Saturday, August 13, 2011

korang dah tunang weyh ~

biLa seorang LeLaki itu dah meLamar sorang perempuan untuk dijadikan isteri dan perempuan itu bersetuju, sah Lah jadinya tunang itu....

sesiapa yang meminang atas pinangan orang Lain, maka haram Lah hukumnya...

serius, ambiL Lah masa 5 minit dengar apee yang ustaz nie cakap... =)


hukum aLLah, bukan boLeh buat main weyh (-.-")

agak2 berape kaLi dah korang bertunang and putus tunang ???

20 comments:

SYARIFF HAIKAL said...

cmne ni kalau da tunang cik gojes..??hhehe

CiK GorGeouS ! said...

SH : camne camne ?? kene Lah jaga2 batas pergauLan... =)

aku said...

raseyer takde.jap2,nk kena tnya skandal ni.ade ckp ke tak.hihi
btw,nice blog!keep in touch ya! :)

CiK GorGeouS ! said...

aku : HAAA>.check2...ntah2 korang dah bertunang =)

Asyila Zainuddin said...

saye single.. hehe.. :)

CiK GorGeouS ! said...

AZ : saya singLe jugak =.=

KimiCnoL said...

alhamdulillah..tak pernah bertunang lagi..hihi

CiK GorGeouS ! said...

kimiCnoL : waaahhh...rugi3~

syuhadamdhassan said...

nice entry cik gojes ~ :)

CiK GorGeouS ! said...

syuhadamdhassan : terima kasih...teruskan membaca =)

IFA Athirah said...

sy belum dilamar lg.muehehe http://www.geekintherainbow.blogspot.com/

CiK GorGeouS ! said...

IA : HAHAHAHA...hari mu bakaLan tiba juga nanti =)

Farahin Ahmad said...

absolutely betul even bertunang pon boleh berlaku dengan bagi bunga or benda2 lain tau :)

AinsHa=( said...

alamak, kita dh bertunang!!! takleh nak ngorat akak gojes dah... haha.. juz kidding.. btw nice sharing akak... ^^

CiK GorGeouS ! said...

FA : wah....betu kee ?? huhuhu~

CiK GorGeouS ! said...

ainsha : aLamak ! hampa Lah macamneh~

nadia fatihah said...

chop! sy tak pernah tunang. hahhaa

CiK GorGeouS ! said...

NF : hooo~nanti anda akan bertunang Lah tuh...heee~

DzAtUn NiThAQiN said...

kak myrad,,cmne ny x pasty,,nk kne tnye si dia dlu,,huk3x,,hkum agma xleh wat main,,tq,,nice blog,, (http://www.ismiaqilah8795.blogspot.com)

CiK GorGeouS ! said...

DN : tanya Lah...at Least kita tahu...thanxie =)