jwb yea..
skg nie tgh demam..
x de kudrat nk update entry..
nnti kalau da update,arisa miscol2 CG kat shoutbox yea ^_<

CiK GorGeouS ! said...

NA : okayy...get weLL soon ! =)

AleeyaLiya said...

terima akish sebab tag liya..
nanti liya jwab..hihi..sebab harini xsmpt sikit nk online lama2...hihi.. ^^

CiK GorGeouS ! said...

AL : okayy =)

Pencinta Bintang Comel said...

:)