Wednesday, October 5, 2011

feLda raja aLias, serting hiLir dan paLong dah macam medan hoLLywood !!


heLLo peopLe !!! fuuhh...fuuuhhh...fuuuhh *tiup2 habuk yang semakin degiL nak meninggaLkan bLog bersawang neh* hurmm...sejak2 masuk beLajar baLik nie, CG dah semakin maLas nak update bLog...yee, anda tak saLah baca, CG memang pemaLas !! *ngeh3* keje takdeLah banyak mana, tapi memang dah jenis pemaLas tak ketahuan haLa...memang Lah bLog tak update Langsung kan *sorry okay semua paparazzi dan staLker2 prihatin sekaLian*

so, sebagai pembuka tirai kepada entry baru, CG dengan suka hati nak memberitahu seLuruh rakyat jeLata tentang aktiviti ohshem yang dah CG buat dari 30 september sampai 3 oktober Lepas *bunyik macam dah Lamee jee, padehaL baru 2 hari Lepas..HAHHAHA* sesungguhnya, CG teLah terpiLih untuk menyertai program anak angkat di FELDA di NEGERI SEMBILAN yang dianjurkan oLeh Kementerian Pengajian Tinggi (KPT) yang meLibatkan 3 zon feLda : raja aLias, serting hiLir dan jugak paLong...okayy, nak cerita banyak2 memang maLas...so, dengan maLasnya CG pon tempekkan gambar2 yang berjuta Lemon nie sambiL meLetakkan caption...

apee yang menarik daLam program nie adeLah : terasa macam berada kat hoLLywood sebab jumpe 'justin bieber' , 'shah rukh khan' , 'micheaL jordan' , 'kareena kapoor' dan macam2 Lagi Lah *giggLes*

dimuLakan dengan gambar2 anak2 buah yang super aktif !! oh !!! comeL sungguh mereka neh~

Lagi, gambar2 mereka memosingkan diri demi kakak mereka yang gojes tak hengat...harusLah posing gojes kan !! ngehehe~

okayy...CG ditempatkan serumah dengan student UTHM jugak dari sarawak...kak moon ! =) nampak tak ciri2 kakak penyayang tuh ?? *bhahahahha* baju purpLe tuh anak angkat mak CG, wanie...sebeLah kanann dia, shiera, ada, ira and aina umairah...seriousLy, budak2 nie sangat aktif !!

okay, CG tak tau kenapee gambar jadi giLa macam nie, tapi tetap comeL jee raseenyee *perrghhh, tak hagak2 kan puji diri sendiri*

banyak2 kaLi CG tengok gambar nie CG tetap nak kata : ' mak aih...putih betuL kami nie...yang paLing nyata adaLah gincu CG yang menyaLa tuh' HAHAHAHHAHA...terima jee Lah...nie kegiLaan di pagi hari~

sebahagian dari Ladies dari UTHM yang dah sampai kat kawasan tapak program yang utama...besar okeh khemah kat beLakang tuh~

abaikan muka2 gedik sekaLian...kita fokus kat banting beLakang tuh...nak tunjuk Laa kami menghadiri progrram bersama KPT...ngeh3~

again, tapi kaLi nie dengan abigieL *student foreigner dari botsvana, UCTI student* apee nak buat, masing2 memang kaki gambar...

nie puLak kat booth UTHM yang dibuka...kami kan duta2 keciL kat sana, so memang menjadi dutaLah gamaknyee...ade banyak booth yang dibuka hari tuh dari universiti2 Lain dan jugak perusahaan2 tempatan...

nie dari poLiteknik...mereka menawarkan khidmat checking kuLit muka secara percuma...aLa2 beautician Lah cam tuh *awesome !*

saje nak tempek gambar nie sebab muka diop sangat beria...HAHAHAHHAHA~

nie puLak masa kat baLai raya sekitar kawasan tuh...diorang ade ajar nak buat hiasan cup cakes...perghhh...dah macam professionaLs dah masing2 weh...

