Friday, June 24, 2011

yummy foods !!




tu diaaa...starting entry tak nak puLak kan mengancam camtuh mengaku diri gemok *i just soo don't care but peopLe around me are sooo busybody and care, giggLes* nie kaLau ayah CG bace, mampus baLik kene Lecture coz he aLways buzzing around of this matter *yeLah2, i foLLow ur guide Lah !! ngeee :D* ok, kaLi nie it's not about CG...it's about some peopLe out there who feeL offended or maybe Low seLf esteem with themseLf because they are chubby or a bit extra from normaL peopLe *sometimes i hate peopLe who discover the word FAT, crueL sangat bunyinye*

i admit that one upon a time, CG pon meLaLui masa2 sukar dengan itu kegemukan..it's not that i'm skinny now tapi CG Lebih fikirkan keLebihan berbanding kekurangan tu disamping Loosing some weights Lah kan...weh, i teLL u, memang susah tapi tak mustahiL *ok, i'm not going to be a nutrition skang nie...stop* eat whatever u want to eat seLagi boLeh dan jangan sampai muntah but disamping itu, excercise *ok ayah, i know if u are reading, tak payah nak geLak*



nampak tak foods di atas itu ??? oh, tempting betuL Lah kan...CG memang seorang yang sangat suka makan..i mean makan ok, bukan MELAHAP *LateLy, dah tak reti nak sumbat banyak2 daLam perut...i just eat once a day, furrr~* tapi nak tak nak Lah kan, makan jugak..weLL, a good thing about orang yang suka makan nie mereka tak suka membazir dan boLeh cuba banyak benda daLam pemakanan nie...saje nak bagitau, camne Lah CG tak kuat makan and menambah Lemak kaLau :
  • kesian kat mak CG yang masak penat2, then Lauk tak habis...ayah and adik2 CG konon2 on diet sebab nak jadi body buiLder *weekk* so, tinggaL CG jee Lah nak meLicinkan masakan my mum *hey yo mama, don't u see what i've sacrificed to u ?? giggLes*
  • i can't say no to my mum's cooking..awesome giLa even goreng ikan jee...ini menunjukkan betapa i'm a homey eater *bughok benar bahasanyee* and pLus, biLe CG tak makan nanti ape pLak my mum katee kan *ok, aLasan Lapuk*
  • disebabkan CG adeLah kaum nomad ketika zaman sekoLah duLu, so i don't have friends around my neighbourhood yang CG kenaL *ok, Looser giLa kan* kawan2 sekoLah rendah pon jauh dari kawasan kejiranan..diorang rata2 kat kg.meLayu (around 15 mins kaLau naik keta bawak macam peLesit and tak jam) so, nak pegi jogging or keLuar bermain2 pon tunggu famiLy jee Lah *padehaL memang maLas*
  • dah kate pon tengah cuti, so aktiviti pon tak banyak Lah buat...just berehat2 kat rumah and duduk or baring menghadap Lappy pinjam *mine is stiLL in hospitaL, next tuesday baru i got my mr.HP back* maneLah Lemak tak menambah (^__~)

and the bottom Line is :




simpLe !!! ahahha~ aLa, chiLL Lah...eat anything u wanna eat that contains oiL, fats and other things that make u FAT once in a month, isn't a harm pon...jangan sampai kempunan sudah...


feeL great, be great peopLe !! =)


10 comments:

jefri said...

yer...sama pon love food....saya sgt suka food yg sedap2...nyam2.....

Nor Atiqah Aima Roslan said...

saye cinta makanan~!!!!

LemonSusu Skyjuice said...

nakk..makan...hihihii

asmira surianie said...

errr sedap gilo makanan dlm gambo tu..dah la tak makan lagi ni !!

bikin terliur je..

http://meramonst.blogspot.com/2011/06/like-contest-facebook-yang-tak-berapa.html

nurfarhani said...

waahh sedapnya , dala orang di sini ni mmg kuat makan . HAHA
lepas ni CG dah boleh lah belanja makan. HEE

CiK GorGeouS ! said...

jefri : yeah !! food is Love kan...kite kan fuLL with Love =)

CiK GorGeouS ! said...

NAAR : saye pon chenta jugak !! =)

CiK GorGeouS ! said...

LSS : yeah !!! mari makan same~

CiK GorGeouS ! said...

AS : aih...air Liur CG da siap meLimpah2 kat atas keyboard mase type entry neh tak nak kiree puLak~ hahaha~

CiK GorGeouS ! said...

nurfarhani : haLLah2..CG beLanja, nasi kosong !! yeay !!