Tuesday, October 25, 2011

hari nie rasa macam nak sorok muka daLam tanah...perghh !!


oh, sekarang nie rasanyee nak pegi sorokkan muka daLam tanah macam ostrich okayy *maLuuuuu* ngengade sangat kan nak maLu bagai, tapi memang kejadian yang berLaku kat TBS *terminaL bersepadu seLatan* tadi sangat2 memaLukan CG...in fact, hari nie banyak betuL benda2 yang jadi kat CG...tak kira Lah keLakar ke, scary ke, hapee kee tapi memang banyak nak story neh...

KISAH 1

masa CG tengah tunggu bas nak ke terminaL batu pahat, hujan turun dengan seLebat Lebat aLam...ibarat menangisi pemergian CG dari batu pahat tu puLak...Lame jugak CG tunggu tapi Limo kuning *bas causeway Link* tak kunjung tiba...dengan beg tarik yang bukan main berat and besar gedabak, terkedek kedek Laa CG nak naik bas...mase nak naik bas tuh, CG terpijak hujung seLuar and hampir2 nak jatuh *ohoiiiii* nasib baik ade sorang budak pompuan kat beLakang CG tahan pinggang CG...kaLau tak, kompom jatuh !! ngeee~

KISAH 2

biLa cuaca hujan, aircond daLam bas puLak bukan main nyaman Lagi...dengan keadaan bas yang tak ramai orang, CG pon terLeLap Lah dengan Lenanya...tengah syok2 tido tuh tiba2 CG rasa macam ade yang meraba2 bahagian dada...tersentak giLa terus ceLik bijik mata...terus nampak ade sorang baby duduk kat atas riba *fuhh, nasib baik baby...kaLau bapak baby tak ke naya* pastuh, mak budak tuh say sorry kat CG sebab anak dia tengah Lapar susu...nasib budak tu comeL !! takde Lah nak marah sangat...

KISAH 3

masa nak turun bas kat TBS, CG ade rasa something jatuh dari beg tapi tak tergerak pon nak check...masa kat terminaL nak gerak ke LRT, CG ingat nak text ayah bagitahu dah sampai kL...cari punya cari phone daLam sLing bag takde...Lembik kejap Lah kan kaki CG...phone waLaupun murah, ianya sangat Lah diperLukan pada masa tuh...CG pon terus pegi kat kaunter bas KKKL tuh and mintak toLong kat kaunter check bas yang CG baru turun tuh...masa tuh air mata dah berjurai jurai gak Lah kan *nak contact, tak ingat number ayah...takot kene marah Lagi* ketar Lutut weh time tuh !! siap ade abang pujuk2 bagi air Lagi *BHAHAHAHA* tiba2 terdengar bunyi ringtone and rasa vibrate...tengok2, beg koyak kat Lapisan daLam tu...so, phone termasuk bawah Lapisan daLam tu...nak cover punyee pasaL, CG pon cakap : 'takpee Lah bang...takde rezeki pakai 2 phone' pastuh bLah...MALUUUUUU !!!

KISAH 4

hari nie CG agak kepenatan...so, jaLan pon agak terhuyung hayang...bawak puLak beg yang berat nak turun tangga ke LRT...tiba2 ade sorang LeLaki daLam 30 an, datang kat CG and kata : 'takpe dik, meh abang toLong...ibu2 mengandung tak eLok bawak barang berat2' erk ?? CG kompius jap...biLa pLak CG mengandung ?? CG pon takde Lah cakap ape...dah ade orang nak toLong kan...tapi Lepas dah sampai kat tingkat bawah and beg dah boLeh ditarik, CG pon say thank you kat abang tuh then CG tanya Lah dia macam mana dia tahu CG mengandung *even i'm not* then dia cakap : 'seri ibu mengandung dik..baju pregnant, Loose pants dengan fLat shoes..isteri abang pun macam adik jugak...' errrr...CG speechLess seketika tapi orang dah toLong kan, terima kasih jee Lah...by the way abang, i'm wearing baju musLimah okayy =)


itu Lah antara yang terjadi pada CG hari nie...oh, what a day...biLa sampai rumah dan mengharapkan quaLity time untuk berehat, CG dikejutkan dengan 'kemeriahan' sahut sahutan bunyi mercun...serius, rase macam negara tengah berperang jee okayy...tapi takpe Lah...deepavaLi setahun sekaLi jugakkan sama macam raya aidiLfitri and tahun baru cina...happy deepavaLi kepada yang menyambutnyaa okayy...sudah2 Lah bakar mercun, kami nak tidur jugak =)


8 comments:

Norlida Ramli said...

hehehe..igtkan kna raba tol2 rupanya baby..heheheee...

sabar CG..mlm ni tdo lena tau!esok bgn dgn senyuman :)

CiK GorGeouS ! said...

NR : heheh...op kos Lah tido kompom Lena..esok kazen nak tunang =)

Ezzattie said...

perhhh! ezzat lagi malu bile tengok2 salah komen. ezzat dah drop komen kat entry bawah la CG. camno ni?
jangan marah haa..haha

ct hajar said...

hahaha smile cg, wat tak tau je.. :D

Nur Aischa said...

hakhakhak. suka kisah 2,3,4 tu.. :D takmo nangis2 lagi ea..

CiK GorGeouS ! said...

ezzatie : bhahahha~ takpee...ramai yang saLah jugak...,ngeheheh~

CiK GorGeouS ! said...

CH : aLahai...sungguh tak kesah...wehooo =)

CiK GorGeouS ! said...

NA : mau tak nangeh...nak dapat phone tuh pon menangeh2 merayu kat bapak...HAHAHA~