Friday, August 19, 2011

cik gajus pon boLeh =)

di suatu maLam yang indah, CG teLah dihubungi oLeh kawan CG yang berada jauh diperantauan *seremban je pon* dia skype jee dengan CG pon, dunia dah maju...borak punya borak, tiba2 CG nampak mak dia LaLu and macam tertengok2 jek anak dia skype dengan sape...so, CG tegur Lah beLiau...makanya, ini adaLah diaLog yang berLangsung :

( cik gojes : CG, kawan CG : A, mak kawan CG : B )

CG : assaLamuaLaikum makcik...sihat ??
B : aLhamduLiLLah sihat...sape nie, A *bertanya kat anak dia*
A : Laa...nie La kawan A yang A kenaL masa program hari tu mak...aLaa, yang mak ikut sama baca bLog dia tuh Lah..
CG : *terkembang puLak sebab makcik2 pon baca bLog CG skang*
B : Laaa...ini ke penuLis bLo tuh...ape name dia, cik...cik...cik..*muka cuba mengingat* haaa ! CIK GAJUS ~
CG : cik ape makcik ??
B : CIK GAJUS...kan ?? *muka sangatLah suci and innocent*
A : *geLak macam nak terjatuh kerusi* cik gojes Lah mak !!!
CG : boLeeehhh Laaa tuh mak cik *senyum ajee*


okayy, oraitLah tuh kan...at Least warga emas pon baca bLog zaman sekarang neh...baca bLog CG pLak tuh...dah La bLog CG nie takde pape...tapi, tang nama tuh terbaik Lah mak cik !! CIK GOJES jadi CIK GAJUS ~ boLeh Lah Labuuu~~

22 comments:

yana said...

ahha, nak sama pulok bunyi yerr :)

CiK GorGeouS ! said...

yana : hahaha...tu pasaL Lah kan =)

sharifahzakiah said...

kelassss gtu mkcik pun baca belog. hehehe cik gajus pun gajus lah :)

CiK GorGeouS ! said...

sharifahzakiah : huhuhuhu...cLaass sangat kan...sampai jadi cik gajus sudaa~

umUMRA said...

Hheee..Hai cik Gojes aka cik gajus..:))...

wrga ems sekarang dah maju...

CiK GorGeouS ! said...

umumra : HAHAHHA...yeah...warga emas mmg dah maju skang neh =)

AIN said...

ehem. ehem. Cik Gajus, saya nak buat appt la dgn awak. :)

achik said...

hahaha..memang lawak la.
gojes jd gajus...

Cik Ct said...

kalo cik gagap?.. hehe

Princess Nusy said...

hehe..sabar jela..dkt2 dah tu..hehe..^^

Hidayah bt Zainab said...

hai cik gajus...

CiK GorGeouS ! said...

ain : HAHAHAHA...hye dak kecik =)

CiK GorGeouS ! said...

achik : memang Lawak sangat Lah kan...hadoiiyaaiii...nama baru sudaa~

CiK GorGeouS ! said...

CC : cik gagap ??? hurrmmm...akan dipertimbangkan...HAHHA~

CiK GorGeouS ! said...

PN : takpee...asaLkan makcik tuh tergerak gak kan nak baca~

CiK GorGeouS ! said...

HBZ : hye dayah...HAHA~

Belalang Hijau said...

boleh buat 1 lagi blog pulak la guna nick name cik gajus....huhuhu

CiK GorGeouS ! said...

BH : waahhh...idea menarik =)

Miszyuyu said...

=) cutenya nama CG.. dlu jostal kt usm paggil CG <-- Cahaya Gemilang =)

CiK GorGeouS ! said...

miszyuyu : haaa~ comeL Lagi cahaya gemiLang tuh~ huhuh~

AIN said...

hye akak ! bile nak date dgn retisss nihh ? *winkwink*

CiK GorGeouS ! said...

ain : buat appointment okayy~ HAHAHAH~