Sunday, August 7, 2011

tutup tetap cantik =)


HAHAHAH~ ok, puasLah CG perah otak cari idea nak update menatang bLog neh...idea dari semaLam tak kunjung tiba pLak....oLeh sebab itu, CG ambiL keputusan untuk drive keLuar and pegi mana2 memerhati dan cari idea nak menaip...HAHAHA *ok, poyo*

so, tadi CG teLah memberanikan diri menuju ke carrefour ampang berjaLan2 dan beLi barang2 keperLuan macam compact powder, GARNIER BB cream *baru hari nie CG tau GARNIER ade BB cream, so try Lah kan...hasiL : FLAWLESS*, cotton wooL, bag..........*HAHHAHAA, ok bag tuh sebab dye cantik so TERbeLi* actuaLLy CG dah agak Lame gak Lah tak pegi carrefour ampang neh sebab ade abang kat one kedai neh sukee sangat mengusik anak2 dara yang LaLu kat depan tuh...so, CG pernah terkena and sangat rimas okeh ! tadi before nak datang carrefour tuh pon berkira2...

sebeLum CG Lanjutkan dengan cerita pasaL abang yang gataL tuh, CG nak tanye...antara gambar 1 dengan 2, yang mana yang korang as LeLaki gataL akan Less kacau ?? toLong Lah, CG tau dua2 pon comeL tapi sabar okayyy *Laarrrriiii !!! HAHAHHAA..Lempang sedas* okay...CG yakin orang akan Lebih rase nak kacau jika berpakaian ceria, comeL dan fashionistas macam gambar 1 kan berbanding berpakaian seperti daLam gambar 2...yeLaa, biLa pakai jubah kan nampak macam aLim2 gituu...kaLau kacau, tak memasaL dapat syarahan agama penuh hadith dan ayat2 Quran kan...mau tak panass pLak perangai2 macam syatonnirrajim tuh *nauzubiLLah*

so, tadi CG ambiL keputusan nak pakai jubah dengan tudung yang agak Labuh CG pakai masa di mekah hari tuh and pegi ke carrefour tuh...tak Lupe jugak sarung cincin yang aLa2 cincin kawen dari jabbaL rahmah *hikhikhik* then dengan Langkah aLa mak2 and makcik2 tapi masih gojes dan cantek *nak jugak kan* CG pon pegiLaa beLi barang2 tuh...so, nak dijadikan cerita...cik abang berkenaan masih kerja kat sana...aLhamduLiLLah, masa CG LaLu depan dia sikit pon takde bunyi2 tikus tuh...even beLiau pandang CG atas bawah berkaLi2 and macam nak cakap something, CG cepat2 Lari...HEHEHHE~ ok, CG rase sangat SELAMAT !! yeay...mission accompLished ~

HAHAHHA, CG sajee jee nak buat eksperimen terhadap pemakaian dan tindak baLas masyarakat sekeLiLing...weLL, terpuLang Lah pada orang Lain kan apee mereka nak pakai and tindak baLas macam mana yang mereka akan dapat :

SEKSI SEKSA DEDAH DADIH *baju tak cukup kain*

1) akan mudah dikacau LeLaki dan menjadi bahan tarikan kepada LeLaki untuk dipandang...maLah akan menaikkan nafsu LeLaki dan tak mustahiL jugak akan menjadi mangsa rogoL yang paLing mudah
2) akan menjadi bahan umpat keji orang sekeLiLing...dan menambahkan dosa diri sendiri dan dosa orang sekeLiLing sebab mengundang fitnah dan jugak memberi orang Lain bahan untuk difitnah

SOPAN SANTUN MENUTUP AURAT

1) akan dipandang peLik tapi tetap mengikut kehendak aLLah and serius sangat seLamat, insyaaLLah...tak mengundang nafsu sang LeLaki nak dekat waLau 1cm pon dengan kita...
2) sejuk jek mata orang ramai sebab takde Lebihan2 Lemak and parut2 yang sibuk nak tayang kat orang ramai =)


okay, CG bukan ustazah tapi CG sajee nak kongsi apee yang CG rasa dan CG aLami...CG pon bukan baik sangat and kita sama2 daLam proses beLajar dan berubah okayy ?? satu Lagi, kepada semua anak2 gadis yang sayangkan ibu bapanya, jaga okayy aurat anda...kesian kat bapak kitee sebab tanggung dosa aurat yang kita sendiri buat =) saye sayang ayah saya *nie baru betuL*


menutup aurat pon kamu tetap cantik sayangsss !!!


20 comments:

aliah amirah said...

setuju :)..cantek,cantek sis :)

CiK GorGeouS ! said...

AA : yeah...yang menutup tuh cantik kan ?? HEHHE~

k.h.a.l.i.l.a said...

ohhh....sokong sangat2!! hehee... best taw pkai jubah. terase KL ni slamat gile. heheh... sy bukan la pmakai tegar jubah. tp makin tertarik ngan jubah kebelakangan ni. no doubt, pkai jubah sangat best & sgt selesa ^_^

CiK GorGeouS ! said...

khaLiLa : yeah...seLesa dan rasee seLamat jee...tapi tengok tempat Lah kan =)

nazura said...

gud2x.. Allah lebih tahu mana cantiknya seorg perempuan itu. Islam itu kan indah .. peace!!

CiK GorGeouS ! said...

nazura : yess~ itu benar wahai kakak ! =)

ar-rijal said...

assalam.....suka entry yang nih...selamat menjalani ibadah puasa myrad...hehe...moga persahabatan kita kekal dan semata-mata kerana Allah...amin.... :)

CiK GorGeouS ! said...

ar-rijaL : abg ijoyy...terima kasih....seLamat berpuasa kepada kamu juga !! =)

Miss A said...

tutup menutup memang cantik :)

CiK GorGeouS ! said...

MA : kan ?? ibarat hadiah yang dibaLut kertas baLut hadiah yang cantik2 =)

cik fieza said...

setuju sgt3!
pkai sopan pon ade je laki pndg aw..
lau pkai seksi lbey dr pndg kot! isk3

Kakkoii said...

pakaian yang sopan dan bertudung litup memang nampak cute gile.... setuju sgt2

CiK GorGeouS ! said...

CF : memang fitrah LeLaki akan tertarik dengan wanita, tapi jadi kewajiban wanita menjaga ape yang patut diLihat dan apee yang tak patut kan =)

CiK GorGeouS ! said...

kakkoii : betuL...tak semestinya bertudung dan menutup aurat tuh tak boLeh nampak cantik kan ?? =)

Gee said...

setuju...x bermaksud dgn membuka sana sini lebih cantik...lagi ayu jika ditutup dan dijaga...

::ini belog saya . cinta hati saya:: said...

cantik oh cantik

choki sokong cik cg

cik cg sangat comel . :)

CiK GorGeouS ! said...

gee : HAHAHA~ betuL2..even kaLau kita nak piLih barang pon kita tetap piLih yang berbaLut kemas kan =)

CiK GorGeouS ! said...

choki : WAHAHAHHA~ terima kasih Laa puji CG comeL =) aLhamduLiLLah ~

GaDis BuTtErFLy said...

betol tue, better tutup aurat... walau dedah pon, n ada lelaki yg sukakn kita sbb kita dedah, itu tunjukkn lelaki tue x ikhlas ngan kita... tutup aurat itu terbaik :)

CiK GorGeouS ! said...

GB : tak bermakna orang yang mendekati saat kita jahiL tuh nak ambiL kesempatan or tak ikhLas...kita kene sangka baik ok...maybe dye nak bantu ubah =)