Friday, May 20, 2011

7 pesen manusia bikin menggeLeng kepaLa~


manusia nie macam2 pe'eL ade...serius, sebab tuh Laa dunia nie berwarna warni...tapi adee sesetengah pesen nie CG memang saja suka nak hightLight kan...entah La kenape ade jugak pesen gaya macam nie, sebab bagi CG pesen2 nie adeLah pesen2 yang boLeh membuatkan CG geLak berguLing2 atau naik darah dan mendidih tahap boiLing point atau jugak menangis tertonggeng2...ok, antara pesen2 nyee :


satu : orang yang taLam dua muka...depan cakap Lain, beLakang Lain puLak yang dye katee...adik CG kate Lidah kene gunting *Lidah bercabang* tapi CG kate, orang nie teknoLogi murah, pakai imej 2D jee...orang Lain dah pakai sampai 3-4D dah *bukan nombor ekor, dimension ok !*


dua : pesen perasan semua orang pandang dye sebab konon2nyee dye Lawa dan hensem...errr, kaLau Letak orang2 macam nie sebeLah singa Laut tengah perform, CG piLih tengok singa Laut tuh terdampar ok !


tiga : orang yang dah berpasangan, biLa berdepan dengan awek hot, cun meLecun dan gedik2 manja atau jejaka kachak berbody soLid ade 6 pad, tampan dan senyum menawan tiba2 jee mengaku dye tak berpunye yakni singLe mingLe dan innocent bagai *padahaL terang2 awek or pakwe tuh tengok pengakuan bangang dye tuh* kaLau dapat kat CG, cari yang Lain jee !


empat : pesen2 keje nak marah orang sedangkan diri sendiri yang bersaLah...tak cukup nak marah, sibuk nak sindir2, maki hamun, carut marut, tinggi2 suara bagai samada tengah pubLic atau sendirian berhad...haaa, orang macam nie CG panggiL drama KINGKONG *tade drama queen or kingnyee*


Lima : pesen keje nak tekan segaLa macam appLication kat facebook tuh sampai tak tahu mana satu spam, mane satu yang betuL boLeh digunakan...kot yee pon bosan, bawak2 Lah baca Quran ke, baca buku ke, main game onLine kee....tak payah Lah dok getik nak tekan segaLa macam appLication sampai orang Lain punyee waLL pon penuh dengan spam dye...


enam : bawak kereta besar gedabak, bas panjang tahap treLer, Lori yang besar macam monster pastu nak buat road buLLy kat orang2 yang membawa kereta hyundai matrix Lagi kecik macam CG kan...mentang2 dye besar kan, makan jaLan tak hingat...'cium' punggung kenderaan tuh kang !! *CG gak yang kene bayar saman* siLa memandu dengan berhemah ok ??


tujuh : pesen2 manusia yang duLu dok jaja cerita anak orang buat benda2 tak eLok sedangkan takde bendee pon, finah Lagi...sekarang tahu puLak meLenting biLa perihaL anak dye diperkatakan seLuruh peLosok donia...adoiii....hidup ini bagaikan roda...what goes around comes around...toksah dok nak ngata orang Lah wahai manusia...kita pon tak sempurna manee pon...jangan sampai masa akan datang, maLu tuh dapat kat kita baLik, beringat Lah ~



p/s : biLa rasa nak marah, nangis or tak best muLee Lah CG taip merapu merepek kat sini...ok, penyakit cemburu CG beLum nak berkurang, makin bertambah adeLah *ntah pape kan* tengok FB sakit hati, tengok bLog pon makan hati jugak...nasib baik kat youtube takde, kaLau tak, mati kutu Lah !! *ok, siLa abaikan benda mengarut nie* seLamat membaca !!

6 comments:

IFA Athirah said...

talam dua muka yg paling x blh belah http://www.geekintherainbow.blogspot.com/

CiK GorGeouS ! said...

IA : huahuhuhu~ 2 mukee jee macam bLey tahan Lagi...kaLau banyak mukee camnee ??? huhuhu~

mad khaz said...

hehe. xleh watpe lah.

nice entri,jgn emo2 XD

SoutulMujahid said...

setuju dgn no 5 dan no 6 tu. hehe

CiK GorGeouS ! said...

MK : ahahhaa~ betuL2...CG tak emo dah !! thnxie !! =)

CiK GorGeouS ! said...

SM : hahaha~ kan ??? sangat stress betuL...mari jentik dahi dia Laju2 mahu tak ???