Saturday, October 29, 2011

apa makna ROMANTIK pada korang yee ??


assaLamuaLakum and a very good day !!!


mukaddimah akan disajikan dengan tempeLan muka seorang budak perempuan yang sedang cuba2 mempamerkan wajah ayu aLa2 maLu2 seLaku gadis meLayu terakhir yang bakaL disunting *BHAHHAHA, bapak panjang kan description* siLa jangan nak terjatuh hati hantar rombongan meminang puLak yee Lepas tengok neh...hikhikhk *geLak gedik, maafkan*




  1. kaLau korang yang jejaka2 sekaLian dah berniat nak meLamar seorang perempuan secara terbuka *bermakna di khaLayak ramai or depan orang Lain Lah* pLease make sure yang perempuan tuh TAKKAN toLak Lamaran korang...CG tak tahu ape rasa Lamaran di toLak, tapi boLeh tau ia adaLah agak sedih dan maLu dan jugak mungkin sedikit awkward..
  2. sebaLum menyaLahkan orang Lain secara meLuLu, CG nasihatkan siLa seLidik dahuLu setiap kesaLahan yang orang tu mungkin tak Lakukan...tak rugi pon siasat duLu, masing2 dapat benifit...kaLau saLah tuduh, tak ke maLu ??
  3. siLa Lah percaya, satu2 nya manusa yang bernama perempuan yang memahami seorang LeLaki adaLah manusia bernama IBU / EMAK / MAMA / UMI / BONDA / MUMMY yakni orang yang meLahirkan kita...sekiLas keciL perubahan air muka kita, dia orang yang Lebih tahu *tepok2, hebat*

errr, tu adaLah serba sedikit benda2 yang tiba2 terLintas daLam kepaLa otak CG masa tengah menaip entry nie *tiba2 jee okayy*

actuaLLy CG tertanya2 takrifan ROMATIK *biasanya diLakukan oLeh LeLaki untuk perempuan...perempuan dah sah2 ada sisi romantik tersendiri...HIKSS* weLL, setiap orang mungkin ada standard romantik mengikut pandangan masing2 Lah kan...jom tengok skrip2 Lazim atau perLakuan2 Lazim yang biasanya manusia sejagat kata ROMANTIK *manusia sejagat Lah yang kata*

romantika 1

'wahai adindaku yang cantik rupawan..kanda tak dapat hidup jikaLau sehari tidak menatap wajah adinda...adinda sangat penting ibarat udara yang memenuhi setiap rongga nafas kanda...adinda juga ibarat buLan yang menerangi maLam2 suram yang geLap geLita...tanpa adinda, hidup kanda hitam, keLam, suram, geLap geLita...'

kata CG : errrr....kita dah hidup zaman miLLenium bro, maLam2 ade Lampu what ?! petik2 jee suis, nahh kau terang benderang hidup kau *meLainkan kau tak bayar biL Lah bro* ayat2 kLasik ade Lah soooo Last yearssss~

romantika 2

asaL jumpe awek je, mesti bawak bunga...sebesar2 gedabak puLak tuh...kemain sampai 100 kuntum puLak tuh...Lagi hebat kaLau fresh fLowers...

kata CG : errrr...bunga tuh bukan tahan Lama pun, Lebih baik bagi emas kee, berLian keee....dah kompom2 tahan Lama, vaLue Lagi...baru Lah bertambah sayang *hihihih, ini namanya mata duitan*

romantika 3

SETIAP HARI sebeLum tidur, atau time2 yang cantik macam pukuL 11.11 pagi or maLam, mesti nak cakap 'I LOVE YOU' , 'SAYA SAYANG AWAK' . 'YOU ARE MY ONLY ONE' atau ape2 Lah kata2 cinta yang boLeh bagi perempuan cair...

kata CG : haih, kaLau dah hari2 cakap...CG akan rasa bosan...save2 Lah sikit, takut apee yang diungkapkan tak sama dengan perasaan sebenar jee...saje nak tayang Loving...

romantika 4

biLa hari2 speciaL macam birthday, anniversary or ceLebrate ape2 Lah between coupLes akan bawak ke restoran mewah macam kat hoteL dan Lagi romantik, temah the entire restaurant untuk korang berdua jee *ouchie*

kata CG : tak tau nak bagi goLongan nie masuk goLongan ape...kang kate membazir, duit mereka yee dak ?? i can say, ini manusia bongkak dan takbur dengan kemewahan yang diberikan..HAHHAHAA~



tu antara serba sikit Lah situasi2 romantik yang para wanita *kebanyakan...kebanyakan okayy, bukan SEMUA* harapkan...sekarang, jom tengok sisi ROMANTIK bagi CG puLak :

  • kaLau perempuan dress up Lawa2, make up bagai tapi memang nampak huduh, bagitahu dengan seLambe jek kata : 'kau make-up memang huduh' takde nak cover2 kata 'kaLau tak make up Lagiiiii Lawa' tu dusta semata2 *hikhikhik*
  • tak payah sibuk2 nak dating kat shopping compLex, beLikan hadiah mahaL2...Lagi best pegi buat aktiviti Luar macam pegi theme park ke, berkeLah and BBQ kat air terjun or pantai ke tak pon buat aktiviti Lasak..ehem, Lagi romantik kot !
  • berusaha menyesuaikan diri dengan famiLy perempuan *ayah, mak, adik beradik, sepupu sepapat* boLeh bawak bersembang and bawak bergurau...adeh, CG akan tersenyum sepanjang masa jee okayyy =)
  • Lepak kedai mamak or mana2 dengan member2 and bergauL mesra dengan kawan masing2 *susah betuL nak dapat zaman sekarang*
  • seLambe mengata and mengutuk masing2 tanpa ada rasa nak merajuk or bermasam2 muka...siap boLeh geLak2 Lagik...
  • biLa bagi invitation datang majLis ke hape, yang LeLaki tuh kata maybe takkan datang sebab ade haL Lain or ape2 Lah...tapi sekaLi dia datang jugak waLaupun Lambat *ehek, nie namanya berusaha jugak dan ade komitmen*

