Friday, June 10, 2011



ASSALAMUALAIKUM !!!
HAPPY FRIDAY peopLe !!!
dah jumaat dah weh~


maafkan CG wahai bLog kerana sudah agak Lama tidak menghapdet anda...tak sibuk pon, cumee takde bahan dan Lappy berada daLam keadaan bengong...nie pon bersiaran Langsung dari Lappy cik AUNI ZHAFRAN *terima kasih kak onnie* hari nie CG nak membebeL tanpa asas, so kepada pembaca yang agak2 ade benda Lain yang Lebih berfaedah untuk di Lakukan, siLa buat....kaLau dah betuL2 free baru Lah baca entry merepek nie ok ??? *amaran sopan supaya tidak dikatakan membazir masa baca entry ini*


sungguh keLakarLah biLa orang yang CG ingat dah kenaL CG secara mendaLam tetap tak dapat nak bezakan samada CG nie professionaL daLam bekerja atau tak...apeLah tak professionaLnyee CG nak menarik diri dari sesuatu amanah hanya kerana masaLah peribadi ??? *ade kee orang kata CG bergaduh dengan boyfriend sebab tuh emo, wth* sesungguhnya mereka masih tidak kenaL sape CG dan ape yang CG mampu tangani...it's so stupid !! nampak sangat kepincangan diri sendiri yang taknak diakui Lantas menyedapkan hati kononnyee CG yang ade masaLah...buLLshit !! kaji baLik Lah...kaLau faham, bagus...kaLau tak paham, siLa banyak beLajar...


yesss...i'm very Loud !! sangat Loud...weLL, i know i can't defend myseLf if u said that i am toooooooo aggressive....what ?? i'm Like a bitch ??? *i heard u babe !! don't pLay dumb with me coz i may be somewhere but my 'eyes' and 'ears' are everywhere* if u can't handLe what peopLe said bad things about u, don't start it...bapak ah...taLam bermuka2 giLa...weLL, peopLe see how nice u treat others *yeah, peopLe who are in the same stage as yours Lah kan* but don't u know that they can feeL how fake is your expression to most of them ??? *if u hadn't notice, widen up your shimmering eyes !* come on Lah...we are in the same fieLd...u know my weaknees and i know yours...that make us equaLLy the same but one thing u are Lack of : RESPECT *tired of repeating the difference of RESPECT and .................. pandai2 Lah korang isi sendiri*


adeLah sangat sedih apabiLa insan yang kita kenaL dengan sangat rapat tiba2 menjadi tak berapa rapat dah...tapi adeLah Lebih menyedihkan apabiLa insan yang kita rapat duLu menjadi orang yang membenci, memusuhi dan paLing tidak menyenangi kita...awww~ *panas puLak tibe2* weLL, biLa terLaLu sangat makan racun yang di tabur orang Lain dan racun tu puLak ditabur oLeh orang yang konon2 menyayangi mereka, makanya racun2 tersebut sangat mudah menyerap daLam diri mereka...CG sumpah tak heran kaLau setakat nak mengeLuarkan kata2 yang menyakitkan hati CG *CG sumpah dah biasa dan sangat tak heran* tapi siLa jangan cabar maruah CG yang mengatakan CG menyaLak mohon untuk berada bersama mereka sedangkan mereka tidak memerLukan CG...oh shit !! aku nak kau tengok baLik sape yang menyaLak macam fakir mohon sedekah muLa2 nak mintak bantuan aku duLu *maaf, bahasa agak tak sopan*


ptuuuiihhh...i know where i stand...u don't need to give me aLL those LoveLy words, treats and such a pure Look of understanding and Loving face which much cLoser to make me puke ! yeah, u heard *read* me...i reached my Limit and thanx to u coz u haven't notice how wrong u are...naaaahhhh...u are never wrong right ??? every words that came from your mouth are very precious and worth dying to be heard *hah, i know at this point mesti nak pegi mengadu kan ??? go, be my guest* come on, u are toooooooooooooooooooooooooooo young in this fieLd to put yourseLf in such a comfort zone...sorry to say, i respected u a Lot untiL u, yourseLf snap it away...there u go...u are the one who make everything gone wrong....


tak payah nak bongkak sangat diri biLa ada Lagi yang Lebih bijaksana...tak payah nak gah sangat diri biLa manusia nie nanti mati sama jee pangkatnyee....tak payah nak tinggikan sangat darjat diri sebab manusia nie sama jee kat pandangan mata manusia Lain...tinggi mana pun Letak kita, ingat !! asaL duLu kita dari bawah jugak...tengok keLiLing...muka manusia mana yang baik hati bimbing kita naik sampai ke tahap yang kita sampai sekarang...ada akaL fikir, jangan pakai nafsu...ada hatri, seLam jangan pakai dendam...ok, habis bebeL tak berasas...mari tidur !! =)


pengajaran untuk hari ini :
  • setinggi mana pon kita berada, ada yang Lebih tinggi daripada kita...
  • manusia biLa dah terLaLu menutup pemikirannyaa, segaLa keputusan akan banyak dibuat oLeh kata hati yang berLandaskan nafsu dan dendam...
  • if u want peopLe to respect u, respect them first...
  • kenapa kita seLaLu diajar untuk memahami dan mendaLami asas sebeLum ke peringkat seterusnya ??? sebab asa tuh Lah yang menentukan samada Langkah seterusnye akan berjaya atau tak~
  • biLa orang buang kita, biarkan...satu hari nanti dia akan tersenyum mengingatkan kebodohan diri...

every time CG LaLui fasa nie, CG dah boLeh tahu ape kan terjadi seterusnyee...nasihat CG kepada anda, kaLau ada sikap2 negatif seperti story di atas, buang segera sebab ianya hanya mendatangkan banyak keburukan berbanding kebaikan...and CG sentiasa bersyukur, dek kerana haL2 seperti nie Lah CG makin kebaL, berdikari dan mengenaLi siapa sebenarnya kawan dan siapa sebenarnyee Lawan...






kejap !!!! ade yang terasa keee ??? sumpah takde daLam nawaitu pun nak tuju kat sesape...kaLau ade bermakna.............................................renung2kan dan seLamat beramaL !!

2 comments:

Nor Atiqah Aima Roslan said...

=D..... x selalu kite di atas... ingatlah perkare tuh sentiase.... kn CG?

CiK GorGeouS ! said...

NAAR : yeah !! itu benar~