Friday, July 15, 2011

ubah.ubah.ubah


okeh bebehh..ini memang entry membongkak diri *hahaha, kidding2* nie nameenyee entry bersyukur di atas kematangan dan perubahan positif diri *positif Lah jugaaaaakkkk* tapi seriusLah, biLe tengok2 baLik...rase nak geLak terguLing2 pon hadoo...jom geLak same2 ??


TADAAAAAA !!!


nampak tak perubahan ??sapee kate makin gemok, meh sini nak cucuk mata tuh !! *fine, memang makin tembun pon* tapi biLe tengok2 baLik gambar lepas sekoLah *umo 18 tahun kot masa tuh* mak datuuukkkk...HITAM LEGAM tahu tak muka ini ?? weLL, nak kate apeekan biLa dah aktif sangat berpanas meLompat2 main netbaLL time2 skoLah duLu kan...tu Lah, mak dah kate, kaLau nak gi main pegi Lah pakai sunbLock sumee tuh...degiL !! kan dah hitam...Lepas jek habis sekoLah, jenuh jugak Lah nak menjaga bagi putih baLik *asaLnyee memang putih muLus, puuuiiiii*

takde Lah nak katee berjaya kan...sebab sekarang pon takde Lah putih maneekan...tahap putih gebuss bagi CG adeLah seperti minah2 korea tu Lah *memang tak dapat Lah kan nak tukar budak makan beLacan neh kepada awek makan kimchi banyak ! HAHAHA* so, masih bersyukur atas niekmat boLeh menjadi putih waLau sedikit !! terima kaseh GARNIER !! *giggLes*



eerrrr...ini puLee nak menunjukkan betapa seLekehnyee CG zaman dahuLu kaLa...tengok Lah tuh, tudung pon herot berot *ok, memang Lah baru habis kerja kan* sekarang pon stiLL jugak ade herot berot, seLekeh bagai tapi kurang Lah semaknyee sikit...sekarang nie CG Lebih pandai nak piLih tudung or baju2 yang nak dipakai bersesuaian dengan imej and timing CG...kaLau tengah minggu or buLan yang busy, CG akan pakai tudung sarung makcik2 ajee...kaLau rajin sikit, mari meLiLit seLendang...HAHAHHAHA, baru Lah nampak kemas dan bijak kan~the bottom Line is, duLu sangat innocent and seLekeh, sekarang sudah bijak bergaya...HAHAHA~

haaa...maybe ade yang kate : 'orang cantik boLeh Lah' atau 'sesuai dengan muka boLeh Lah' *diaLog rekaan sendiri even tau diri tak cantik pon* actuaLLy, CG serius tak Lawa pong...betuL, ini SERIUS !!! CG memang tak Lawa...tapi, untuk menjadi Lawa, cantik, cun dan sewaktu dengannye bukan pada fizikaLnya, tapi pada daLamannyee...i mean, kita sendiri kena yakin diri dengan ape juga yang kita pakai dan apa yang kita rasa...duLu, sebab CG tak yakin diri Lah yang menampakkan CG comot dan tak terurus...tapi skarang nie biLa seLf confidence tuh dah ade, baru Lah nampak sikit 'kecantikan' yang tersorok tuh kan...

weLL, perubahan Luaran bukan Lah benda yang patut dibanggakan sangat pon...yang penting perubahan daLaman dan rohaniah *whoaa, macam nak berceramah* kat sini CG sajee nak tekankan, kecantikan Luaran bukan ukuran okeh...what's inside that's matter...so, kepada cik gadis2 yang sentiasa rasa Low seLf esteem, jangan rasa begitu...u are beautifuL, just the way u are...one more thing, jangan jadi hamba fesyen ok...tooooooooooLong Lah pakai ikot yang bersesuian dan mengikut keseLesaan...8 inci punyee wedges adeLah tak sesuai untuk perjaLanan yang jauh ok =)




p/s : penceritaan kat entry ini adeLah sedikit yenna2 sebab CG pon tatau apee yang CG taip tatkaLa tengah maLam neh...harap2 anda semua paham Lah point CG...ngeeeee :D


12 comments:

fairuz said...

hoho aku tak cantik. tapi HENSEM. muahahahahaa

Farzlyna Mustafar said...

lumrah perempuan..mmg suke yg cantik kan.. apapun..well done cik gojes

CiK GorGeouS ! said...

fairuz : yeeeLah...HENSEM giLa !! =)

CiK GorGeouS ! said...

FM : yah...betuL..perempuan memang suka benda yang cantik and sweet :p

i'm ezza haniza said...

pakai product ape ni ?

CiK GorGeouS ! said...

IEH : gunee Lah GARNIER !! *nie nak kene mintak royaLty neh toLong promote* =)

seyrah_sue said...

cantik..pheewiitt~~!

CiK GorGeouS ! said...

SS : whoaaa...jangan puji..boLeh menimbuLkan takkabbur tau~

faizlaster said...

oit...potocot2...

CiK GorGeouS ! said...

faizLaster : bahase apekah itu...HAHAHA~

Shawn Razaleigh said...

makin puteh.

CiK GorGeouS ! said...

SR : HAHAHA...bagus !! nasib baik nampak perbezaannyee kan~ HEHEHE~