kaLau korang tengok takrifan romantik CG memang simpLe giLa kan...bukan apee, CG tak berapa nak percaya dengan periLaku yang terLebih guLa nie...manis sangat ayat2 yang kadang2 tuh bukan boiLeh percaya pun...ayat jee manis macam nak kene cucuk insuLin sebab kencing manis yang menuLar....BHAHAHHA~

dan, Lagi romantik kaLau sang LeLaki tuh jugak boLeh meLayan efek2 muka buruk CG macam kat atas nie...i'm a camera freak !! so, Lagi cantek gambar coupLe tuh kaLau muka dua2 pon peLik sama...pendek kata, tak controL macho Lah *tee hee hee*


40 comments:

secret Ash said...

*clap *clap setuju sangat!! :)

Nur Aischa said...

haha sama sama, stuju jugak! romantik sgt pun tak best jugak kan.. ;)

CiK GorGeouS ! said...

SA : BHAHAHAHHA~ time kash...time kasih *sambiL Lambai2 macam miss worLd*

CiK GorGeouS ! said...

NA : romantik boLeh, tapi berpada Lah kan =)

dean said...

alamak hot nyer kakak ni, terpikat i awww // rombongan meminang on-the-way yer ,.. siap sedia ...
*kahkahkahjustjoking

CiK GorGeouS ! said...

dean : aww3...maLu Lah sayeee...ngehehhee~ nak kene prepare neh =)

tasyachelsi said...

setuju ngan cg..btol btol..perilaku terlebih gula ni tak best,,tak rock langsung..hikhikhikk

laskar pelangi said...

lol! terkejut sebab cik gojes nak cium kita =D

CiK GorGeouS ! said...

tasyacheLsi : ntah...sekarang neh kene jaga kesihatan...kurangkan benda2 manis =)

CiK GorGeouS ! said...

LP : HAHHAHAA...bagi kasih sayang secukupnya =) muahxxx~

ekmal said...

sgt setuju..hehe :)

CiK GorGeouS ! said...

ekmaL : hekhekhek..terima kasih =)

ctk said...

waaahhh...ct setuju ngan CG...wlaupon lelaki tu ade kOmitmen laen, tp tetap dtg jugakk....memang itu sangat rOmentik bg ct :D

einz said...

it's deal if both sides have giving and take....from my side of view~

♥ shaheizny ma ♥ said...

tu dia cik gojes da berkata2.. ekeke ,.. nice entry :D

shiya astalavista said...

wah2..suke laaa ntry neh ^^

elisa amirah said...

setuju! ucapan 'i love you' tuu kurang bermakna kalau asyik diluahkan ;)

SyiraSara said...

like like like....romantik tu besar maknanye n berbeza pndgn bg stiap orang..:)

slam syg dr SS :)

Miss Kagimoto said...

entry yg best !!
for me romantic bile org yg kite syg tu wat kek for me..hee :D

ciwty sajjeh said...

suka statment ney .hehe ..

♥ MS ♥ said...

entry best --> tapi, saya suka lelaki romantik. . oh ^____^ HAHA

aleen aiden said...

payah oih nak jumpa lelaki romantik!hu3

Ayu Aurora said...

klu Ayu suka yg boleh mengata depan-depan pastu ketawa sama-sama .. hihi

Tak suka lah lelaki yg kuat merajuk :P

CiK GorGeouS ! said...

CTK : sangat kan ?? rase macam diri dihargai jee...awww...romantik giLa !

CiK GorGeouS ! said...

einz : yeah, of coz..in reLationship, both have to commit right ?? =)

CiK GorGeouS ! said...

SM : HAHAHAHA...thanx sudi baca~

CiK GorGeouS ! said...

SA : oihhh...terima kasih =)

CiK GorGeouS ! said...

EA : tu Lah kan...kaLau hari2 bagi, muak giLa~

CiK GorGeouS ! said...

SS : betuL..kadang2, beLanja choki2 pon rase dah romantik dah =)

CiK GorGeouS ! said...

MK : huhuhuh~ bagi benda dari hasiL tangan sendiri Lagi ohshem kan ~

CiK GorGeouS ! said...

CS : ohoiii...terima kasih =)

CiK GorGeouS ! said...

MS : aih...CG pon suka gak Laki romantikk...wiii~

CiK GorGeouS ! said...

aLeen : payah, tapi tak mustahiL =)

CiK GorGeouS ! said...

AA : macam comeL jee kan biLa mengutuk masing2...HHAHAH~

Eikyen said...

HAHA ! skew entry ney !
btw mkew 2 chumil lhaa ! :DD
makeup tebal ,, aww aww <3

CiK GorGeouS ! said...

eikyen : BHAHAHAHA~ terima kasih...terima kasih~

Nuriy Arisa said...

yeap...setuju sgt222^_^

suke bab mengutuk ntare 1 same lain tue xD

2-2 dpt gelak n hepening xD

CiK GorGeouS ! said...

NA : yeah...tu baru betuL romantik kan~

Ain Zulaikha said...

kalau romantik sangat nak muntah jgk hehehe

CiK GorGeouS ! said...

AZ : tu Lah kan...romantik harusLah bertempat kan~