Tuesday, July 5, 2011

perigi cari timba =)

(Jejaka : J, Gadis : G)

J : cik gadis...saya rasa saya dah sangat serasi Lah dengan awak... *senyum maLu2, kuis2 tanah dengan kaki*
G : tu Lah...saya pon rase macam tuh...seronok kawan dengan awak nie.. *senyum2 sambiL pintaL2 hujung rambut*
J : kita pun dah Lama berkawan kan, jadi tak saLah kan kaLau kita pergi ke peringkat seterusnye ??
G : maksud awak ?? *ok, ini diaLog pura2 tak tau...rase nak Lempang*
J : eeerr...saya tak nak jadi sekadar kawan biasa pada awak...saya nak jadi orang yang pertama awak nampak biLa bangun pagi, orang yang berkongsi cerita dengan awak, orang yang meLindungi awak dan orang yang awak sayang...
G : hmmpphhh... *diam tapi maLu2*
J : sudi tak cik gadis jadi my speciaL one ???
G : *angguk2 pastuh Lari maLu2*

ok, macam hapee jek kan diaLog kat atas tuh tapi ini fenomena biasa...biaseLah tuh ayat si gadis kene ade seni kan ?? *muahahaha* tak boLeh bLah sungguh...bukan apee...CG just nak bagitahu Lah ini memang fenomena yang biasa...si jejaka mengorat si gadis...orang kate, memang ikut hukum aLam Lah *mak aihh...hukum aLam sudaa*


tapi bukan tuh yang CG nak bebeL dan cerita ceriti cerutu ngan korang semua...cube korang bayangkan yee *CG cerita pasaL yang gadis ok, gay kes Lain* kaLau korang kenaL jejaka kachak *pandangan setiap orang berbeza ok, subjektif*, sweet, humbLe, taLented, tak menyakitkan hati and boLeh go Lah kan dengan korang tapi macam agak sLow and tak berape nak paham pLak biLe korang bagi hint yang korang suke kat die...agak2 apee yang korang akan buat ??? mostLy akan waLk away and frust menonggeng Lah kan sebab rase macam cinta tak berbaLas gitu...

kenape gadis tak nak ngorat jek jejaka tuh yee ?? perigi cari timba ?? hahaha, weLL weLL weLL...wujud Lagi yee fahaman kuno tuh daLam diri masyarakat kita...seriousLy Lah kan, jejaka nie ade jugak yang macam gadis, ade sifat pemaLu, takut kene reject atau memang bLurr bab2 biLa diberi hint oLeh cik gadis...so, kaLau agak2 cik gadis tak nak terLepas jejaka yang dah aLmost perfect tuh yang dah ada depan mata tuh, Lebih baik ngorat cepat2 ok...pasaL kene reject ke, maLu ke or ape2 Lah, pLease put aside ok ! nanti kite jugak yang rugi *giggLes*


so what kan kaLau gadis yang muLekan sesuatu reLationship ?? daLam dunia nie kan nameenyee kene saLing meLengkapi, yee dak ?? kaLau dah jejaka yang kita suka tuh buat tak tau jek, maybe dia tak tau atau maLu nak start or maybe he's just being sangat poyo dan macho juaL mahaL tak hengat...hahaha...so, pada CG takde masaLah Lah kot kaLau cik gadis yang nak start duLu kan...takde sape nak pandang serong pon...kang CG keLuarkan cerita zaman rasuLuLLah kang kata CG nak bagi ceramah puLak...hahaha...tapi seLak2 Lah sirah rasuLuLLah tuh duLu sebeLum nak kata perigi cari timba nie memaLukan atau Luar tabii~

the bottom Line is, cik gadis ngorat jejaka adaLah fenomena biasa...ingat jejaka jek kee yang boLeh main piLih2...cik gadis pon ade hak untuk piLih2 and muLakan first move...bagi CG, biLa CG rasa CG dah tertawan habis Lah ngan jejaka tuh, CG buang Laa semua perasaan maLu tuh and terus grab...dapat tak dapat, chiLL Lah...kita kene gak rasa experience camne menggeLabah nyee jejaka nak mengorat gadis...tapi, tak payah Laa extreme macam daLam cerita 3,2,1 cinta tuh okeh ??? CG tak kenaL korang kaLau korang buat camtuh...

so, kaLau korang yang gadis nie nak mengorat orang yang korang rase boLeh jadi perfect match korang, CG sokong !! kepada sesiapa yang ade kawan2 LeLaki yang dingorat perempuan pon, tak payah nak pandang serong sangat kate perempuan tuh gedik La, Lupa diri Lah ape Lah *unLess dye betuL2 gedik cite Lain*...diorang cuma kejar ape yang diorang rasa baik untuk diorang ok !

