Sunday, August 14, 2011

heLLo si penyewa !! =)

pagi2 buta Lagi hari nie CG and famiLy dah gerak ke aLamat berikut :


gambar snap dari surat peguam, so butiran keneLah bLur2 sket *ngeeee* pemaLas sungguh nak taip aLamatnyee...snap gambar pon boLeh Lah kan...actuaLLy, mak CG pLan Lepas tengok rumah yang disewakan sebeLum nie *tapi sekarang orang tu dah takde, aL-fatihah* nak pergi TESCO nak beLi barang2 nak buat kuih raya...sebab tu Lah mak CG suruh CG ikot sekaLi...so, dress-up harusLah macam orang nak pegi maLL kan...

dari ampang ke puchong nie ambiL masa Lebih kurang 1jam Lebih Lah jugak...sampai2 jek mak CG cakap : 'rumah tuh tingkat 3' ....CG was Like, tak kisah Lah kan...nak pegi tengok jek kan rumah tuh seteLah 5 tahun disewakan kat arwah...sebeLum2 tuh ade jugak penyewa tapi sumee masaLah nak bayar buLanan...naik2 rumah tuh ok Lagi Lah kan...

tak kee puas nak memanjat tingkat 3...i mean, naik tangga Lah kan...buLan2 puasa neh...biLa nak bukak pintu rumah tuh, mak CG dah kate nak kemas apee yang patut so paham2 Lah kan, kene Lah membantu same kan...and CG pon tak kisah pon nak kemas2 nie...tapi, meLihatkan keadaan rumah tersebut, memang nak menangis Lah kan kemas...makanya, CG and adik CG si ainaa tuh terpaksaLah bertukar uniform seperti ini :

kitorang nie ade masaLah hidung terover sensitif so memang mak CG suruh kitorang cover hidung and muLut sebab nanti confirm seLesema sebab rumah tuh SUNGGUH, AMAT, SANGAT berhabuk sekaLi *bukan sekadar berhabuk, bertanah, berLumut dan bermacam2 Lah Lagik* so, kami muLa dengan haLL Luar :

settLe sket, masuk kepada biLik pertama :

okay Lagik kan....tapi biLa masuk biLik yang beLakang...memang nak menangis Lah kan !! macam biLik pembuangan sampah...puuuiihhh...sabar jee Lah :

mau tak menangis Lah kan...nie CG tak tunjuk Lagi tanah2 tanam pokok kat beranda Lagik...memang koLam renang Lah ketiak kami...siap kemas2 sampah kitorang Longgokkan kat depan pintu rumah duLu...then ingatkan kononnyee ade cLeaner bLeyh angkut turun *ingat cam hoteL pee* , sekaLi....nahh kau... maintenance dah Lame dah takde kat situ...so, CG and adik CG terpaksa Lah turun naik hantar sampai ke tong sampah besar...did i mention that the house is at LeveL 3 ??? *tingkat 3 tahu tak ??*

dah separuh CG and adik angkut bawak turun, adeLah sorang uncLe neh memang kutip2 kotak...so, my mum pon upah Laa uncLe tuh angkot sampah2 tersebut memandang kan kami dah macam nak putus nyawa dah...biLa dah kemas semua tuh, hiLang kisah nak pegi beLi barang buat kuih dek kerana kepenatan...masak pon maLas, makanya ke Luar Lah haLa tujuan kami untuk buka puasa ~

so, here are some friendLy reminder untuk penyewa rumah : SILA JANGAN TINGGALKAN SAMPAH SARAP UNTUK TUAN RUMAH KEMASKAN...IBARAT KORANG DAH BERAK, ORANG LAIN YANG BASUH OKAYY ???

12 comments:

InsanBiasa said...

sabooo jela..haha..bln2 pose nie kena la byk sabar..puasa + turn naik 3 tingkt..senaman yg terbekkkkk..hiihi

CiK GorGeouS ! said...

IB : hamboiii...terima kasih atas ingatan itu~

Umihoney said...

Kesian memang penat cuci rumah nikan pulak puasa. Pahala takper.

Salam Ramadhan

saya dewi said...

olololo. memang kalau dewi lar dah terguling kat tangga tueh jah. semput lah tambah tambah bulan posa.

haha. tapi naseb baek ada pak cik yang kutip kotak tueh boleh juga upah. kalau tak? hihi


tape tape kira CG eksesais bulan posa larh tueh. buat kerja leklop pahala pun extra bulan ramdhan nieyh. heee.

heffa blast CG ^^V

adlina said...

banyak giler sampah sarap!!!

CiK GorGeouS ! said...

umihoney : tuLah kan...penat sungguh =)

CiK GorGeouS ! said...

SD : kurus sudah jadinyee..HEHEHHE~

CiK GorGeouS ! said...

adLina : tau takpee...macam nak tercabut pinggang ouh~

Elie Lily said...

eksesais kata org! :D

CiK GorGeouS ! said...

EL : berpada Lah sayang oii kaLau eksesais sangat pon...buLan puasa kot ~ huhuhu~

fiq. said...

o mak ai,,,tak ley tunggu lopas pose ke,hukhukhuk,,,, kuat betul le anda2 ni,hahah

CiK GorGeouS ! said...

fiQ : acaner...Lepas puasa nanti dah sibuk beraya puLak kan...huhuhu~