Sunday, May 22, 2011




oh, hampir2 CG terLupee...hari tuh ade orang bertanyakan and mintak pendapat dengan CG...here goes the probLem statement *hahaha, macam buat report amaLi sains pLak kan* :


dia knl mamat nih, patu knl2.... mamat nih pon tnjuk la hint2 yg nk serius. pna ckp jugak nk serius. girl nih pon suke ngn mamat tuh. ok fine lah kan.
yg jdk problemnye bile, mamat nih sgt annyoing. dlu before ke phase serius tuh takde lah annyoing sgt.
cth: dia dh tahu girl tuh tak suke dia merokok. b4 tu okeng jek bile spls tu bile kua ngn girl tuh klu leh nk hbskn sekotak rokok. knp bile kua ngn girl tuh je
then, bila kua ngn girl tuh dia sgt annyoing lah. tga kua ngn girl tuh tpi mate duk ngusha. cm
tak fhm le knp dia buat cmtu. bile tnye dia kate taknak gado


ok, CG akan bagi both pro and contra punyee pendapat...but before that CG nak semua orang faham yang being in reLationship means menerima seadanya segaLa kekurangan dan keLebihan pasangan...there wiLL be give and take if u want to have a harmony Life...

positif

ok, maybe the guy just nak that girL tahu perangai sebenar dye and dye nak that girL terima dye for whoe he reaLLy is...maybe bagi sesetengah girLs akan rasa sangat annoying dengan beberapa perkara yang si jejaka nie buat...or maybe that guy saje nak uji or bergurau2 manja dengan girL tuh...we have to admit, mata LeLaki nie memang mudah nak menangkap imej seorang wanita, Lebih2 Lagi kaLau yang tahap cung meLecung putih gebu bagai...itu dah Lumrah mereka, kita sebagai perempuan memang tak boLeh nak buat apee...tapi tak bermakna, dye memandang dengan ada intention ape2...so, kaLau diorang pandang si gadis2 yang LaLu LaLang, korang pandang Lah si jejaka2 kachak bergaya yang super awesome ade kat situ !! simpLe bebeh =)

negatif

maybe that guy dah rase sangat secure dengan kedudukan diorang kat hati korang...yeLah, biLa korang dah go steady diorang dah rasa korang dah ditakLuk dan tak payah nak buat maintanence pon korang tetap akan bersamaa diorang...that's why Lah diorang memang sajee jee tak nak ambiL hati korang beria2 macam mana diorang buat before dapat korang....weLL, if iniLah conditionnyeee, they Leave u with no choice girLs...jangan bagi diorang rasa secure sangat !! biar dye rasa macam dye ade competition, and that's when u'LL see his differences... dye akan berubah menjadi seperti sebeLum diorang dapat korang...


tapi, ape2 pon....nasihat CG mudah...if u reaLLy Love that somebody, how bad he or she is u can manage to accept it...menerima bukan bererti membiarkan hati diri sendiri yang sakit ok, menerima means, sama2 accept the fact that the person u Love ade kekurangan and kekurangan tu korang imbangkan dengan keLebihan korang...its Like compLeting pieces of puzzLe, baLancing the yin and yang and what so ever they caLL it...kaLau kita mengubah pasangan mengikut apee yang kita nak, it's not Love baby !! itu adeLah kompromi dan kompromi itu adeLah seperti anda bercinta dengan bayang2 anda sendiri...kaLau tak suka, tegur...sit down and taLk...pegawai kaunseLing kat tempat CG beLajar pernah kata, rata2 dari kegagaLan sebuah perhubungan dan rubah tangga adeLah akibat daripada Lack of communication or communication break down...so, taLk peopLe !!

CG suruh bercakap dan berbincang tau....bukan bergaduh !!! =)



2 comments:

ara said...

encik syahrul mmg sifu bab-bab cinta ni. i likeee :D heehee

CiK GorGeouS ! said...

ara : yeah !! pegawai psikoLogi kite terbaik...sebab tuh kitee jadi macam neh =)