Saturday, July 14, 2012

rasa terkinja2 nak kawen :)


ehhhh, memang musim orang kawen ehh sekarang nie ??? tak kurang jugak yang nak bertunang bagai....huuuu~ daLam usia yang dah menginjak usia MATANG nie, persekitaran CG dipenuhi oLeh kanak2 Lanjut usia *kanak2 kee ??? heee* so, hari nie, CG dah attend my beLoved brother and sister, abang ZAIHAFIZ and kak AIN ILYANA punyee wedding kat KAJANG :)

waLaupun kami sampai Lambat sebab cik yirna sesat nak pick up CG kat rumah *waLau dah berpuLuh kaLi datang, takpe...CG maafkan* tapi aLhamduLiLLah, sempat jugak Lah CG amek gambar bersama geng2 KKDK yang hadir pada hari nie...heh, cakap banyak pon tak guna, mari cuci mata tengok gambar okayhhhh, zaaaasssss !!!

ini gambar candid, tak kira !!

kanak2 KKDK yang riang ria ribena...ade 4 generasi KKDK yaww :) 

the pengantins in pink...janggaL giLa tengok abg zai peLok kak ain *ehhh*

thank you encik driver, adikku yang disayangi, ENCIK MUZAFFAR...nasib tak sesat :)

eh3...3 orang anak dara ambiL berkat pengantin :)

CG in the house yawww...berseri2 rasenyee ambiL seri pengantin~

sebeLum baLik, posing sedas Lagi yawww :)

nie pengantin nak bagi nasihat kat kome2 yang beLum kawen...mak jemah sangat u oLLsss~


aLhamduLiLLah, sampai jugak CG ke majLis kak ain nie *masa kat terengganu tak dapat nak attend* weLL, majLis memang meriah, the food was awesome dan pengantin adaLah sangat santekkk *santek untuk pompuan yea*

before baLik tuh, CG tanya Lah pada bot of pengantin : 'BEST tak kawen ???' ...dan mereka menjawab :


ABANG ZAI :  'kawen tu best sebab biLa soLat, syaitan kurang nak ganggu sebab dah berdua'
KAK AIN : 'kawen tu best sebab kita dah tak payah nak senak2 otak Lagi mencari sebab dah ada depan mata dan boLeh fokus dengan kehidupan'


p/s : dengar jek jawapan dari pengantin, terkinja2 rasanya nak kawen cepat...tapi sedih, caLon takda, duit pon takda...maka, menganga Lah saya :p

p/s/s : baLik tadi, ade teLur dari pihak pengantin pecah sebab tak masak betuL...mama CG kata, tu tanda pengantin subur...HAHAHAHAHA *okayy, tu orang Lama Lah yang kata kan*






22 comments:

QweensheesZ said...

so sweet ! pengantin baru tu nampak sporting btol nak ngambaa..hehe^^
http://myhuhuhabuu.blogspot.com

syAzAnA said...

musim kahwin kat sekarang? NAK KAHWINNNNNN!

CiK GorGeouS ! said...

QZ : hehehe...ini geng sengaL ubi~

CiK GorGeouS ! said...

syazana : samee Lah kiteeee !!!

anisidayu M said...

mirad! kte ske size font template baru blog awk ni. sedap mate memandang! huhu. eh lari topikkkkk...

pengantin sangat santekkkkkkk!

CiK GorGeouS ! said...

anisidayu : HAHAHAHHAHAHA !!! terima kasih...ini tempLate bLogger...ubahsuai sket ikut suka...

awak tade tadi, kaLau ade, bLey gi tgk pengantin same2 :)

QA's ~ mamapapa said...

cantiknya wrna pink :) meriah gitu :) jmput follow kmbali,ye :)

haz said...

wahh. comel je tgk pngntn permpn tuu.. ^^

haz pun teringin nk kawen tp xde calon lagi. acane tu? hahahhah xD

CiK GorGeouS ! said...

qa : tu Lah kan...pink biru...memang awesome sangat~

CiK GorGeouS ! said...

haz : huhuhuhu~ sabar yea, jodoh tu pasti tiba..Lambat ngan cepat jee...

lilypelangi said...

memang musim kahwen ! sy pon da gtaw mak yang sy nak kawen.. hahahaha :P

CiK GorGeouS ! said...

LiLypeLangi : untung Laa mak dah restu...huuuu~

Anonymous said...

cantikla myrad kaler pink..tp kalau kulit cerah,aku xputeh melepak..

pengantin nie puteh melepak ke..

cik gojes :) said...

anon : meLepak tu takde Lah tapi putih Laa jugak :)

Anonymous said...

ye ke,lbh kurang ko tak.. aku plan nak pink cair..tp pink ni cm cntik,
dia cerah kulit ke puteh yg memanh katgori pueth,kalo cm aku kning langsat..kdh2 leh jadi nampak xputeh,dlm gambo...hahaha, biru turquiose pun cntik kan..

dayah said...

mak aii...mcm tepong gomok puteh mekup.... mak andam apelah mekup camnie...

cik gojes :) said...

anon : kaLau nak tau sesuai ke tak...pegi butik pengantin, cari mane2 kaLer yang berminat...then tgk kat depan cermin bawah Lampu kaLer putih...baru tau camne :)

cik gojes :) said...

dayah : tuannyee memang puteh...takde tebaL mane pon mekap dye~

Anonymous said...

thanks cik gojes for the info...
anyway entry kamu best2...suke..

cik gojes :) said...

anon : thank you...kaLau nak Lagi best, maybe boLeh bagitahu siapekah kamu :)

Anonymous said...

hehehehe...rahsia..kate anonyms...
tekalaa........kalo betul dpt gule2...

cik gojes :) said...

anon : hadoii...tiadaLah dahku dapat menekenyeee :)