Tuesday, August 2, 2011

2 minggu penuh ketakjuban !! =)

assaLamuaLaikum warahmatuLLahiwabarakatuh…okeh2, sapee yang rindu CG siLa angkat tangan ?? *mengeciLkan mata sambiL tercari2 manusia yang rindu CG* okeh Lah, hampa sudah !! HAHAHAHAHA~

aLhamduLiLLah, CG dah seLamat sampai ke tanah air tepat jam 1.20 petang *fLight delay okeh, 2 jam tau !* pada 2 ogos 2011…seteLah hampir 2 minggu meninggaLkan beLog terchenta ini, akhirnya CG kembaLi memberikan nafas kepada beLog yang dianak tirikan ini *soobbbss2, kesian bLog nie yee* tapi takpe, sekarang neh CG akan bawakan kepada korang cerita CG seLama 2 minggu...okeh2, nak ceritakan 2 minggu sekaLi harung daLam satu entry memang Lah mengundang kemengantukan yang maha dasyat *ngeeee*

mesti ade yang tertanya-tanya ke mana Laaa yang CG dah pegi nie yee…bunyik macam jauh jee kan…HAHAHAHAHA~ memang jauh pon…ke MIDDLE EAST okeh semua *sape tatau mane middle east pegi googLe weh !* aLhamduLiLLah, CG dah seLamat puLang dari mengikuti program bersama UTHM ke madinah dan mekah…trip nie teLah dianjurkan oLeh fakuLti pengurusan teknoLogi Universiti Tun Hussein Onn Malaysia…trip nie memang memberi manfaat yang mendaLam Lah kepada CG dan kawan2 Lain…kaLau CG cerita, maybe ade yang tak dapat nak gambarkan keadaan kat sane kan ?? so, CG akan menempek gambar dan sambiL tuh CG akan cerita *tak ikut kronoLogi yee, yang mane tertempeL ituLaa yang CG akan terus cerita…HAHAHAHAHA*


ok, gamba nie motipnyee hanyeeLah sekadar nak bagitau, CG makan askem MAGNUM okeh...2 Lagik, sebab irna tak bLeyh makan choc dye...HEHEHEHE~time nie mase awaL2 nak pegi...masih daLam fLight ke jeddah time nie...awwuuummm~

ok, this is airport king abduL aziz, jeddah...weLL...what i wouLd Love to say is, even though kos binaan airport diorang adeLah same dengan our KLIA, seriousLy....KLIA wins !! sangatLah berbeza dan as a maLaysian, saye tetap akan kata MALAYSIA is the best ever *tiba2 patriotik puLak kan, HAHAHAHA*

ok, iniLaaa pemakaian kami kat sana...time nie kat madinah...suhu time nie about 42 degree ceLsius...baru 42 pon kuLit muka kami dah macam kene bakar tau dak...tapi satu Lah kan, berpeLuh banyak pon, sumpah tak berbau...ajaib kan ???FAYROZ hoteL around 100 meter dari masjid nabawi =)

nie puLak gambar kami masa kat bukit magnet...bukit magnet nie terLetak daLam area madinah *betuLkan kaLau saLah* memang menakjubkan sebab setiap kereta, bas atau apa2 kenderaan yang berkecenderungan untuk ditarik dengan magnet akan dapat bergerak waLaupun bukan dikawasan bercerun dan free gear..CG and the gang boLeh rasa bas bergerak dengan Laju dan tangan kaki pemandu tak tekan minyak pon and free gear, just kawaL stereng...subhanaLLah, besar sungguh kuasa aLLah !! =)

nie puLak ziarah CG ke bukit thur...haaa...bukit thur nie ade kisah menarik....mesti korang pernah dengar kan sejarah perjuangan rasuL kita...dan saLah satu peristiwa terjadi di bukit nie...sape nak tau ape cerita nyee, siLa googL !! HEHEHEHE *padehaL ingat2 Lupa dah neh*

ok, ini adeLah contest meneka, siapekah yang berpurdah itu ?? HAHAHHA..kidding2...nie gambar kat bukit uhud...penah dengar perang uhud tuh ?? haaa...nie Lah gamaknye tempatnyee...kat sini jugak terLetaknya perkuburan para syuhada' yang terdiri dari sahabat2 rasuLuLLah yang terkorban daLam perang ini...yang menariknye, kubur2 kat sini *kat tanah arab neh* jauh berbeza dengan kubur kat maLysia..takde batu nisan *ituLah sebaiknya* cuma ada batu putih yang menandakan kedudukan kepaLa...pasaL hukum, tanya Lah kepada yang Lebih pakar...

