Monday, April 25, 2011

aku, KKDK dan air mata ='(

heyyaa peopLe...ini update untuk membuang rasa sedih di hati ok... ='(

WARNING : kepanjangan adaLah saaaaaangaaaaat panjang dan berkisar pasaL KKDK, kaLau tak mahu baca, boLeh berhenti sekarang =p

i've been through this for every semester...orang mungkin kata : 'apeeLah yang nak sedih sangat...dah habis beLajar nanti jumpa Lah baLik' or maybe orang akan kata : 'aLah...KKDK jee pon...esok Lusa, Lupa Lah tuh' weLL, what am i going to say is, it's not about onLy KKDK (keLab kaunseLing dan kerjaya) sahaja...but i'm taLking about KKDK (keLab kawan dan keLuarga) can u spot the difference ?? *i wish u couLd*

seriousLy, setiap sem i'LL face the Lost yang agak berat untuk dihadapi dan di teLan...tapi, setiap pertemuan akan ada perpisahannyee kan...same goes for this semester...KKDK akan kehiLangan Lagi abang2 dan kakak2 yang dah finaL semester...i am sure going to miss u guys...especiaLLy them :

abg yus : nampak macam kami tak rapat sangat...yeah, i admit...we are not that cLose but what i can say, tears can't stop dropping each time i read his bLog about what he's been together with KKDK for aLmost forever in UTHM...he's nice, soft, poLite, humbLe and he's Like a brother to me...dia adaLah manusia yang seLaLu jee meLayan kerenah CG yang macam2 nie sampai satu tahap tu, dia sendiri memendam rasa dengan CG *i'm truLy sorry* CG sangat suka menyakat dye dengan gossip2 yang CG suka tebarkan...tapi dia sangat Lah pasrah dengan perangai bengong CG nie...i'm going to miss every second i'm with u ='( *praying for the best for u bro !!*
abg nazry : he's one of the MT's during our session...kepaLa weng2 juga...kawan boLing CG and the geng...Lepas nie mestiLah dah kurang sorang geng boLing...dia sangat susah nak marah atau upset..seLaLu jugak Layan kepaLa giLa CG...CG akan terasa kehiLangan biLa dia takde Lepas nie sebab dia Laaa antara orang yang cooLkan kami2 kaLau keadaan dah kritikaL...semakin hari, sifat keabangan dia semakin menyerLah...dia sangat prihatin even kadang2 Lampi sikit bab2 gossip...sangat mudah untuk adapt dengan keadaan sekeLiLing and dia dengan ejat memang boLeh team up...dua2 budak meLakau yang terLampau !! muahahaha~ dia jugak sangat soft daLam nasihat orang...pendek kata dia nie memang cooL Lah orang nyee...akan hiLang mantan sorang Lagi =( *aLL the best abg nazry...i'm going to miss u the most*
abg nazruL : dia adeLah giLa !! muahahaha~ tempat CG mintak nasihat daLam haL2 perhubungan or tempat nak bermanja2...dia sangat sempoi and sengaL masuk air orangnya...sangat mudah kerja dengan dia sebab dia pon cooL sahajee...masa MHS duLu banyak jugak bersama dengan abg nazruL nie buat benda peLik2 macam mimik2 muka Lah, tarian2 peLik...dia nie Laaa gummy bear CG yang comeL giLa !! CG akan rasa kehiLangan jugak sebab dia nie kawan skype bersama2 dengan abg yus ='( *tears*

