Friday, May 20, 2011



hurrrmmm,

1st : jangan meLenting biLa cakap dengan orang sedangkan tak tahu ape duduk perkara yang sebenar and takde idea nak seLesaikan masaLah...makanya diam Lebih baik dari bebeL tak tentu haLa yang boLeh menyebabkan orang Lain rasa sakit hati, terguris, menyampah dan sebagainya...


2nd : siLa jangan banyak bertanya apabiLa nada anda tak reti untuk dikawaL sebab nanti tak pasaL2 orang Lain akan buat dosa yang sememang nyee tak ingin mereka Lakukan...terutamanya orang2 dewasa, sebab yang budak2 nie akan ternaik suara biLa under pressure...kan tak memasaL buat dosa, yee dak ??


3rd : siLa jangan jadi peLupa sehingga menyusahkan orang Lain dan mengakibatkan mood diri sendiri dan orang Lain adeLah terganggu sepanjang hari dan mungkin sepanjang beberapa hari...jangan makan semut banyak sangat atau banyak berfikir dan buat banyak kerja daLam satu masa sehinggakan terupa bahawasanya kunci kereta tertinggaL daLam kereta dan teLah Lock secara manuaL...


4th : tah payah nak mendidih dengan orang2 yang banyak bertanya ketika diri daLam pressure dan bersaLah...jawab segaLa pertanyaan semampunyee sedangkan hati dan jantung macam nak pecah, keep cooL dan biarkan orang keLiLing marah2 dan mereka yang penat...


5th : biLa rase dah tak mampu sangat tampung kemarahan terhadap orang yang Lebih dewasa, jangan biadap dan kurang ajar dengan mereka...sebaLiknya siLa duduk diam2 dan pekakkan teLingan sehingga mereka penat untuk berkata2...seeLoknya, siLa diam dan tido !


ok, ini jee ingatan buat diri sendiri pada masa ini...thank u

12 comments:

CIK FERRA AWW said...

LEH TAK NAK TANYE, KNAPA SUME HURUP L JADIK BESAR?

CiK GorGeouS ! said...

CFA : owh...itu trademark CG...L ngan Q biasenyee CG capsLock kan...so, orang boLeh detect mane yang CG betuL2 tuLis and bukan =)

Syazween Farisya Hasan said...

hahaha...oke2...jdi yg ni kompom CG tulis...
btw, good reminder!

CiK GorGeouS ! said...

SFH : hahaha...mane dee entry yang bukan CG tuLis kan...huhuhu~ yupssieee....great reminder for aLL~

Ain Atika Zailani said...

huhu...makin dewasa makin nerdarah panas..org muda la katakan...susah nak kawal kemarahan tapi kena jugak!!! mesti yeayy!!

CiK GorGeouS ! said...

AAZ : biaseLah...nak taknak kitee kene kawaL...kaLau tak, mau gaduh besar neh =)

Miss Jingga said...

ingatan utk saye jugak.. (:

CiK GorGeouS ! said...

MJ : ewah...macam micheaL Jackson pLak....yeah, mari saLing mengingatkan~

teratai said...

itulah 'tabiat' org2 la ni!

CiK GorGeouS ! said...

teratai : yeah~

pu3mas said...

TALAM 2 MUKA mmg byk sgt !!! erkk benci !!

CiK GorGeouS ! said...

pu3mas : ahahaha~ bersabar yee~