Thursday, May 19, 2011

anda tanya, CG jawab =)



*dah Lama CG mengabaikan soaLan2 dari orang...sorry, i aLmost forgot CG part time pemberi opinion tak bertauLiah...sorry guys !!*

hey girLs !!! what's up ??? weLL, i received a Lot of questions from girLs regarding making decisions...maksudnyee membuat keputusan sendiri...rata2 daripada yang bertanya, kebanyakannyee ragu2 dengan keputusan yang mereka nak buat...ade yang bertanya tentang masaLah kerja, adee yang bertanya tentang masaLah pergauLan dan tak kurang jugak yang bertanya mengenai masaLah hubungan...so, jom tengok apee masaLah diorang nie :


question 1 : i kerja dalam 1 dpmt yang 70% adalah lelaki...setiap kali ada meeting atau discussion pasal sesebuah projek, i rase opinion i selalu dipandang lekeh sebab i perempuan..tapi bila lelaki yang suarakan idea i tu semula, baru laa diorang consider...macam manee nie i tak stress...any opinion CG ??

answer 1 : *definiteLy takde kene mengena dengan buat keputusan but CG tertarik nak jawab* ok, it's normaL Lah kaLau ade saLah faham atau orang kate berat sebeLah biLa berkaitan dengan berLainan jantina...CG tak memihak pada mana2 pihak...what i ca suggest u is, to sit down with your officemate yang meeting and sttLe down...maybe ur idea is not that strong and firm, so u have to improve your skiLLs first and Learn from them...if u can't beat them, join them =) guys are simpLe Lah ~

question 2 : saya seLaLu tengok CG nie happy go lucky macam takde masalah jee...kalau ade masalah pon mesti ade cara CG nak selesaikan...saya ada masalah sampai pening saya dibuatnya...parents nak saya ambil form 6 dan duduk dengan mereka di Penang nie, tapi saya dapat offer sambung di UiTM segamat ambiL bisnes...apa patut saya buat ?

answer 2 : weLL, kaLau bab2 macam nie apee yang CG boLeh kata....dua2 ade benifit...either u sambung form 6 or ke UiTM tuh...but what we reaLLy have to know, kecenderungan anda ke arah mana ?? if u think that u cam carry subject ambiL form 6, go on...if kecenderungan tu nak ambiL jugak bisnes kat UiTM, be their guest and sit with ur parents and negotiate...kaLau nak masuk UiTM sebab ia adeLah bertaraf u dan form 6 kene pakai baju sekoLah *ade ok mentaLiti macam nie* think twice...ape2 keputusan pun muLanya dari kira2 di hati sendiri...then negotiate dengan p[arents, baru Lah keputusan itu barakah hendaknyee...istikharah jangan Lupa jugak =)

question 3 : aq menyampa doe ngan pakwe aq, asal boleh je nak layan aku...gilew pew bilew nak dea cari, bilee tanak dea tak tepi...aq putus je amacam ?

answer 3 : bagi CG, daLam reLationship kita kene bertoLak ansur...fahami pasangan kita...maybe mase tuh dia betuL2 sibuk and tak dapat nak Layan kita...kita pon kena Lah paham kan, takkan 24/7 nak text, caLL bagai...nanti Lama2 bosan puLak kan...ok, CG paham biLa dah bercinta nie, rindu dye Lain macam sikit *giggLes* tapi kite kene respect pasangan kita, dye ade famiLy, kawan2 dan juga masa privacy dye...kene paham Lah sikit dye nak kene bahagi2 kan masa...weLL, tak payah Laa sampai nak putus bagai ahanya sebab masaLah keciL nie, unLess memang takde apee dah yang nak dipertahankan between both of u...sabar ok =)


banyak Lagi masaLah2nyee tapi nie jee yang CG mampu menjawab buat masa sekarang nie...ade masa nanti, CG jawab Lagi =)

2 comments:

mars mell-o said...

was here :D to read..

CiK GorGeouS ! said...

MM : thanx reading =)