Sunday, July 17, 2011

16 juLai - hari bertemu buah hati !! =)

semaLam memangLah hari yang ditunggu2..mane taknyee...CG dah janji nak dating bersama pakwe CG and finaLLy, masanya teLah tiba !!!! dah bangun seawaL pagi tapi tertidur kembaLi dek kerana penat BERMALASAN sepanjang hari sebeLumnyee *giggLes* ok, it's just a normaL day bagi orang Lain tapi CG tetap rasa best dikeLiLingi manusia2 yang giLa...Let's usya ape yang CG buat sepanjang 16 juLai 2011

hari sabtu memang orang kat seLangor / kuaLa Lumpur neh mostLy cuti, so segaLa pengangkutan awam adeLah sangat ramai dan tak terkecuaLi KTM...tapi kaLi nie, sesaknyee adeLah bertamba2 sebab kateenyee ade train yang tergendaLa...so, biLa dah deLay Lame2, manusia semakin ramai Lah kan !! KTM dah serupa tin sardin tahu tak ?? seAWAL 12 tengah hari, CG dah sampai kat midvaLLey and terus sahaja ke fLoor atas sekaLi *cinema* naik2 jek tangga eLektrik bergerak tuh, terus nampak Lautan manusia yang nauzubiLLah ramai ! nak beLi tiket wayang macam nak beLi tiket tengok boLa kat stadium !!

tapi, demi mu enchik kekasih, CG beratur jugak waLau pon panjang...tak Lame CG beratur tuh madam emma pon sampai...sembang2 sambiL beLi tiket, akhirnyee sampai kat front Line...mase tuh dah jam 1 Lebih...show time untuk movie biasa, ade jam 1.45pm, 4.30pm and 7.15pm *yang munasabah Laa untuk CG and the gang tengok sebab kami tak boLeh baLik Lewat maLam* biLa sampai2 kat counter jek, semua dah soLd out !! peerrrggghhh...mau tak menyirap Lah kan~ tengok2 3D pon seLLing fast...usya2 tiket, koL 2.15pm dengan 3.00 dah soLd out...5.30pm ade beberapa seat tapi depan sekaLi Lah kan, dengan tanpa menoLeh Lagi, terus grab tiket !!! *hoooray~*

than pegi makan...pizza bebeh !! tunggu tuan kachak, tak kunjung tiba pLak kan..so, we sat and gossip banyak giLa..cerita dari zaman Lepas matrik sampai Lah sekarang...sangat Laa banyak cakap, tak Lupee jugak banyak makan...nampak tak tuh menu yang dah Licin diLahap 2 budak gojes...hahahhaah~

then pegi soLat semua, madam emma neh dapat sentuhan keramat CG La kan...rimas CG tengok shwL beLiau yang bapee kaLi beLit ntah :

hahahhahaha~ tapi beLiau adeLah tidak seLesa dan gaya ini hanya bertahan sampai waktu asar sahaja...ngeee :D

haaa...ini Lah tiket yang macam nak putus nyawa CG and madam emma beLi tuh...weLL, CG memang berniat nak tengok snagat kan, so...ape jadik sekaLi pon CG nak tengok jugak ! *sambiL hentak2 kaki* HAHAHAHA~ dah settLe asar semua, kitorang tunggu Lah tuan muda kachak yang Lambat sungguh !! tido mati Lah katee kan...kami nie dok kejot dye dari pagi, Last2 koL 3 Lebih baru Lah beLiau bangun and terhegeh2 naik train...nasib Lah tiket wayang jam 5.30 petang...tunggu2 sampai Lah kami dah seated dah pon, baru Lah beLiau sampai...