nie adeLah antara cup cake yang dah siap and ade seorang student yang akan guide sesebuah kumpuLan....memang mengkagumkan Lah !! berseni betuL tangan diorang nie...nampak macam mudah, tapi rumit jugak Lah kaLau tangan kayu macam kami nie *tee hee hee*

sapee katee yang jejaka2 tak berminat dengan menghias kek ?? nie buktinyaa...kemain ramai Lagi abang2 kita yang gagah perkasa nie cuba buat hiasan cup cakes nie...bukan nak puji meLambung, tapi ade antara mereka yang memang hebat Lah...sweet jee biLa katee nak bagi kat yang tersayang *awwwuuummm*

nie puLak peserta dari UTHM...tak tahu Laa apee yang dia buat...bhahahhaha~

agak2 korang, apee yang geng2 CG nie tengah buat ??? bagi motivasi ??? HAHAHHAHAHA~ saLah2 !!!

yeah, jangan tak tahu....kami nie memang naturenyee HEBAT menari *okayy, mari geLak sama2* kami dari UTHM di serting hiLir 2 nie di minta oLeh ketua zon untuk buat persembehan pada maLam kebudayaan, maka, seorang penari dari PoLiteknik SuLtan AzLan Shah (PSAS) teLah ditugaskan mengajar kami step2 tarian untuk dipersembahkan...kesian okayy si badruL *LeLaki itu* sebab kene ajar kami2 yang kayu2 nie...HAHAHHAHAA~ Last2 sebab tak cukup masa, kami go on dengan tarian kami sendiri...tarian GOYANG DUYU *hiikkkssss*

yang nie puLak kanak2 feLda yang berminat nak menari zapin, bebudak PSAS nie ajar diorang dan pada maLam kebudayaan tuh mereka semua akan buat persembahan...nice !!

sebeLum siap...

tadaaa !!! perrgghhh...tak sangaka puLak yang budak2 KKDK UTHM nie ade darah2 seni....judge tuh kate, kek nie adaLah yang terkemas daLam kaLangan kek2 yang Lain....so, dapat Lah no 3 *tahniah2*

nie adaLah antara yang teLah berusaha keras daLam membantu mencantikkan kek tersebut....

yang tadi tuh bahagian KKDK UTHM perempuan, sekarang kita tengok encik2 LeLaki puLak...nampak tak muka penuh penghayatan buat hiasan kek nie ??? *kLaka okayhh !!*

yeay !! nie Lah hasiLnyeee....weLL, kaLau korang semua notice..kedua2 kek kami mesti ade nama KKDK dan UTHM kan ??? padahaL tak kompLot pon tapi memang ianya Lahir dari sebuLat hati *cheewaaahhh*

yeah...kek nie memang meLambangkan ke kreatifan mereka Lah kan...asaLnyee kek berbentuk buLat, kemudian diorang potong jadi bentuk nie...hehehehhe~ hebat !!

nie Lah pemiLik kek bendera yakni pemenang pertama...tahniah2....kaLau tak siLap, mereka nie gabung universiti...dari USIM, UCTI, CUCMS *betuL kee tak name uni korang nie...sorry*

yeah...nak tunjuk jee yang bebudak KKDK memang versatiLe...

himpunan semua kek yang bertanding....nice2 !! terima kasih kepada UTM KL yang mengajar cara2 nak hias kek dan bagi peLuang kepada kami menonjoLkan bakat terendam...HAHAHHAA~

okayy...nampak tak muka CG muka ibu yang penyayang *giggLes* haaaa....yang nie adaLah pada maLam kebudayaan kat dewan orang ramai, serting hiLir 2... nie semua anak2 akak angkat CG merangkap anak2 buah Lah weh !! comeL giLa kan ??

ini kak pah dan shah rukh khan *budak nie foreigner dari india yang study kat UCTI, penganjur* nama betuL budak nie shashanth k swamy macam tuu Lah tapi kami panggiL dia shah rukh khan je...senang...muLut dia, kaLau tidur jee sneyap =)

yang nie puLak CG punya pasangan...bhahhahaha~ tipuu jee...students from india jugak yang study kat UTHM, bharat kumar nama dia...computer geek budak nie...nice okayy diorang nie !!

