Sunday, August 14, 2011

ramadhan penuh kebaikan =)

waaahhh...seLama CG berpuasa tahun nie, yesterday was the first time CG berkunjung kee bazaar ramadhan okayy...bukan rajin sangat masak pon *mak yang buat* tapi my mum nie jenis yang Lebih suka home made cooking untuk famiLy beLiau...so, kat bazaar tadi macam2 jenis manusia yang CG nampak...menarik betuL !! hehehehhee~ actuaLLy, secara tak Langsung buLan ramadhan nie banyak kebaikannyee...weLL, kaLau para ustazah dan ustaz Lebih Layak Lah kaLau bercakap pasaL gandaan pahaLa semua...tapi kaLau mengikut Lensa mata kasar CG puLak, ade jugak kebaikan Lain yang terjadi semasa buLan ramadhan nie :
  1. syurga makanan untuk semua manusia...bukan orang meLayu atau isLam jek yang untuk, maLah kaum cina, india dan Lain2 pon merasa banyak option untuk piLih makanan diorang...
  2. kaLau kita perasan, kurang sikit abang2 kita nie nak mencarut2 sebab sedar yang diri tuh daLam buLan puasa...
  3. asap berkurangan sebab perokok2 tak mengeLuarkan asap tatkaLa matahari dah cukup panas menghangatkan suasana sekeLiLing...
  4. masjid2 dan surau2 takdeLah sunyi dengan jemaah sebab ramai yang kejar nak dapatkan pahaLa berganda di buLan puasa neh...
  5. anak2 yatim nampak mewah sikit sebab ramai artis2, badan2 kebajikan dan Lain2 manusia bermurah hati nak bagi sumbangan yang besar kepada mereka...
that's aLL i can think about for now...idea tak mari tapi gedik jugak bak menaip sebab nak buat mata jadi kuyu Lantas tertidur...tapi semua itu tetap Lah menjadi sesuatu yang amat mustahiL...waaaa...mari menangis beramai2 *tiba2 puLak kan*

anyway, i'm pLanning to write something about jejaka igauan wanita yang mempunyai karekter sweet taLker, sweet2 muka dia serta nampak jugak Lah gaya seorang pLayer yang berjaya...tengokLah, kaLau kesabaran dah sampai tahap puncak, semuanya akan dihamburkan pada entry akan datang...bersabar okayy semua =) *encik jejaka itu Lebih baik banyak berdoa dari sekarang supaya CG tak tuLis mengenai beLiau for next entry*

12 comments:

KimiCnoL said...

ramadhan bulan yang paling indah..like3 ;)

CiK GorGeouS ! said...

kimiCnoL : yeah...betuL tuh~ =)

::ini belog saya . cinta hati saya:: said...

indahnya bulan ramadhan .

yang datang hanya sebulan sekali

:)

CiK GorGeouS ! said...

IBS.CHS : betuL tuh...namun...setiap buLan pon datang SETAHUN SEKALI yee =)

Shera said...

rindu masakkan bonda... :(

CiK GorGeouS ! said...

shera : hurm...sabar yee =)

syiela said...

betul tu.. setahun sekali :)

CiK GorGeouS ! said...

syieLa : setahun sekaLi pon masih ramai yang susah nak buat =)

cik pha said...

setahun sekli..tahun dpean belom tentu lagi kan? hehe

amir aizat said...

ramadhan kareem,hehe

CiK GorGeouS ! said...

CP : yeah...btoL tuh ~

CiK GorGeouS ! said...

AA : seLamat puasa !