Sunday, April 3, 2011

UTHM CAREER FAIR 2011 !!

ASSALAMMUALAIKUM !!!

HAPPY DAY semua !!!

ade sape2 yang tengah cari kerja tak sekarang ??? *giggLes*
whoaaa...seLepas setahun, Universiti Tun Hussein Onn MaLaysia ( UTHM ) sekaLi Lagi akan mengadakan karnivaL kerjaya tau u aLL...whoaaa~ career fair kaLi nie bukan caLang2 agenda yang kami sediakan...cakap ajee ape yang anda mahu, semua ada...seminar ?? pameran ?? interview ?? pergghhhh....memang LengkapLah...kat sini CG nak bagitahu antara syarikat yang menyertai pameran nie *untuk yang dah finaL year, sangat La boLeh take note* :

  • caLestica eLectronics (M) sdn. bhd.

  • v.s industry sdn. bhd.

  • shimano

  • graduate empLoyabiLity management scheme (gems)

  • HT presswork industries (M) sdn. bhd.

  • MEASAT broadcast network system

  • J.K wireharness

  • pubLic mutuaL bank

  • CIMB bank

  • Karazsynergy

  • Jabatan Tenaga Kerja (jobstreet)

  • suruhanjaya piLihanraya

  • veterinar

  • jabatan pertanian

  • agensi anti dadah kebangsaan

  • kastam diraja maLaysia

  • jabatan angkutan jaLan

  • jabatan kesihatan daerah batu pahat

banyak Lagi, tapi dah maLas nak taip...CG nak kongsi sikitLah kepada orang2 yang nak ke karnivaL kerjaya nie *terutamanya peLajar tahun akhir* kaLau boLeh bawak sekaLi name card and resume korang...pameran kerjaya nie bukan macam pameran biasa...kat sini Lah peLuang awaL untuk anda semua mencari peLuang pekerjaan...dress Like person yang nak di temu duga, baruLah tinggaLkan kesan and syarikat yang akan cari anda untu diambiL bekerja =)
di samping pameran kerjaya, CG nak uar2kan Laa bahawasanya peLbagai seminar juga akan di adakan...penceramahnyee tak payah cakap Lah, memang marveLes !! serius, tanyee Lah sape2 yang pernah join program under Jabatan KaunseLing and Kerjaya atau KeLab KaunseLing dan Kerjaya ( KKDK )..antara seminar dan aktiviti yang bakaL dijaLankan sepanjang karnivaL ini berLangsung adaLah : 6 APRIL 2011 ( RABU )

  • 9.30 - 11.30 pagi : career taLk ( piLihan kerjaya seLepas tamat pengajian ) *sangat menarik untuk peLajar tahun akhir yang tak pasti arah tuju seLepas graduasi...penceramah tiptop, pn. maryanni dari training cube consuLtant*

  • 9.30 -11.30 pagi : ceramah Agensi Anti Dadah *untuk peLajar sekoLah sahaja*

  • 11.30 pagi : demonstrasi pertunjukan robot paintbaLL

  • 2.00 - 4.00 petang : bLogger, untung ke ?? *dibuka untuk semua bLogger UTHM...peLuang keemasan untuk yang muLa berminat untuk berkecimpung daLam dunia bLogging*

  • 2.00 - 4.00 petang : career taLk ( sambungan piLihan kerjaya seLepas tamat pengajian )


7 APRIL 2011 ( KHAMIS )


  • 8.30 - 10.30 pagi : resume bergaya, temuduga berinspirasi *bagus untuk semua yang berminat memperbaiki resume atau mengetahui penuLisan resume dengan berkesan dan cara yang betuL menghadapi temu duga*

  • 10.00 - 12.00 tengah hari : interpersonaL skiLL *mengetahui tatacara dan gaya menghadapi aLam pekerjaan...keboLehan diri dan menukar keLemahan diri menjadi satu keLebihan bagi orang Lain*

  • 12.00 - 1.00 petang : pubLic mutuaL bank taLk

  • 2.00 - 4.00 petang : cantik ke over ?? *mengetahui dandanan diri yang sesuai mengikut majLis, tempat dan cara soLekan yang betuL*

**makanan, sijiL dan surat peLepasan disediakan tau !!! jom3 !!!***

peLuang keemasan ini teLah dibuka kepada IPTA Luar yang berminat untuk menyertai mana2 seminar yang ditawarkan...kini peLuang anda, peLajar2 UTHM untuk menyertai program2 ini demi memperbaiki PUBLIC RELATION skiLLs, mempersiapkan diri dengan iLmu2 dari seminar yang ditawarkan...bagi CG, semua penceramah jemputan adaLah yang terbaik untuk berkongsi pengaLaman dan memberikan tunjuk ajar daLam menghadapi cabaran pada masa akan datang...kepada peLajar UTHM yang berminat untuk menyertai mana2 seminar yang ditawarkan, boLeh hubungi :

NAZRI B YUSOFF

unit aktiviti karnivaL kerjaya UTHM


facebook : ayie chaiyok



*berikan nama penuh, nombor matrik, nombor teLefon aktif dan koLej kediaman*


fuhhhh !!! jom ramai2 join KARNIVAL KERJAYA UTHM sesi 2011 ini...tema kaLi ini , CAREER : FUTURE & CHALLENGE...biLe Lagi anda nak dapat peLuang seperti ini kan ??? *senyum* sebarang soaLan boLeh hubungi team KARNIVAL KERJAYA di facebook kami *kLik untuk terus ke Link page* : HAFIZ ARIFFIN ( pengarah ), AZIZUL MAZUAN ( timbaLan pengarah ) dan EYQA RAHMAN ( setiausaha )...dengan hikmah, kita meneroka !! =)

5 comments:

Nor Atiqah Aima Roslan said...

l0oo00ooiikkeeee,....=D

CiK GorGeouS ! said...

NAAR : Laju jee Like kan...hahahhaa~

Nor Atiqah Aima Roslan said...

0p k0s...mcm nk pnjam letak kt page sy je...bley? =D

CiK GorGeouS ! said...

NAAR : memang buat untuk that purpose pon =)

HanYa DiriKU.... said...

cik gojes..nak mintak tulung leh..hehehe...delete my number plz..hehe..buleh kan?hehehe