Monday, May 2, 2011

oh my...jangan jadi ba aLip ngang~

ASSALAMUALAIKUM !!!
SELAMAT HARI PEKERJA !!!
and that suppose to be yesterday *ahad, 1 may* kan ?? *giggLes*

oh !! CG sangat rindu ok nak 'bersenam tangan'...4 hari tanpa Lappy terchenta ini membuatkan CG Lost seketika *oh !! tipu sangat* weLL, CG was back in kLang for 3 days sebab menjadi seorang anak angkat yang baik kepada uncLe za'abar and aunty rosni ok...i've toLd u guys before kan that my irna's sister was getting married Last weekend ?? *dah bagitahu Lah* so, to those yang masih datang ke bLog CG and komen2, tinggaLkan Link and aLso singgah baca entry yang tak seberapa ni, thank you so much ok...insyaaLLah kaLau sempat nanti, CG akan baLas jejak anda semua !! =)

haaa...nie CG nak bebeL sikit...i'm from kLang just now and at the beginning the traffic went smoothLy and keLuar dari exit niLai pon ambiL masa yang kejap jee...then kitorang berhenti kat ayer keroh to pray and kencing berak *opppss, sopan sangat* kejap...then baru sambung perjaLanan...yang CG bengang sangat tuh, sepanjang perjaLanan kitorang hari nie, banyak betuL perkara yang kitorang LaLui...yang mintak maki pon ade, yang nak geLak goLek2 pon adee...
  • there was a bLue AVANZA with the pLate number AMF 7907 kitorang jumpe kat highway tuh yang gak sengaL Lah kan...aLahai, main usya2, potong2 pLak kan kat situ...nampak macam gagsah sangat Lah kan nak ngorat, skaLi diorang pecut, nampak 'P' Lagi kat kereta tuh...haLLah2, baru dapat Lesen banyak Lak nak ngorat kat jaLanan *pandang terus ke depan yee adik2*
  • stupid cars that use the emergency Lane memang mendapat makian tanpa henti dari CG Lah...memang nampak macam tak mengganggu kereta yang kat Lane betuL kan, tapi sebenarnyee sangat annoying ok...orang Lain boLeh jee Que panjang2 and Lambat sikit but diorang senang2 nak overtake orang yang dah Que...banyak cantik...i wont Let them...i toLd irna jangan bagi chance Langsung dye nak masuk dari emergency Lane tuh and padan mukee jugak diorang kene saman dengan poLis kat situ *i Loike*
  • Lain arah jaLan yang adee accident, Lain Lane yang jam tahap taknak gerak....giLa betuL Lah drivers in maLaysia nie...hey mr and mrs who drive the car Like nobody's on the road !! : kaLau nak guna emergency Lane, tunggu Lah emergency !! *stupid betoL* dah Lah gune Lane tuh nak Laju2, then biLe nampak poLis sebok nak menghimpit masuk Lane orang...hotak kau nan hadooo kah ??? pLus, jadi prihatin kena tempat Lah sikit...no need to sLow down kaLau ade accident, bukan dapat hapee pon kan...baLik rumah tengok berita jee Lah nanti *yeee tak ??*
cukup2 Lah tuh pasaL bende yang menyakitkan hati tuh...haaaa....wedding kak ERNA HALYANI ZA'ABAR memang awesome sebab kami2 yang tak tau maLu nie boLeh photoshoot skaLi *perasan taLent sekejap* bukan hapee...sekaLi sekaLa feeLing2 jadik taLent ape saLahnyee kan ??? haa...nanti2 CG update pasaL wedding itu ok =)

p/s : heyyy, it's May peopLe !!! hahahhaa~ i Love may because it's fuLL of my beLoved one's birthday !! weehooo~

4 may - ainaa's and kak Long's
5 may - my mum's
8 may - raja muzhaffar's
14 may - iQa aima's and zharif fikri's
18 may - my dad's
19 may - mine !!
26 may - jijin's

they are beLoved, my famiLy and my kkdk's famiLy =)

10 comments:

Obat Sakit 2011 said...

selamat hari pekerja miss

CiK GorGeouS ! said...

OS : wah...seLamat...CG masih beLajar...tapi bekerja jugak Lah~ =)

aisya said...

tadi rumet baru je membebel, die balik bangi dari muar mmg ramai org yang x beradab dan bertanggungjawab gune emergency lane.. sy yg x bersalah ni pulak yg kne bebel.. huhu

CiK GorGeouS ! said...

aisya : hahahah...tu Lah...sabo jee Lah...drivers camneh memang xde kesedaran fizik betoL...eh....sivik~ =)

cik aisha said...

kalau drive tetiba jmpe driver yg kurang ajar mmg geram...camne ley dpt lesen tataw le...

CiK GorGeouS ! said...

CA : rasee macam nak suruh tarik Lesen diorang jek kan =)

AkuMuzikFilem said...

wow, AmF. haha

sangat benci macam tu, rasa nak langgar je kalau kaya

CiK GorGeouS ! said...

AMF : org katee, jangan baLas bende bangang ngan cara bangang...=)

Nor Atiqah Aima Roslan said...

AFM la kaklang... salah itu no plat kete... hihihi.. dak2 kecik sume...

mmg mereka si bahangang2 jalan sekalian alam nih nk mntak kaki sebenarnye...

CiK GorGeouS ! said...

NAAR : saLah eyh...ahahaha...xpee...kang drg search enet terkeLuar pLak numpLat diorang...ngee =D