Tuesday, June 28, 2011

keeping secret ??




ok, ade isu yang ditimbuLkan...why chiLdren keep secret from their own parents ??? chiLdren nie bermakna yang sedang beLajar atau masih menuntut Lah...waahhh...menarik persoaLan nie...tapi nak tahu jugak Lah kan ape bende yang secret sangat tuh kan ?? tapi biLa diperhatikan, tak semua anak2 nak berkongsi atau bercerita secara teLus dengan ibu bapa mereka terutama sekaLi kaLau bab2 personaL nie...personaL in terms of Love Life Lah...pada hemat CG Lah, kenape mereka berahsia sebab :


  1. beLum bersedia nak bagitahu - dah nama pon cintan cintun monyet Lah kot...beLum tahu mana agaknyee haLa tuu reLationship tuh...dah tuh, takkan nak riuh sekampung kan ??

  2. hormat - bukan kurang ajar atau biadap taknak cerita tapi respect kat parents...tak tau Lah ape pandangan respect pada mata korang tapi yeLah, takkan nak tunjuk Lovey dovey bagai depan mak bapak kan ?? *maLu woah !*

  3. takut - masing2 pon baru nak bertatih....beLum ape2 dah kene serang dengan famiLy, tak ke berderai air mata nanti kan...takut hubungan tak direstui...takut nak menghadap famiLy masing2...

  4. maLas nak kecoh - ade sesetengah orang beranggapan yang Love Life tuh biarLah private sampai betuL2 dah ade tanda nak meminang and bernikah, baru Lah nak di khabarkan kepada famiLy...

setakat nie tu jee Lah yang CG nak bebeL...tak tahu nak cakap macam mane, kaLau dah kantoi bercinta tuh mengaku jee Lah kan tapi kaLau boLeh simpan, simpan Lah duLu...dah betuL2 confirm nak hantar pinangan and nak menerima pinangan tuh baru Lah di uar2kan kepada rakyat jeLata...pandangan parents tentang bercinta nie berbagai ragam...so, nak tak nak anak2 kene Lah terima baik buruk padahnyee...yee dak ??


4 comments:

syafiqakarim said...

rs mcm tak berdikari bila bgtau.
haha tp da terdesak bgtau juga.
haha biasa la.tunjuk hero dulu.

CiK GorGeouS ! said...

syafiqakarim : waahhh...xberdikari gitu...biaseLah tuu =)

aleen aiden said...

hee,mcm alin lebih sker pendam.da xley nak cover lg dah baru bgtau parent.hu3

CiK GorGeouS ! said...

AA : samee Lah kan...CG pon cenggitu =)