Friday, April 29, 2011

mana2 pon dengar Lagu korea ~

ASSALAMUALAIKUM !!!
aneyosayo *betuL eh eje ??* worLd !!!
oh, feeLing2 korea kejap...

hurmmm...ok, CG rajin bLogwaLking sejak dua menjak nie dek kerana agak free Lah kan..and kebanyakan bLog yang CG pegi tuh mesti pakai Lagu kat bLog dye...autopLay tuh, tapi bukan tuh yang CG nak bincangkan pasaL Lagu2 yang memeningkan CG biLa banyak2 tab yang bukak serentak...tapi Lagu yang diorang Letak kat bLog tuh...Lagu korea mehhh...

omaigod...seriusLy CG takdeLah nak kutuk kee hapee...masing2 adee minat masing2 kan...memang fans susah mati diorang...segaLa macam widget pon Letak gamba abang2 korea tuh...biLa CG tanye ape yang diorang minat sangat kat kpop sekaLian tuh kebanyakannyee akan kata : Lagu best *kau paham puLak kan maksud*, hensem, pandai menari...waaahhh...ok, CG akui and setujuLah diorang tuh hensem *even ayah katee diorang berak tak basuh, giggLes* and pandai menari semua...tapi kenapee biLa orang meLaysia nak tunjuk jek kehebatan diorang daLam tarian, mesti adee jee yang mengutuk...ape kate Layan duLu video nie sebeLum CG sambung ang buat korang faham~


ok, video atas nie maybe bukan the best dancing performance Laa yang ada kat maLaysia but stiLL it's good Lah...weLL, adam got the Look, pandai menari setanding korean peopLe tuh and Lagu dia pon not bad..tapi kenapee takde pon nak fanatik macam kpop tuh *memang Laa ade peminat tapi tak fanatik Lah maksudnyee* tibe2 CG masuk toiLet tadik dapat puLak iLham nie...maLaysian peopLe memang adee habitat nie, eh3...habit nie...

ANYTHING YANG BAHASA LAIN DARI BAHASA MELAYU PUNYEE LAGU MEMANG DIORANG MENGANGA SUKA !!!

betuL tak ?? padehaL banyak jek Lagu meLayu yang ade tarian cam kpop tuh tapi they are too obsessed with bahasa orang Lain...sedangkan Lagu meLayu kita boLeh go pee...macam stacy, adam and even dato' CT pon boLeh jee ade tarian tuh...once again, ianya disebabkan bahasa...cubee Laa si kpop beLaka tuh orang maLaysia and menyanyi daLam bahasa meLayu *ok, kaLau sekarang memang Lah makin ramai yang giLa sebab orang korea nyanyi Lagu bahasa meLayu, kagum* tapi cubee kaLau asaLnyee diorang tuh orang meLayu or orang maLaysia...haaaa....pikir sendiri Lah...

pada CG, takde masaLah nak minat tapi jangan fanatik sangat sampai artis negara sendiri yang berbakat tak diendahkan bakatnyee...maLah di kutuk2 Lagi...pikir sendiri Lah =)

12 comments:

cik aisha said...

no komen tp nak komen gak, btoi la minat boleh jgn terlampau3 fanatik je.cik aisha pun suke movie korean.hehee

Syazween Farisya Hasan said...

CG..hehe..aween pon memang minat korea sebab penagruh rakan sebilik yang sangat susah mati punyer fanatik..haha..jangan marah hee..Eunhyuk!Siwon!KimHyunJoong!Playfullkiss!BoysOverFlower!EHB! omaigucci..:P

apik pehe said...

hehe..dunia dah dilanda wabak korea..hahaha

miszFAZIE said...

setuju sangat . kadang2 tak paham nape lah dorang tu fanatik sangat . haiyaa :D

AkuMuzikFilem said...

haha malu salah komen kat bawah.

kasihan sama adam ni, kua dari af, jap je panas, pastu suam2 kuku. jadilah seperti aizat yang ada bakat mencipta lagu, tanpa mengharap komposer lain. baru indie. hoho

mr.winter said...

sgt stuju ngan post nih.. tapiiiiii.... bab melayu cube jdi mcm k pop tue pe cite plak?? sya x stuju sgt ler Adek CG.. jdi m pop. bg sya tuh pgaruh sgt ngan k pop smpaikn dressing pun ikut diaorg.. da mc pe jek..- d tuju khas pade kump artis bru (gule-gule n 24:7)

*sori myampuk yek.. emo ckit..ahaks..^^

CiK GorGeouS ! said...

CA : haa...betuL...boLeh minat tapi jangan meLampau sudah kan...riLek2 jek bebbeh~

CiK GorGeouS ! said...

SFH : hahaha....xmarah Laa...kaLau dah sukee tuh terpuLang..tapi jangan nanti kaLau kena kutuk, awak tuh yang marah2 orang tau~ chiLLax ajee~

CiK GorGeouS ! said...

AP : maybe dunia tengah syok tengok mamat jambu~

CiK GorGeouS ! said...

MF : masing2 adee kegemaran masing2 kan...so, terima jee LAh~

CiK GorGeouS ! said...

AMF : hahaha~ setuju jugak...tapi adam pon ada bakat tersendiri, cuma tak berapa nak outshine jee...aizat pon superb~

CiK GorGeouS ! said...

MW : hurrrm...yg meLayu nak jadi macam korean tuh no komen Lah..maybe sebab diorang rasa kaLau xde market sangat, drg kene Lah ikut aLiran seLera peminat kan...huhuhu~