Thursday, August 18, 2011

Lagi Lagi tudung ~


okayyy, nak cepat2 taip sebeLum idea nak menaip hiLang kene teLan dengan anasir2 jahat daLam kepaLa otak CG neh !! sebeLum tuh, tengok neh :

ini adeLah rupa manusia yang baru nak beLajar pakai tudung bawaL yang biasa tuh kembaLi...seperti yang korang semua tahu, memang trend sekarang kebanyakan perempuan tak kiraLah apee juga pekerjaan mereka akan pakai tudung instant *aLaa, yang diorang dok kate tudung indon tuh* ataupun shawLs...dah jarang nampak orang pakai tudung biasa macam doLu2 tuh...CG ade member Laki sampai bising dok mengata kaum perempuan neh pakai tudung bawaL Lagi cantik dari beLit2 shawLs macam nak tercekik tuh *no komen*

weLL, maybe LeLaki tak paham kot, kenape perempuan memiLih pakai tudung instant or shawLs...antaranya :
  1. perempuan jugak ramai yang sibuk macam LeLaki, so pakai tudung instant adaLah paLing senang sebab pakai sarung je tak payah nak sibuk Lipat jadi 3 segi, betuL2kan bearing tudung...
  2. tudung instant and shawLs tak payah kaLut nak kene gosok Lebas cuci sebab tak nampak kedut...kaLau kedut pon orang tak kisah sebab akan dianggap fesyen..kaLau tudung bawaL berkedut, nampak seLekeh dan orang akan cop pemaLas =)
  3. biLa pakai shawLs, boLeh Laa nak menggayakan seLendang itu disamping menutup aurat...takdeLah duLL jek si jejaka tengok...nanti husband2 pon sibuk nak Lari pandang kat perempuan freehair yang ade accesories atas kepaLa...
  4. susah nak cari tudung bawaL yang berkuaLiti dan murah...murah adeLah yang RM 15 ke bawah...kaLau tudung instant dengan shawLs tuh, RM 10 pon boLeh dapat...bersepah2 kat jaLan TAR tuh...tudung bawaL yang RM 10 kompom pendek dan senget2 serta kainnya yang keras ~
  5. tudung instant ade awning yang menampakkan tudung kita sentiasa kemas waLau ditiup angin...tak payah nak habiskan berjam2 depan cermin nak betuL2kan tudung kaLau nak ambiL gambar kee hapee...shawLs puLak ade inner yang meLekap kat muka and styLe pon macam2...messy pon tetap cantik dan dikira styLe...kaLau tudung bawaL pakai herot berot, acaneer pLak ??
so, kene Lah paham kenapa perempuan senang memiLih tudung instant and shawLs berbanding tudung bawaL...tak kisah Lah apee jenis tudung yang kaum perempuan piLih, siLa jangan pertikaikan seLagi ia menutup segaLa apa yang diLandaskan oLeh agama isLam...boLeh mengerti encik jejaka ?? =)

22 comments:

Irfan Mokhtar said...

Aku sendiri lebih suka isteriku bertudung bawal. Hehe. Dulu masa mula2 kenal, aku cakap aku lebih tertarik dekat wanita2 yg berbaju kurung dan sekian tp dia x caye. Ramai orang ingat aku suka wanita yang ber-era baru. Pendek cerita aku lagi suka tudung bawal dari tudung sarung, pe name?? Syria? entah le..

Liza@Azel@El said...

el peminat tudung bawal. xmasuk langsung dgn segala macam fesyen tudung skrg :)

♥ cik_farah ♥ said...

dua2 sy suke.. hehhe..
tp betul la.. selagi menutup aurat x salah pakai shawl.. :)

Adam Idris said...

diringkas kan faktor utamanya ialah nak cepat, murah n mudah serasi dgn tuannya, kehkeh yeke? haha

najmi_paddy said...

betoi betoi betoi... paddy sokong CG.. pakai shawl ke tudung instant ke,, senang tp janji menutup aurat...
@_@

s.y.a.r.q said...

syarq prefer pakai tudung bawal ngn shalw daripada pakai tudung awning. Sebab bile try pakai tudung awning tu rase mcm x kene je dengan bentuk muka. huhuuu:)

c i k a n a said...

setuju dgn CG.. kalau nak cpt pkai tdung instant tuh sng.. sarungkan jer.. cik ana kalau rasa nk pkai slndang or bawal ikut mood jugak..hehe

CiK GorGeouS ! said...

IM : wahhh...bagus jugak kan suke para wanita yang aLa2 sopan...susah nak cari skang neh =) CG pon tak suka sangat syria tuh...nampak muka Lagi buLat...tapi kaLau dia seLesa ape saLahnya kan~ janji tutup aurat~

CiK GorGeouS ! said...

EL : uhuhu...takpe...masing2 ade keseLesaan masing2 =)

CiK GorGeouS ! said...

CF : yeah...yang penting, aurat itu yang ditutup~

CiK GorGeouS ! said...

AI : yeah ! anda boLeh dapat markah penuh untuk summary essay~

CiK GorGeouS ! said...

NP : yeah...itu benar~

CiK GorGeouS ! said...

syarq : tu Lah...kadang2 tudung awning tuh pun nak kene pandai piLih...kaLau tak nampak Lagi tak kene dengan muka~

CiK GorGeouS ! said...

cikana : janji kita seLesa, aurat tertutup, orang Lain pandang pon tak seLekeh...ye dakk...huhuhu~

Nadia Yusoff said...

Mana2 pon cantik dan gojes juge orang pakai. Semua tu just fashion.. (: Kan Cik Gojes kan.... Hihi

seyrah_sue said...

suka pakai tudung bawal..sbb bagi sy sng jek nak pakai tak yah belit2 sgt..coz tak berapa reti pakai shawl snarnyer..heheheh..but sometimes depends on acara or tempat nak pergi,,tudung shawl ngan indon jadik pilihan jugak..:)

CiK GorGeouS ! said...

NY : yeah...betuL tuh...yang Lain tuh fesyen jek untuk tampiL cantik~

CiK GorGeouS ! said...

SS : kena bijak pakai ikut tema Lah kan~

Si Pengembara said...

mane2 pon boleh kan.. janji tutup auratnye dengan sempurna.. yang mana jadi pilihan pula terpulang kepada individu tu sendiri.. tak gitu?
psstt.. suke due3.. tapi.. bakal suami tak minat plak..

CiK GorGeouS ! said...

SP : huhuhu..yeah...betuL tuh...takpe, seLagi beLum nikah, kamu adeLah tanggungan mak bapak...pssst, pakai Laa sebeLum kawen...da kawen kene ikut cakap suami ~

cik bulan said...

haha..saye masih pakai tudung bawal..=.=''..xreti tudung belit2 ni..haha..tudung indon plak xsesuai lansung ngan muka..hahaha..-___-''

CiK GorGeouS ! said...

CB : janji bertudung kan =)