Monday, April 18, 2011

weekend escaped camp memang awesome !!

ASSALAMUALAIKUM !!!
HALLO2 sahabat2 sekaLian !!!
amacam hari minggu korang ??? *giggLes*


jumaat Lepas ( 15 apriL 2011 ) CG join satu program under jabatan kaunseLing UTHM : WEEKEND ESCAPED..even CG datang agak Lewat *diorang pegi jam 10 pagi, CG bertoLak dari UTHM bersama team Lain daLam jam 1 pagi* CG akan meLaporkan berita penuh program =)

jumaat (15 apriL 2011) *kesahihan cerita bukan 100% sebab CG takde di tempat kejadian, sorry*

bertoLak dari UTHM dengan muka penuh ceria jee semuanyee *awaL2 Lagi dah tokok tambah cerita* sampai je kat kem biro tatanegara aLor gajah (kem BTN) diorang pon siap2 masuk biLik then ade majLis perasmian pembukaan oLeh PM ahmad *pengarah jabatan kaunseLing*... seLesai majLis, peserta dibahagikan kepada kumpuLan dan meLaLui satu aktiviti yang jarang2 peserta Lakukan iaitu ABSAILING...perrrghhhh, muLe2 nampak macam senang ajee kan tengok orang panjat menara then turun kebawah meLaLui taLi, tapi sebenarnyee kaLau tak biasa memang tak menjadi and akan sakit kaki..macam2 geLagat masa turun tuh Laaa...masing2 kecoh betoL !! kemudian keLuarLah satu tagLine dari ketua fasi yang mengatakan : pergi bising, baLik diam *muLe2 datang bising, masa baLik nanti semua akan diam*

habis absaiLing, semua peserta ingat diorang akan tidur di biLik kem BTN tuh *seLesa giLa* tapi it turns out diorang kene packing baLik semua barang and naik bas..tempat yang diorang akan tidur adeLah di taman rekriasi gunung datuk *about 45 minit dari kem BTN* CG nak bagitahu sini Lah, peserta di drop di tepi jaLan besar dan dikehendaki naik ke kawasan taman rekriasi yang Letaknya Lebih kurang 7 km ke daLam dan jaLannyaaa adeLah berbukit bukit yang curam sambiL angkut beg masing2 yang berat tuh !! tak cukup Lagi, masa diorang naik tuh jam menunjukkan 1 pagi da jaLan masuk adeLah sangat geLap !! *fuuurrrr~* sampai2 kawasan kem, khemah pon di dirikan and peserta semua pon tido Lah dengan nyenyaknyee...

jam 4.30 pagi geng2 CG pon sampai Lah ke tapak kem..antara geng CG : jefri saari, kak auni, kak fasaha, paan, shahzada, hafiz YDP, fizin, abg k, abg yus, ismaiL ahmad and abe...sampai2 tapak kem daLam keadaan yang mengantuk and Letih drive, kitorang pon pasang khemah and rehatkan badan sementara nak tunggu subuh *tak berape nak tido Lah kan*

sabtu (16 apriL 2011)

sementara nak tunggu subuh, diop and the geng pon dah bangun jemput kitorang muLe2 tuh datang bergossip...diorang ceritakan apee yang berLaku masa kitorang takde...tepat jam 8.15 pagi semua dah sedia dengan baju sukan Lengkap semua and sarapan aLakadar...roti dengan air jek weyh *memang survivaL sangat* Lepas tuh kene naik gunung datuk..memang penat Lah kan..tengah2 naik gunung tu, daLam sejam Lepastuh hujan turun dengan seLebat Lebat aLam...mak aiiihhh, dah Laaa jaLan pendakian curam, hujan pLak tuh memang Licin Lah...yang tergoLek terLentang sumee tak payah cerita Lah...sampai puncak, rest kejap then turun
semuLa...daLam jam 2.30 petang baru Lah semua habis turun and berkumpuL...

tak sempat nak bernafas bagi nyawa bersambung, dapat Lagi task baru : MENCARI SESUAP NASI...makanan untuk hari nie, kitorang kene cari sendiri *dah Lah baru breakfast roti sekeping jek kan* tapi dengan semangat yang kentaL, turun jugak bukit tuh *Lagi, keje naik turun bukit jek kami nie* pastu, dengan hanya berbekaLkan sekeping kLu yang ada aLamat, kami kene cari bekaLan tuh...nampak macam senang, sekaLi memang sangat susah sebab kLu tersebut adeLah tersembunyi...dekat nak 4 kaLi jugak Lah kitorang uLang aLik kampung2 tuh yang berjarak hampir 10 km !! *manee tak kurus kaki CG nie* masee nie, kerjasama kumpuLan and keberkesanan ketua kumpuLan adeLah sangat dituntut...masee nie jugak Lah CG merasa naik Lori keLapa sawit yang ane bawak..thank you ane !!! diorang sayang u Lebih *CG tak, giggLes*

dah puas ke huLu hiLir cari kLu, Last2 task akhir kitorang petang tu adeLah menangkap ikan keLi *maaaaakkkkk !!!! mane penah tangkap, makan pandai Lah...faveret tuh* geLi2 pon, masuk jugak daLam Lumpur itu untuk tangkap...nasib baik ade paan *he's very good tau, sangat2 membantu dan sangat poLite* dye yang toLong CG tangkap and CG boLeh pass task tu..kaLau tak sampai sudah Laaa takkan dapat *giggLes* dah Laa sepanjang task petang tuh CG sakit perot giLa2..sambiL2 nak cari kLu tuh, CG sempat stop kat rumah makcik and tumpang berak *keji betoL kan* task petang tuh memang sangat menguji kerjasama and anger manangement...yang paLing best, KF puji bebudak UTHM nie sangat bagus berinteraksi dengan orang kampung...kaLau tak, macam manee orang kampung boLeh sanggup tumpangkan diorang kan...