22 comments:

Nazrul Azwan said...

betul, kadang2 ada jugak jejaka yg pemalu @ segan.
kalau dapat gadis yg jenis sporting, dia harap gadis tu yg start dulu. tp sebelum gadis tu buat 1st step, kena make sure dulu jejaka tu mmg ada hati pada si gadis. haha!

CiK GorGeouS ! said...

NA : yeah...betuL tuh...sebab tuh gadis nie ade keLebihan pandai bagi hint...aLa, kaLau tak jumpe tanda2 jejaka tuh ske pon, boLeh jee ngorat..tak Luak pon kaLau kene reject kan ?? =)

NasZ said...

tak salah kalau perempuan mulakan dulu...tapi ada la caranya..jangan serbu terus je..huhu..tapi memang setuju dengan entry ni sebab lelaki ni sama macam perempuan, ada perasaan malu dan sebagainya..huhu..

MOHD NASER.com

CiK GorGeouS ! said...

nasz : haha...yeah~betuL jugak tuh...jangan terjah terus...LeLaki pon ade pemaLunyee kan ?? heee~

pRiNCe said...

haha..nice entry..:)

[ Download ] Transformer 3 : Dark Of The Moon ( 2011 ) CamRip English
[ Pendedahan Eklusif ] Kita Ditipu Oleh Kewujudan Ular Kepala 5
[ Pendedahan Eklusif ] Bukti Justin Bieber Dah Hilang " Teruna "

CiK GorGeouS ! said...

prince : terima kasih =)

Adam Idris said...

rasanya skrg dah xkesah sgt,
cuma jgn la smpai desperate sgt kan

Pezol Stylez said...

CG xnk ngorat sayer ke?? sayer ni pemalu orgnyewwww...hihi

CiK GorGeouS ! said...

AI : hah...betuL jugak tuh...heee

CiK GorGeouS ! said...

PS : boLe jee..meh sini nak ngorat meh =)

*47!k@# said...

hahaha..setuju!!nisbah wanita kepada lelaki adalah 37 nisbah 1..xnk grab jd andartu la jwbnye..haha..(mcm gelojoh je bunyi nye..ahack:P)

nurfatiha blacky said...

hahahahaa. betol.2 kata orng kat atas ni. hehe. kita golongan majoriti kena carii yang minoriti. wakaka

CiK GorGeouS ! said...

*47!k@# : yeah !! nisbah tuh betuL kee tak tuh ??? hahaha~

CiK GorGeouS ! said...

NB : haih...tu Lah pasaL kan...perempuan makin ramai...nak kene bersaing Lagi...so, Lebih baik segera~

ABU said...

ya betul lelaki ramau jugak yg pemalu..contohnya aku...hehehe

CiK GorGeouS ! said...

abu : dah macam rimau pLak aku rase...hahahhaa~yeeLah~ pemaLu sungguh~

SheyPull said...

wah2....:)
besh nye......
romantik betul...


JOM singgah blog saya nak... eh jom la tgok SL1M tu ape...

CiK GorGeouS ! said...

SP : apekah yang romantik sangat tuh ??? hehehe =)

Qaseh said...

boleh erk cik gadis yg mulakan dulu??hurmm,,nk try la...hahaha :p

CiK GorGeouS ! said...

qaseh : eehhh...kenapee tak boLeh puLee kan..boLeh sangat pompuan start
duLu =)

Adylia Qarissa said...

dalam kes kes juvana..opss...kes lain ok..hehe...lelaki nak perempuan tu ngaku dulu..tapi dalam kes tertentu, perempuan fobia untuk memulakan perhubungan atau dalam erti kata lain nak mengaku terlebih dahulu sebab dia pernah terkecewa..maybe takot cinta yang hadir hanya untuk seketika..jadi mereka sama sama bermain dengan perasaan masing masing.. :) main tarik tali hohoooo

CiK GorGeouS ! said...

AQ : adatLah tuu kan...nak buat camnee..kene Lah ade give and take...betuL x ??