Wednesday, June 29, 2011

snatchers~

sapee yang pernah ade pengaLaman kene ragut ke, rompak ke yang Live kat depan mate ?? perrgghhh...mesti trauma kan, nak2 kaLau yang perempuan nie...weLL, perangai binatang2 nie memang tak boLeh nak buat apee Lagi Lah kan sebab mereka yang memiLih nak jadik binatang2 itu yakni si peragut dan perompak...kaLau si jejakas maybe Lah jarang nak kene ragut nie kan sebab mereka jarang bawak benda2 yang boLeh diragut *giggLes*

so, kepada kaum wanita, kaLau nak minimakan peLuang peragut untuk meragut anda siLa :
  1. JANGAN pakai barang kemas and dedah2kan dikhaLayak ramai...tak pakai emas pon orang tau Laa korang tuh kaya =)
  2. JANGAN pakai outfit yang sangat menarik perhatian sebab korang akan jadi sasaran terbaik !
  3. JANGAN kepit purse kat ceLah ketiak nak2 Lagi biLa jaLan sorang2 kat Lorong2 atau jaLan yang takde orang
  4. JANGAN bawak handbag yang bertaLi haLus kaLau berseorangan dan berada di Lorong2 atau jaLan kosong
  5. BIASAKAN Letak handphone daLam poket seLuar or tempat2 yang Less risiko untuk kene curi supaya dapat caLL kaLau ape2 haL jadi..
  6. JANGAN bawak cash money banyak sangat in hand...biar peragut tu menyesaL even dah ragut =)

ade orang kata kaLau dah nak kena ragut, jangan bergeLut..weLL, yang nie CG tak boLeh nak kate ape Lah...nyawa kita Lagi penting kan, duit boLeh cari...tapi kaLau tengah2 sesak, bukan ade yang nak menghuLur..ye dak ?? terpuLang...kaLau yang pakai heeLs tuh, CG sarankan korang bukak heeLs yang tajam tuh katok tangan peragut tuh....muahahha~ biar padan muka tuh...pape pon, berhati2 ok semua umat manusia !! =)

pesanan kepada peragut / perompak / pencopet / peng apee Lagi Lah yang sewaktu dengannya : kaLau korang orang isLam, tunggu jee Lah baLasan kat akhirat nanti..kaLau bukan atau yee pon orang isLam, ingat Laa...hukum karma tuh berLaku...orang tua2 takkan buat pepatah neh kaLau tak pernah terjadi, SEPANDAI PANDAI TUPAI MELOMPAT AKHIRNYEE JATUH KE TANAH JUGA...kaLau jatuh atas tanah kurang Lah sakit, kaLau jatuh atas tar...tak ke pedih berdarah2 ?? ingat2 Lah yee =)

6 comments:

pha is said...

nice share... walaupon aq less probability akn kena ragut... hehehe

CiK GorGeouS ! said...

PI : eh...jangan katee...kaLau dye nak ragut, kene jugak =)

Faraa Eiman's said...

yg part last , pesanan tuk peragut tu
agk2 dowg bce tak ?
haha ;p

CiK GorGeouS ! said...

FE : hurrrmmmm...hopefuLLy depa baca Lah...yee dak ?? kaLau tak baca pon, ade yang tuLun sampai menyampaikan pon ok Laaa~

Wanie said...

jangan kuar rumah..huhu
itu yg terbaik..:)

CiK GorGeouS ! said...

wanie : adoii...itu paranoid sangat =)