konon buat muke comeL masa dia sampai tuh akan buat CG senyap, harapan Lah kan...bebeL2 sket pastuh terus Lari masuk cinema *i'm not going to miss the opening story Lah kan* masuk2 tengok betuL2 baru nak start, so boLeh dimaafkan SEDIKIT Lah keLewatan tuan muda kachak tersebut...not to mention, ramai yang dah tahu especiaLLy yang memang HARRY POTTER fans and yang dah tengok, the movie was reaLy awesome !! CG yang baca buku dye dari muLa neh pon boLeh kate, menepati cerita dengan movie Lah !! i give 5 stars upon 5 *hahahaha* tak rugi RM 19.00 tengok 3D..waLau pon sedih bertaLu2 sebab :
  • tengok severus snape mati
  • ramai yang mati sebab nak seLamatkan harry
  • my BOYFRIEND fred mati, nasib george idop Lagi
  • sacrifice yang tahap tak tercapai akaL CG Lah~
habis eyeLiner CG bersepah2...waterproof eyeLiner pLak dah habis....waaaa...eh2...dari tadi korang dah kenaL madam emma kan, tapi CG tak tunjuk Lagi tuan muda kachak kan ?? kenape tuan muda kachak ??? entah, dye yang perasan dye kachak...CG tak kate pon, HAHAHAHA...so, tuan muda kachak nie Lah yang menyebabkan CG hampir terLepas opening cerita :

dah buat saLah, stiLL nak buat muka tak bersaLah kan ??? meh sini nak Lempang sedas !!

nasib baikLah dye neh pandai ambik hati kami, dye tau dye dah buat saLah sebab membuatkan kami caLL dekat beratus kaLi *exaggerate* tapi satu pon tak bersahut dan Lambat, so dye bawak, ini :

TADAAAAA !!!


brownies !!! yummy2...after maghrib tuh kitorang pon pegi Lah duduk and makan2 and sambung baLik bercerita...muahahaha~ gossip mestiLah tak Lupee kan !!

madam emma dan tuan muda kachak, terima kasih sebab teman CG berjumpee buah hati di midvaLLey ini...puas hati giLa dapat tengok buah hati CG berLakon daLam HARRY POTTER untuk kaLi terakhir...u guys reaLLy made my day especiaLLy madam emma sebab meLayan sahaja kerenah CG yang macam2...ngeee :D

kami tetap gojes *padehaL time neh CG dah penat giLa*

duLu orang kate muke kami dekat nak sama...sekarang nie mesti dah tak dah...sebab dye makin kurus, CG makin gemok !! HAHAHA...suka ! sebab dye tak kachak, CG gojes...kidding2~
  1. mase nak ke mid, kat kLcentraL CG jumpe junior Lama...shahana and gLad to meet her Lah !! cikgu wannabe tuh~
  2. kat mid puLak mase nak beratur beLi tiket wayang, CG terjumpe budak SERATAS21, pijah tan...makin tinggi, makin Lawa...sambung UiTM shah aLam...nice !!
yeay !! akhirnyee CG berjaya jugak update pasaL kisah semaLam yang awesome bersama kawan2 tersayang...weLL, hargai mereka sementara masih ada waktu ok !! Love u ~


eh, Lupee nak kenaLkan...nie Lah buah hati CG *maLu2 kambing* :



oLiver and james or known as fred and geroge weaseLy in harry potter !! =)

CG akan rindukan masa2 menantikan next sequaL HARRY POTTER...10 tahun membesar dengan cerita nie...diorang yang berLakon pon, mesti sedih tinggaLkan set kan ?? awesome phenomenon !!

6 comments:

Elie Lily said...

owh men! the twins mmg hensem la!
grr! :D

CiK GorGeouS ! said...

EL : makin diorang dah besar, makin hensem kan !! aww~

Wanie said...

huhu..ingat pakwe betol!
eh nampak macam chinese je laki tu..

Nan said...

haha~ pandai la~

CiK GorGeouS ! said...

wanie : pakwe betoL tak sudi nak teman CG...sedih kan ?? HAHAHA~ dye bukan chinese, meLayu..tuLen Lagi =)

CiK GorGeouS ! said...

nan : apee yang pandainyee ?? huhuhu~