*ok, meh tengok gamba2 kejap...CG rest menuLis, eh...menaip*

muke ceria sebeLum penat panjat gunung datuk
kat atas gunung
masa task MENCARI SESUAP NASI
gaLi2 cari ikan keLi
kesengaLan terserLah


*ok, mari sambung cerita*

maLam tuh, jam 7 maLam kitorang dah kene siap kemas2kan khemah..bermakna akan berpindah Lagi...nasib baik Lah agak free sampai jam 11 maLam sebab tengah busy rancang strategi wargame and buat peLuru warna...kitorang pon ambiL masa Lah untuk bersama2 kenaL Lebih dekat and rehat2 sikit...jam 9.30 maLam ade BBQ..memang macam orang keLaparan Lah kan sebab seharian berLapar *katee makan and tido jatuh nombor Last* Lepas dah makan2 semua *CG, jefri and ustaz anta jijin baLik, dye tak sehat* kitorang pon start diberikan briefing untuk next aktiviti, WARGAME !!

ahad (17 apriL 2011)

masa wargame, memang giLa betuL !! macam zaman nenek moyang kitee berperang...daLam hutan and tengah geLap2 tuh...ambush Lah, defend Lah...perrgghhh...memang menguji ketahanan fizikaL and mentaL betuL...beLum masuk kawasan perang Lagi kami dah berperang...biLa pasukan Lawan hantar spy, memang masak Lah spy tuh kene hentam sampai terjatuh jatuh Lah kan *semangat mempertahankan kumpuLan* then berperang kat daLam hutan bersama nyamuk dan pacat, pastuh naik baLik tapak kem dengan keadaan yang separa penat *kan dah katee penuh dengan naik turun bukit*

Lepas wargame, ingatkan dah habis penderitaan maLam tuh...sekaLi kene LOMINOUS *jaLan sorang maLam2* haih, seLaLu jadi urusetia tak payah La nak jaLan2 bagai nie...tapi maLam tuh even ade insiden berLaku, even muntah2, CG gagah jugak nak jaLan ikot diorang...perjaLanan daLam hutan itu memang tak Lame tapi masyaaLLah...jaLan dye yang penuh dengan pokok2 besar tumbang tuh yang tak tahan...siap berduri2 Lagi...Luka pacat, Lintah bertambah tambah, Luka duri puLak bertambah...keLuar jek dari hutan, terus Landing kat atas tar sementara tunggu yang Lain keLuar..memang masyuk Lah berLantaikan tar, berbumbung kan Langit hitam disinari buLan penuh dan bintang yang banyak...sangat Lah romantik *ahakss*

penat berjaLan tak habis, sekaLi Lagi program ikot rase tanpa tentatif nie mengerah kekuatan mentaL dan fizikaL serta Leadership diuji...dari tapak camp kami tuh, kami kene ke kem BTN di aLor gajah sendiri tanpa guna bas yang disediakan *mati* nasib baik ade 3 kereta yang datang Lewat jumaat Lepas..so, 3 kereta nie teLah buat berapee banyak trip ntah *ade Lah daLam 7, 8 trip* hantar semua ke stesyen bas tampin..sambiL menunggu giLiran dihantar, kitorang bergeLimpangan kat tepi jaLan besar depan gunubg datuk tuh *macam peLarian sudaah* aLhamduLiLLah, dengan menaiki teksi semua pon seLamat sampai dan majLis penutup diadakan...speciaL thanx kepada : shahzada, jefri saari, abg k, haziQ dan heLmi sebab bergiLir2 buat trip ambiL budak2 tuh..bersama2 kita akan berjaya !!



hasiL dari kem nie :
  • mentaL fizikaL semua teruji
  • semua akhirnya jaLan macam ketam sebab kaki sangat sakit
  • seLaLu baLik program, bas masih bising...tapi berita meLaporkan tak sampai 5 minit naik bas semua dah tido kepenatan
  • kerjasama kumpuLan dapat dipupuk
  • CG turun berkiLo-kiLo
  • CG kenaL ramai bebudak baru dan diorang sangat awesome !!
  • penat tapi best giLa !!
  • Love untuk KKDK bertambah tambah =)

weLL, CG boLeh katakan camp ini adeLah Lebih mencabar dari BEFAST...sekian terima kasih =)

6 comments:

Pezol Stylez said...

wow....best nyeww...rugi tau xdpt join korang....aku ley bayang kn CG kepenatan caner naik trun gunung datauk tuh...btw congrte coz dpt abeskn....hehe

CiK GorGeouS ! said...

PS : banyak unsur daLam komen anda neh..hurmm...xpe, tunggu next program yee =) siLa percaya, saya sangat komited daLam habiskan penderitaan penat

Lihat said...

untuk pengetahuan Pezol stylez..cik gojes x panjat gunung dato tau..dia dilarang sama skali naik oleh AJK..Beliau hanya menanti kami dibawah..so, dia x penat2 naik gunung..

CiK GorGeouS ! said...

Lihat : amoiii~ saye penat turun naik bukit ok pastikan korang dah sampai ke beLom..siLa hargai...sampai jatuh2 banyak kaLi...waaaaa~ sedih tak dihargai~

Pezol Stylez said...

@lihat: eh sape kate nek bukit xpenat...trun nek lak tuh...sye yg bdn 'tough' ni pon blum tentu ley wat cam CG wat tau....CG hebat!!

CiK GorGeouS ! said...

PS : hahaha~ sengaL...tapi serius memang mencabar fizikaL...so, mentaL CG kene sentiasa ready...dah rase Lain macam dah nie, tapi stiLL kuatkan mentaL kate boLeh jek Lagi =)