weLL, adee orang takkan pernah faham kenapee macam sangat poyo kan nak sedih2 sedangkan benda nie bebudak keLab jeee kan...CG tak kesah orang nak kata KKDK nie kroni ke hapee kee...sebab CG tahu manee KKDK punyee stand...orang yang Layak mengata KKDK adeLah orang yang bersama KKDK semasa jatuh dan bangunnyaa KKDK *bukan yang ada masa senang sahaja* biLa dah Lama2 dengan KKDK, korang akan rasa sendiri perasaan tuh...CG tak nak cerita panjang Lebar sebab nanti akan ada jugak orang yang pandang serong...but what i can say : once a KKDKian aLways a KKDKian...KKDK tak pernah buang ahLi atau keLuarga, mereka sendiri yang meminggirkan diri *pandang jauh2 dan daLam2 ayat CG nie*
kenangan nie, mane nak cari weyh ??
ini bukan sekadar gambar ramai2, tapi ini gambar KELUARGA yang ramai
susah senang tetap bersama =)
susah, payah, sakit atau derita...senyuman tetap dihadiahkan =)
cinta kami bukan untuk yang berLainan jantina sahaja, we Love each other =)
moment to be remembered !! bukan titLe di cari, tapi kepuasan yang hakiki~
kecoh d' kecoh *giggLes*
KKDK tetap di hati dan di mana2 sahaja =)
hurmm...gambaran cinta terhadap KKDK ~
kenangan yang Lagi susah nak Lupa ='( roomate, housemate, kawan gaduh, kawan geLak and souLamate ??? *giggLes*
macam mana nak Lupakan kenangan manis nie ??? hukhukhuk~
yang nie Lagi ???
sapee Lagi nak buat benda2 bioL macam diorang Lagi ??? KKDK ramai budak giLa~
keriangan macam nie nak pura2 dibuat kat manee kan ??
keLuarga tersayang nie bukan mudah dibentuk, but we have gone through it...Love u guys !!!
biLa cinta ini tak Lagi bermakna, yang ku rasa kini hanya Lah nestapa =(
*tapi cinta untuk KKDK sentiasa terpahat*


kaLau orang yang tak memahami bonding antara kami akan rasa sangat meLuat dan menyampah tapi, CG tak kisah...iniLah yang CG rasa antara satu sama Lain...kasih sayang antara kami takkan pernah boLeh putus waLaupun dah tamat pengajian...setiap semester jugak CG akan cakap, KKDK banyak mengajar erti daLam hidup yang takkan dapat daLam mana2 keLas dan termasuk daLam credit hour *sangat betuL* kat mana kita nak beLajar pasaL deaLing with peopLe yang peLbagai ragam ??? kat mana kita nak buat praktikaL pengurusan sesuatu program ??? kat mana kita nak jumpa orang yang akan care tentang kita macam keLuarga dia sendiri ??? i've been searching aLL over the pLaces but onLy KKDK have it the brightest !! *seriousLy*

i dare u be one of the famiLy members *the cLosest one and neutraLize aLL the bad perspective upon KKDK* and i give u 3 days, u'LL be in Love with KKDK...kaLau awaL2 dah memang ada rasa menoLak, ianya takkan menjadi...cerita banyak pon tak guna...aLami sendiri, baru anda tahu peritnya kehiLangan ahLi2 keLuarga yang tamat pengajian =)


sesegar hijau daunan,
begituLah kita diibaratka,
tiada siapa yang bisa memisahkan kita,
antara kita semua...

seerat simpuLan yang tidak terbuka,
seteguh Langit tinggi menongkah dunia,
kita mengharung badai atas nama,
kasih insan bersaudara...

6 comments:

nazura said...

sesungguhnya persahabatn itu cukp indah tidk kira permpuan atau lelaki. dan ikhlas itu membw ukhwah itu lebih jauh dari usia perkenalannya. doakn pershbatan kalian akan tetap teguh bersama berlalunya ms.
nice frenship. ;)

p/s : harp CG tak kan penah lalui apa yg sy lalui.

HanYa DiriKU.... said...

tanpa ku sedari..air mata kumenitis membaca entry nie..thanx CG..anda adalah terbaek dikalangan terbaek..pertemuan ngn anda adalah satu kegembiraan buat kami semua...luv KKDK 4 EVERRRRRRRR

CiK GorGeouS ! said...

nazura : betuL....persahabatan itu sukar untuk dijeLaskan nikmatnye =)

CiK GorGeouS ! said...

HD : ='(

yumakokato said...

Love this entry myrad...orang tak akan faham selagi dia tak melangkah dalam keluarga besar kita...Myrad kamu udah matang sekarang...I'm proud of u, my little sista!!!

CiK GorGeouS ! said...

yumakokato : thanx kakak...pengaLaman mendewasakan saya =D