Monday, May 16, 2011

thank you for the rhythm teacher !!

ASSALAMUALAIKUM !!!
SELAMAT HARI GURU wahai guru2 !!!
CG baru baLik dari rumah kazen neh ~

weLL heLLo peopLe !! rase rindu puLak nak membebeL kat bLog tercantik di donia CG neh *ahahaha* semaLam CG stay kat rumah kazen in ukay perdana and just got back Lepas maghrib tadi...having a girL's day out with them memang terbaik Lah...in superkaraoke wangsa waLk for 3 hours reaLLy make my voice husky enough *husky puLak Lah kan...dah macam sakit tekak ajee* after karok, we had our dinner *at 11 o'cLock ok* before baLik rumah my kazen tuh...oh !! btw, my cousin adeLah seorang ustazah ok kat sekoLah agama taman meLawati kaLau tak siLap *ye2...i know...dye ustazah, so what ?? giggLes...i'm fine my own way~*

actuaLLy pagi2 tadi CG and my uncLe and aunty nie teman adik sedara CG nie ke UiTM shah aLam for some reasons...daLam kereta, dengar Lah sinar FM and diorang punyee topic hari nie pasaL cikgu yang paLing diorang tak boLeh Lupa...wahahahha~ kaLau nak cerita pasaL cikgu and peristiwa paLing dasyat daLam hidup CG, harusLah sangat ramai kan...so, ade beberapa cikgu yang CG suka nak kongsi ceritanya dengan readers semua...note : siLa jangan menganga sebab i'm not a reaLLy bright student ok *giggLes*

sekoLah rendah

cikgu wan rohani - cikgu dari darjah 1 sampai 3...maybe sebab muka CG and adik bongsu CG agak sama, sampai sekarang beLiau kadang2 confius panggiL adik CG dengan nama CG *it shows how much she Loves me, maybe ??*

cikgu jaafar - cikgu sains yang garang...CG pernah kena jaLan itik satu bLok sebab tak siap buku amaLi sains bahagian hipotesis and kesimpuLan awaL *perrggghhhh, ingat tuh* pastu beLiau kaLau marah, memang kuat giLa suara *merangkap cikgu disipLin*

cikgu zuraina - faveret cikgu sebab beLiau sangat Lembut and discover CG seorang yang berbakat daLam Leadership *beLiau Lantik CG jadi pengawas* masa tuh beLiau sangat pandai bergaya

cikgu na'aimah - mak angkat masa program anak murid angkat time darjah 6...sampai sekarang kot contact and tanye perkembangan semua...beLiau ajar sains sangat best sebab cepat paham...

ustazah Latifah - ustazah paLing sempoi kat sekoLah agama sebab boLeh hang out dengan kitorang macam kawan2 and seLaLu jadi pengiring masa kitorang gi pertandingan nasyid *errkkk, kantoi budak nasyid duLu*

ustazah sa'idah - orang yang bertanggungjawab bawak CG masuk dunia tiLawah aL-Quran, nasyid and hafazan....rasenyee niat beLiau nak bagi CG jadi orang, maLangnya masuk sekoLah menengah tak masuk dah semua tuh =(

sekoLah menengah

mr. & mrs. goh - mr.goh ajar fizik and mrs. goh aja add math...errr....dua2 subject agak kiLLer...tapi biLa masuk keLas diorang, automatik kene ceLikkan mata...kaLau tak akan dengar diaLog nie : a...mi...ra...boookaa mata *dengan gaya apek2 cina cakap ok* memang maLu sangat Lah kan biLa satu keLas dengar...kompom Lah jatuh market ! pernah jugak buku amaLi fizik CG kene baLing ke bawah, nyaris tak masuk koLam sebab eksperimen tak Lengkap~

mr. Loh - cikgu math mod...beLiau sangat bersemangat biLa mengajar tuh tapi jarang betuL kitorang nak pay attention biLa beLiau mengajar...mangsa daLam keLas seLaLunyaa si budak pandai ZAID...sebab dye sLaLu tido...diaLog dye kat zaid : jaid, bangun....bas sudah pergi... *mau tak tergoLek tengok beLiau*

pn. shuhaimah - cikgu geografi, subjek yang paLing2 tak suka masa form 3 sebab tak suka Lukis peta and hafaL nama negeri bagai...sangat Lembap ok....tapi punyee sabar beLiau cari cara nak terer geo, memang CG tabik !! yang benganp cam CG nie pon boLeh score~

pn. ezah - cikgu engLish set 1 *engLish kitorang ade set2...aLiran teknikaL 3 set, bio 3 set...kire macam ranking Lah* beLiau cikgu transfer dari SBP hebak, aLam shah *duLu Laa, skang dapat kat SASER* muLe2 CG memang rase beLiau sangat Leceh nak pakai sistem fiLe bagai..siap nak ade index, pembahagian vocabuLary, essay sumee Lah...tapi sekarang CG sangat teratur biLa ikut cara beLiau tuh =)

pn.akma - engLish teacher yang sempoi giLa....beLiau teacher mase CG dok kat set 2 *kaLau exam kitorang improve, kitorang akan dinaikkan set* masa kat set 2, bLaja ngan beLiau memang seronok giLa...beLiau jugak orang yang percaya pada CG untuk wakiL sekoLah yang pertama untuk pertandingan pubLic speaking...peerrgghhhh~ memang pengaLaman Lah...wakiL suLung tuh...

cikgu midah - penyeLia asrama merangkap cikgu PJ and sejarah *hebak giLa* seLaLu kaLau kami training netbaLL beLiau akan menenggek skaLi gak Lah dengan cikgu2 netbaLL yang Lain *tak ingat dah pe name 2 orang cikgu netbaLL Lain tuh*

hurrmmm.....kenangan dengan sikgu2 Lain pon banyak jugak tapi nie antaranyee Lah....so, dikesempatan ini, CG nak ucapkan seLamat hari guru kepada semua cikgu dan tenaga pengajar...tanpa mereka semua, CG tak rasa CG ada ditempat CG sekarang sebagai seorang mahasiswa universiti di UTHM sekarang...jasa anda semua amat CG hargai...hanya aLLah sahaja yang dapat membaLas budi kaLian =)

kepada kawan2 dan kazen2 yang bakaL atau teLah menjadi guru...seLamat hari guru jugaaa....didikLah anak bangsa kita sebagai penyambung generasi akan datang...i Love u cikgu2 !!

6 comments:

Salmiza S. said...

selamat hari guru... erk, takutnya kne lempar buku ngan cikgu-

CiK GorGeouS ! said...

SS : pengaLaman weh~~ =)

CIK FERRA AWW said...

samat ari guru. wah rmi wat entri pasal ni kan.

amir aizat said...

selamat hari guru!

CiK GorGeouS ! said...

CFA : hurmm...menghargai cikgu2 Laa kateekan...cara baru~

CiK GorGeouS ! said...

AA : yup !! seLamat hari guru ~