haa...nie Lah bebudak master and degree dari fakuLti CG dan jugak pegawai serta pensyarah dari fakuLti CG....heee...ok, start cari yang mana berkenan !! HAHAHA~

ini adeLah sesi membetuLkan pemakaian ceLak mekah yee kawan2...kaLau tak pandai pakai, akan menjadi comot...tapi, kaLau pandai pakai kesannye adeLah AWESOME !!

ini adeLah gambar bukak puasa semaLam...mase nie kami baru Lepas check in barang and baru dapat boarding pass kat airport king abduL aziz, jeddah...tengok Lah betapa riLex jek kami berbuka kat atas Lantai...soLat pon boLeh sajee kat mana2 =)

nie muke happy irna sebab mempunyai traveL agency tersendiri...hebak !! =)

this is the best pLace...di jabbaL rahmah...katenyee tempat pertemuan nabi adam dan hawa di bumi...siLa jangan tiru aksi2 menconteng kat tiang kat puncak bukit dengan nama jodoh korang okeng...KHURAFAT tuh !!

sape nak naik unta ??? meh sini...heheheh~

okeh, orang isLam yang tak kenaL...meh sini nak sepok....nie Lah kaabah~


nie dekat ambassy maLaysia...awwww...hawwwttt~

nie Lah rumah kedutaan maLaysia kat sana~

ini kak Long mempamerkan sifat keibuannyee~


di Ladang tamar...

ini adeLah Laut mati...kebesaran aLLah menunjukkan air Laut dan sungai tak bercampur pon~

depan masjidiL haram, Lepas isya'..

masjid nabawi Lepas subuh...

masjid Quba'..

masjid terapung, berdekatan Laut mati...

mina..

binatang peLiharaan sapee terLepas neh ???

repLika 36 towers..

jejakas daLam ihram...gonjeng jek...HAHAHHA


TAIBAH university...



ummuL Qura'...kat sini Laaa penerangan tentang pembangunan mekah diberikan...awesome giLak !!

nampak tak jejaka hensem tanpa kopiah tuh ???name beLiau AUSSIF ISMAIL, engineer kat saudi arabia baru 6 buLan...yang penting adeLah graduan UNIVERSITI TUN HUSSEIN ONN MALAYSIA *bangga jap* dan yang Lagi bangga, beLiau kenaL CG !!!! wahahahahahaha~ *bLushing*

ok, jet Lag dan sangat penat....so, cukupLa neh kot...nanti2 CG update cerita2 menarik yang berLaku kat sana ok....stay tune bebeh !!!


18 comments:

Salmiza S. said...

best nye ! teringin nak pegy ~ tpi xde rezeki lagi...

CiK GorGeouS ! said...

SS : sabar yeee...rezeki masing2...insyaaLLah akan sampai jugak ke sana nanti yee~ =)

::ini belog saya . cinta hati saya:: said...

best oh best

seronoknye dapat pegi sane .

indahnya

:)

nurul athira said...

waaa !!!
bestnye !
nak pegi jugak !!

huhu .

:)

CiK GorGeouS ! said...

IBS.CHS : aLhamduLiLLah...rezeki anda kan datang nanti...saba yee~ =)

CiK GorGeouS ! said...

NA : menabung dari sekarang~ HAHAHA~

me | is | aku said...

ohh. bertuahnye. :D

CiK GorGeouS ! said...

MIA : aLhamduLiLLah~

LynN LoLa~~ said...

untungnyee :-/ nak pergi sane jugak. huhu

salam ramadhan btw dear:-)

CiK GorGeouS ! said...

LL : insyaaLLah, CG doakan sentiasa yee =)

NaF said...

wuaaa beshnya beshnya. nak guling2 plak rasa tgk gmbar2 sebab jeles. huahaha. untungla dapat pegi. byr ape2 x kak? wuaaa. syiok2. nak pegi jugak. heee

aien said...

padanla kat fb pun menyepi...selalu terupdate je status.hehe.

bestnya dpt g sane...teringin nak g

CiK GorGeouS ! said...

NAF : bayar separuh jek dik oii...daLam rm 2+++ jek...another haLf uni bagi...buat Laa pogrem ke sane puLak pasneh~

CiK GorGeouS ! said...

aien : hahahah...agak Laa...fokus kat sanee...insyaaLLah...CG doakan semoga cepat sampai ke sana yeee~

emmetnadzirahishak said...

aaaaaaaaaaaaaaa.... patutlah dah lame xnampak cik gojessss.... melancong upe upenye.... hehehehehe

kekaki menulis said...

wah~ best nyer pegi jeddah..
kaki da 3 thun x ziarah family kaki di sana.. : )

CiK GorGeouS ! said...

emmetnadzirahishak : rindu kitee Lah tuh kan ??? HAHAHAHA~

CiK GorGeouS ! said...

KM : takpee...nanti meLawat ok...ade rezeki, kita gi same2~