Friday, May 13, 2011

nak kawen !! otak masing2 biru jee kan~

ASSALAMUALAIKUM !!!
SELAMAT BLOGGING semua !!!
hari nie korang pegi mane jee ???

hurmmm....maafLah, entry ini tanpa gambar dan gak caca marba sebab : SONY SATIO masih beLum dibaiki dan terLaLu banyak benda nak cerita sampai menaip pon ikut dan je *harap bersabar yee dengan CG*

bangun pagi2 muLut2 kat rumah sewa nie berkicau Lapar...mak oii, CG pon ke dapur Lah tengok apee yang boLeh sumbat mereka kasi diam kan...nampak puLak tepung dengan ikan biLis...godak2, buatkan cucur ikan biLis jee pagi tuh *nampak tak ciri2 keibuan di situ ??* simpLe dan sangat mengenyangkan sampai bebudak nie diam and tak merengek nak Lunch pon..hahahha *geLak bangga* pastu skype2 kejap dengan cik arina sayang yang dah baLik kL tuh...

daLam jam 12 Lebih, kami pon siap2 nak keLuar meronggeng kat bandar batu pahat *bandar kee ??? taraf pekan jee kot* dah settLe kemas beg iQa, kemas rumah jap sumee, kami pon keLuar pegi amik haziQ kat rumah sewa dye...ok, mari memandang sepi yee rumah di taman permai itu *muahahhaa, geLi* dan bergerak Lah ke bpmaLL...jefri ngan heLmi dah berapee kaLi Lah caLL kami dari bowLing aLLey and jawapan kami : on the way ~~ since dari rumah *ampun yee jep* sampai2 muke diorang dah seLengee jee marah CG and the gang Lambat...hehehhe~

kami main 2 game bowLing time tuh...awaL2 sumee CG beat tapi 2nd game, semangat main tuh makin hiLang puLak *padehaL hati dah takde kat game dah pon, giggLes* kepaLa CG nie dah penuh dengan : NAK BALIK SELANGOR CEPAT !!! *mahu bermaLasan di rumah* CG had fun dengan mereka main boLing macam orang nak bersaing tournament jek !! geng2 boLing : jefri + helmi + muaz + haziQ + irna + iQa aima... semua mantap2 Lah kecuaLi CG, hampeh jek mainnyee *sedih, down giLa*

dah habis main boLing, baruLah terasa Laparnye, so makan Lah weh !! after soLat asar, masuk cinema...kami tengok cerita KONGSI !! ok, review sikit cite tuh :

CG masuk agak Lambat sebab asar duLu, so awaL story memang tak tau...tapi ok Laaa...jujur cakap, memang movie nie untuk ringan2kan otak Lah...pagi2 tadi CG dah tengok review kat bLog orang...and before masuk movie pon ade La jumpe member2 yang dah tengok, ade yang kate best, ade yang kate tak...bagi CG, just nice...untuk buat geLak2 boLeh Lah tapi part2 action pon boLeh Laa nak terima akaL...tapi bab Lawak dye memang tip top Lah, sampai sakit perut jugak Lah CG geLak *even Lawak agak Lucah* so, CG support fiLem tempatan tapi maybe Lepas nie boLeh baiki Lagi komedi negara kita !! =)

Lepas habis movie kitorang gerak ke square one puLak...after soLat maghrib, kitorang pegi karaoke puLak...kaLi nie CG bersama irna + iQa aima + haziQ sahaja sebab yang Lain dah bertebaran ke tempat Lain...biLe part karok, siLa jangan terkejut sebab CG memang sukee men'sumbang'kan Lagu...pergghhh...puas hati kot !! sejam, RM 8 jek kot...memang puas giLa Lah kan meLaLAk tak tentu key *off key* time nie Laa masing2 nak tunjuk bakat menyenyi yang terpendam kan~ Lepas karok, pegi cari hadiah untuk wedding orang...time piLih2 barang nie Lah yang bebudak nie bengong betoL...irna berhajat nak beLikan bedsheet untuk orang kawen tuh, so here goes the diaLogue :

irna : eh, beLi bedsheet pon ok kan...
mirad : betuL jugak orait Lah tuuu....
irna : nak beLi yang manee and coLour apee yee ??? aku nie tak pandai piLih2 nie...
muaz : haaa...ko beLi yang king size, sebabnyee kaLau dye pakai katiL king size ok Lah...buatnyee ko beLi queen size, sekaLi katiL dye king, so senang dan seLamat...
mirad : haaa...ko jangan ambiL warna yang cerah sangat tau...orang baru kawen nie biase Lah, takut ade stain puLak *muke tak nak seLamber*

semua muka agak bLur....seLepas beberapa saat baru Lah si mirad tuh kene maki hamun bagai and mereka semua bergeLak tawa macam nak tercabut urat kentut...kemudiannyee :

mirad : hari nie hari khamis kan ???
jefri : haah, kenapee ???
mirad : takdeLah...maLam jumaat...afdaL mintak hadiah !!

mereka semua bLurr Lagi biLa si mirad nie cakap macam tuh...beberapa saat kemudian, baruLah diorang start ketawa berguLing2...

haih...teruk betuL Lah kawan2 CG nie...otak semua makin kuning biLa menginjak dewasa nie...then, kami pon baLik sebab nak hantar iQa aima naik bas baLik ke perak jam 10 maLam tadi...

CG memang seronok dengan kawan2 yang giLa tahap bengong nie even CG kene bahan dengan diorang pon *bertabah habis biLa asyik kene perLi jee* CG tetap sayang kan bebudak yang giLa nie...huhuhuh~ terima kasih kawan2 sebab menceriakan hidup saya !! =)

tadi masa kat daLam surau nak soLat maghrib, ade sorang budak kecik sangat Lah comeL tengah main dengan henfon mainan dye...aduh Laa, tibe2 hati terjentik nak kawen cepat and adee anak...mak oiii.....macam seronok jek kan cakap camtuh sedangkan bLaja tak habis Lagi, caLon pon takde maLah, pemaLas bukan main *sebeLum mak yang sound, baik CG mengaku sendiri kan ??* CG memang ganas, tapi biLa dengan baby nie, CG sangat Lemah Laaa...sebab mereka sangat kiut !!! ahahahhaa~ ok, CG memang sukee yang kiut2 *weeehooo*

so, doakan Lah CG bertemu jodoh cepat and dapat baby cepat *statement sangat gataL, ayah siLa pura2 tak baca entry nie ok* bukan apee, kawen sebab nak bagi diri nie Lebih bertanggung jawab and nak ade baby !! ok Lah...banyak bebeL, pening orang baca....seLamat maLam sayangsssssss~

2 comments:

phoebelizious said...

HAHA!nak kawenn jugak...*asal gatal semacam jee neh..weee!

CiK GorGeouS ! said...

phoebeLizious : omg !! hhahaha~ biasee Laaa...CG pon sameee =)