Thursday, July 7, 2011

kenape nak maLu ???

seriousLy, korang maLu kee kaLau terserempak dengan member2 time korang tengah shopping kat bundLe, kedai2 takde brand or mane2 Lah tempat yang boLeh membeLi beLah *pasar maLam termasuk sekaLi* omaigod !! tak perLu nak rasa maLu kot...what Lah kan...doesn't mean u tak pakai coach, prada, LV, gucci and whatsoever brand yang giLa gempak u won't be accepted in the society kan ???

CG ade terserempak dengan my oLd mate Lah kan kat shopping compLex nie...korang tau kan yang ade booth2 yang juaL2 bags kat tengah2 haLLway macam kat midvaLLey tuh, kLcc and mane2 Lah kan...so, i saw her tengah beLek2 this bag nie...ok, memang cantik tapi takde brand and agak reasonabLe Lah harganyee...memang dah nampak dah dye beLi and tak sempat CG nak tegur, dye dah hiLang dari pandangan mata...ok, fine...then 2,3 hari Lepas tuh CG terjumpe dye kat satu majLis nie...a wedding kot kaLau tak siLap and CG tegur Lah dye...and of coz, dye pakai beg yang dye beLi hari tuh...

CG cakap Laa yang beg dye cantik...and to my surprise, dye boLeh kata : 'oh, my dad beLi nie kat oversea tau USD Lagi...' and CG was Like : 'bukan hari tu aku nampak beLi kat midvaLLey jee kee..and it was Like RM 39.90 ??' *tapi sekadar boLeh cakap daLam hati je* kene Lah jaga air muka dye kan...sebab tengah ramai2 orang yang giLa kagum dengan statement dye tuh...omaigod !! ade jugak manusia yang macam nie kan ???

tak payah nak branded and mahaL sangat Lah kawan2...bagi CG, asaLkan seLesa pakai and cantik pada mata korang sudah...CG tak maLu nak mengaku bahawa :
  • CG keLuar pakai sLipper fipper yang berharga RM 12.90 sebab seLesa and tak sakit nak pakai heeLs biLa berjaLan *sampai kene tegur dengan bebudak neh*
  • i wore shawLs or tudung dari butik takde name iaitu pasar di jaLan TAR and it onLy cost me RM 10 for the shawL and RM 5 for the inner *stiLL Look good*
  • baju pon depends, kadang2 pakai baju free dari universiti punyee program...up sket, i wore baju yang harganya RM 1o dari reject shop and cardigan yang nampak cLassy dari onLine shopping, baru RM 39
  • handbag bodo2 beLi dari bandung RM 15 *Lepas convert duit msia* tapi stiLL funky
so, why spent thousands of ringgit just to Look good and impress peopLe...bersederhana pon dah boLeh nampak cantik ok ! barangan tiruan sekarang nie dah banyak...i have a jimmy choo's bag tapi beLi harga RM 39.90...affordabLe, and CG tak maLu nak cakap harganyee pon !!

10 comments:

Irna Syafiqah said...

senyum jeklaa CG wehhh..
hahhahahah

CiK GorGeouS ! said...

IS : waahahaha~ mari buat kempen senyum beramai ramai =)

cha zainol said...

aku pakai lah baju ape pon. fipper aku tetap lah jadi kasut rasmi aku =='

Miss Eunice said...

so true! *ima flipper lover!*
=D

CiK GorGeouS ! said...

CZ : sapee Lah...rasee seLesa kan ?? =)

CiK GorGeouS ! said...

ME : me too ! ahaha =)

Nor Atiqah Aima Roslan said...

aiy0k~ kritikal jugak tuh.. bet0l laa... pakai bju selesa sudah... xyah nk branded sgt... bju free pr0gram adelah faveret~! haha...=D

h A n Y S said...

setuju!
XD

CiK GorGeouS ! said...

NAAR : hahaha...betuL tuh kak ngah ~

CiK GorGeouS ! said...

hanys : hah ! betuL kan =)