okayy, more pictures of us.. ngeh3~

yang tengah2 tuh nama dia ekhsan dari IRAN tapi kami panggiL dia robert pattinson jee *aLasan sebab susah nak ingat nama*

yang nie puLak adik2 PSAS yang bertungkus Lumus menjayakan majLis dan jugak antara yang rapat dnegan KKDK UTHM...mereka Lah yang berusaha ajar kami menari tapi tetap macam kayu...HAHAHHAHAHA~ terima kasih PSAS~

masa nie adaLah hari terakhir, dan kami buat motivasi kat sebuah sekoLah menengah beLakang pejabat feLda serting hiLir 4 tuh...nie adeLah budak2 form 3 yang akan ambiL PMR pada esok harinya...so, kami memang bagi diorang reLease tension jee masa tuh...good Luck okayy korang !!

nie puLak kanak2 dari keLas ERT yang dah macam chef dah CG tengok...kitorang dah nak baLik rumah dah time nie and LaLu keLas diorang, then diorang tahan kami nak sembang2 duLu dan macam nak suruh kami buat LDK dengan diorang *terharu okayy* diorang mintak Link FB kakak2 nie so, CG akan Link kan mereka *kLik nama untuk ke FB kakak2 pada hari tersebut okayy adik2*

kak shasha *yang nie tak jumpee Link FB nyee*

add, jangan tak add okayy =)

Lagi2 gambar dengan bintak boLLywood and artis2 kebudayaan PSAS...awwuummm, rase feymes giLa~

bergambar dengan ayahanda kesayangan, En. syahruL yang baru sampai....memang awesome !!

kami terjumpe ALUMNI2 UTHM yang jugak ahLi KKDK yang aktif zaman dahuLu kaLa..En.Syahizan yang sekarang nie merupakan penoLong pengarah jabatan poLiteknik semaLaysia *tergeLiat Lidah habaQ hang nak sebut jawatan beLiau* pape pon abnag ALUMNI nie memang terrrbaekkk...ade sorang Lagi kakak comeL nie, tapi tak sempat nak bergambar...

gambar famiLy angkat tak dapat nak upLoad sebab takde daLam camera CG, sedih raseenyeee...takpee, nanti CG update Lain okayy =)

aLhamduLiLLah, semuanya berjaLan dengan Lancar...disamping kami semua mengikuti program ini dan bersuai kenaL dengan orang feLda, CG rasa kenaLan CG bertambah dan yang Lebih manis Lagi biLa ade rakan2 dari hoLLywood dan boLLywood yang CG kenaL *HAHHAHAHAA* pengaLaman yang sangat menarik:

  • ajar student foreigner cakap bahasa meLayu *peLat okayy*
  • boLeh dikatakan setiap hari menjadi transLator kepada bahasa inggeris yang membuatkan rase macam takde pape pon converse in engLish nie *poyo*
  • makan masakan omak yang awesome...masaL Lemak ciLi api *podeh weh*
  • naik atas hi-Lux ronda seLuruh kampung...
  • beLajar cakap bahasa hindi...
banyak Lagi pengaLaman yang tak dapat nak dikongsi bersama...yang baik itu kami bawa puLang, dan yang tak berapa nak baik itu kami ambiL sebagai pengajaran...tahniah dan terima kasih kepada Asia Pasific InternationaL Univercity in TechnoLogy and Inovation (UCTI) *sungguh panjang nama uni mereka* , terima kasih kepada KPT sebab bagi kami peLuang keemasan nie dan semoga jumpa Lagi kepada semua universiti2 yang hadir tempoh hari...maafkan saLah siLap kami dan semoga berjumpa Lagi !!

*tepuk2 terima kasi, tepuk2 muah2, tepuk2 jaLan dobi...HAHAHAHHAHA*


p/s : jangan Lupee join segmen FAKE LOVER tuh =)


6 comments:

.::: Princess MOMOY :::. said...

thx jemput momoy join this segmen
gaya bahasa cik gojes macam mangga je. auu
cik gojes ni mesti peminat majalah mangga atau urtv ni kan =)

CiK GorGeouS ! said...

PM : eeehhh ??? maneee deee...nie gaya bahasa CG okayy~ bhahahha~

Bella Rahim said...

thnks CG ajak join sgmen nih..hehe
pminat aeril rupenye... :))

CiK GorGeouS ! said...

BR : hahahaha~ jom2 join~nanti pLace kat atas okayy~

n-ya said...

dah join....hehe

CiK GorGeouS ! said...

n-ya : thank you =)