Friday, May 6, 2011

5 perkara =)

ASSALAMUALAIKUM !!!
HAPPY2 DAYS peopLe !!!
how's your day ???

ok, sangat teruja sebab bakaL menduduki Last paper petang nanti *Lagi 2 jam jek saat entry ini di taip* dah tak Larat sebenarnyee nak menghadap nota2 cinta dari dr.gomez nie *kidding2* biLa dah penat membaca, kita keneLah menaip...nak menaip assignment memang takdee guneenyee Lagi Lah sebab dah finaL pon...so, CG decide nak update short entry sikit sebeLum menjadi pembebeL berjaya di bLog dengan entry panjang berjeLa tak tentu haLa Lepas exam nie *giggLes* tak banyak pon nak bebeL skang, cuma 5 perkara jee =)

5 aLasan nak bercinta yang CG rase dramatik sangat and tak bLeyh pakai :
  1. 'sebab awak cantik / hensem' - within time coupLe andainya jadi ape2 pada rupa fizikaL..kompom cLash
  2. 'sebab awak yang paLing faham saya' - awaL2 memang Lah...biLa dah Lama2 nanti, gaduh jee keje...
  3. 'sebab cinta saya untuk awak sorang je' *seLaLunyee untuk LeLaki* - omaigod !! jangan tipu Lah...cinta untuk boLa Lebih tinggi...
  4. 'sebab tanpa awak, saya tak boLeh hidup' - ohhh !! cikgu sains kata tanpa air, udara dan makanan yang manusia akan mati..
  5. 'sebab saya terpesona dengan mata / bibir / gaya / awak' - haLLamakkkk !!! fizikaL semuanya~
5 aLasan paLing bangang kaLau nak break-up :
  1. saya nak tumpukan pada peLajaran - as if pasangan tuh tak bagi beLajar puLak masa bercinta...
  2. daLam isLam Larang coupLe - err...ok, betuL tapi cube tengok benda Lain yang kau buat...ade betuL2 ikut isLam ???
  3. kita dah tak sehaLuan - benda boLeh bawak berbincang tapi kaLau dah takde hati tuh yang payah...
  4. kita memang takde jodoh - as if bukan dah ade orang Lain kee ???
  5. awak terLaLu sempurna buat saya - kaLau dah tau sempurna, grab jee Lah kan ??? *apee ke bangangnyee, emo jap*
5 perkara CG tak berkenan kaLau Lepas break - up *mostLy ramai yang buat* :
  1. saLing mengutuk pasangan - kutuk pon, cubee ingat yang korang pernah ada masa2 bahagia dengan ex tuh...
  2. deLete friend dari emaiL, FB, twitter, bLog and macam2 tempat Lah and jugak number fon - apee kee sengaLnyee...sangat kebudak budakkan !! yee CG tahu perit tapi once friends aLways friends kan...
  3. nak jeLes2 bagai if ex ade pasangan Lain - siLa ingat, u guys are over !!
  4. kaLau jumpe, nak Lari2 - aLahai kasssimmmm....chiLL Lah...muka bumi aLLah nie bukan besar mana pon...Lari2 pon jumpee gak akhirnyee...
  5. menangis and tak nak jumpe orang Lain berabad Lamanyee - mak oiii...sikit2 sudah..Life must go on...so chiLL Lah..u'LL get a better one nanti~
ok, enough bebeL, mari bersiap !!! weehooo~ eh...betuL Lah 5 perkara kan...5 perkara serba satu *ngehehehee* btw, hensem tak budak daLam gamba tuh *siLa jangan angguk atau kata yeee* ...tu Lah pakwe CG yang baru *tipu giLa* saje tempek gamba adik CG nak bagitahu budak tuh banyak betuL minum susu sampai Lagi tinggi dari CG !! huh~

6 comments:

Melda Mohd said...

Dua jam nak exam, sempat lagi CG post entri eh. Hehe. Hebat~

Ingatkan 5 perkara sebelum 5 perkara tu. Hehe. =D

Jue_ilias said...

CG , jue pena time alasan

saya nak tumpukan pada peLajaran - as if pasangan tuh tak bagi beLajar puLak masa bercinta...


alasan semata2. huh!ahaha

Moonair [M] said...

daLam isLam Larang coupLe - err...ok, betuL tapi cube tengok benda Lain yang kau buat...ade betuL2 ikut isLam ???


PS Kak mirad, at least the individual have the guts to adapt Islam in life. The way akak cakap macam tu as if memperlekehkan orang yang nak gunakan prinsip Islam itu Addin. Sorry, just my side of view. That's it. You can delete it if you think this comment might bruise your ego or harrass your feelings.

CiK GorGeouS ! said...

MM : sempat ajee...nie nameenyee stress b4 exam..macam ade butterfLy daLam perut jee..hehhee~

CiK GorGeouS ! said...

JI : bersabar ok..biasee Lah tuh~

CiK GorGeouS ! said...

Moonair [M] : thanx the opinion...macam nie dik...i'm not against peopLe who wanted to change for good...seriousLy, it's what's inside...u dont have to mention it in the pubLic...cukupLah dengan menginsafi diri sendiri and tak perLu nak buat hebahan merata...i'LL support with aLL my heart, if betuL2 nak berubah and ikhLas nak berubah dan bukan semata2 aLasan..aLasan nie yang membuatkan semua yang diperkatakan nampak Lekeh...
dear, i'm mature enough to accept peopLe's opinion...i'm not that chiLdish..thanx ur opinion and i reaLLy appriciate it...it's about what inside that matter, not the outher words that stated =)