Thursday, April 21, 2011

kids nowadays...cepat sangat nak dewasa~

ASSALAMUALAIKUM !!!
HAPPY GOOD DAY kawan2 !!!
ohoii...mari mengenang kisah LaLu~

CG keLuar pegi beLi barang2 hujung minggu Lepas, after baLik dari kem tuh...banyak benda nak kena beLi nie sebab tuh keLuar jugak rumah...kaLau tak memang memerap daLam biLik jee Lah *sangat maLas nak keLuar rumah sebenarnyee* then, CG pon singgah La shopping maLL kejap nak beLi barang2...hurmmm...CG pegi kat guardian nak cari pencuci muka when suddenLy i saw group of teenagers kat rak make-up...oh, mak aih !! CG pon tanye Lah diorang nie tingkatan berape and diorang kate, form 3 and form 4 *ok, CG pengsan jap* baru form 3 and form 4 tapi dress up kaLah CG wooiii ~ *forgave me, CG baru baLik kem...what do u expect, giggLes* their Looks :
  • make up tak payah cerita, compLete : eye-shadow *biru hijau Lagi* + maskara + buLu mate peLesu *paLsu* + bLusher *nah kau macam barbie sudaa* + Lipstick *merah ok*
  • handbag *tu dia*
  • rantai Labuh
  • baju memang tak menggambarkan budak beLasan tahun *gaya umo 20an*
and CG was Like : 'kids nowadays *sigh* cepat sangat nak jadi dewasa'...kaLau CG diberi peLuang, CG nak baLik semuLa tahu ke zaman2 Lepas macam nie :

zaman CG matrik, muka bebas make-up
zaman matrik jugak, perangai giLa2 tahap budak2~
zaman Lepas SPM, keje kat mcd and kene paksa tahu pakai make-up
zaman remaja bersama kawan2
zaman remaja boLeh jadi giLa and buat aktiviti Lasak sesuka hati


CG hairan kenapee kanak2 sekarang cepat sangat nak membesar dan jadi dewasa...kaLau CG di tempat mereka, CG akan hargai masa2 menjadi kanak2 sebaik baiknyee...
  • budak zaman sekarang kecik2 Lagi dah pandai pakai make-up sedangkan CG duLu, mase nak kerja baru pakai make-up
  • handbag pLak biLe dah besar panjang nie baru reti nak pakai sebab banyak benda nak bawak : purse, handphone sampai 2-3, make-up kit yang ade eye-Liner, compact powder and Lip baLm ajee, teLekung *i traveL a Lot* and macam2 personaL things Lah...beLom Lagi CG pakai ipad kan
  • kasut diorang tak mau pLak tinggi Lagi...CG sampai sekarang pakai fLat shoes or Ladies sandaLs jek...heeLs or wedges hanya digunakan untuk function2 rasmi sahaja
  • zaman CG duLu, t-shirt and jeans menjadi casuaL Look CG but them...Loose pants + baju sampai 2-3 heLai + LiLit shawLs sampai 2-3 jenis...mak aihhh~ tak rimas kee ?? *i think they need fashion advisor Lah untuk bagi nasihat* berpakaian biar kene occasion dik...setakat TESCO, i think no need to dress up kan ??

weLL, remaja out there...hargaiLah masa2 remaja anda...tak payah nak terukt sangat macam upper east side girL in GOSSIP GIRL tuh...we are in maLaysia..panas~ Long jackets and Leather sangat tak sesuai unLess kat tempat ber aircond sentiasa...Lagi satu...tak payah Laa korang nak controL2 cun and ayu sangat masa remaja...mase nie Lah korang nak bercomot2 because biLa dah dewasa macam CG nie nanti, hari2 nak kene tempek make-up kat muka...kaLau tak memang Lah orang akan pandang CG seLekeh...hargai masa remaja anda !! =)

p/s : bergaya boLeh, tapi biar sesuai dengan tempat dan umur anda~

4 comments:

Anonymous said...

sangat s0k0ng~! they 'grew up' t0o fast... nnti xde manis nye remaje d0rg... huhu

CiK GorGeouS ! said...

anon : yupsie...itu Lah yg CG bebeLkan...peLik sungguh..nikmatiLah sementara masih remaja kan ~

engFREAKO - Ainaa said...

Bbetul. Teenagers especially girls are wayyyy too obsessed with fashion. Fashion is nothing lahh. in fact, waste of money adalah.

# I like being a child than growing up. Wish the time would freeze, so I would remain as a kiddo, eternally! :D

PS Maaf kak mirad, terlampau byk menaip. (:

CiK GorGeouS ! said...

ainaa : xde haL..thanx 4 da respons...weLL, fashion is ok, but when it's over do, muLe Lah nampak macam badut =)