Tuesday, July 3, 2012

nakaL ke curang ??


heLLo brotha and sista semua...hari ini topik kita Lebih berkaitan CINTA, hikhikhik *amboiii, kemain menggeLitai yee korang kaLau cerita bab2 cinta nie* bagi CG Lah, benda berkai dengan perasaan nie memang tak boLeh nak kawaL...yeLah, biLa dia nak datang...suka2 jee dia datang and sometimes kaLau dia nak bLah, dia boLeh bLah macam tuuu jee...acane Laaa manusia macam kita nie nak kawaLnyee, yee dakkk ??

quote ini jumpe daLam bLog apih, and betuL jugak rupanya *tee hee hee*

memang kita nak berkisar tentang CINTA hari nie, tapi more kepada curang daLam bercinta atau omputeh panggiL, CHEATING...memandangkan CG nie kaum wanita yang Lemah Lembut Lagi bersopan santan *ehhh, santun* so, CG akan Lebih banyak berbicara tentang kecurangan LeLaki kepada wanita Lah...kaLau nak ikutkan, same jek kes kaLau perempuan curang dengan LeLaki *yekee ?? CG tak pernah curang yaww...so tatau*

memandangkan LeLaki nie ada macam2 ragam perangai, kita sebagai perempuan tak boLeh Lah nak tuduh bahawasanya pakwe kita tu curang...maybe dia cuma seorang yang terover ramah atau memang jenis yang suka nak mengacau2 orang...meh sini CG nak bagi the sampLe difference between nakaL and curang :

NAKAL : seantero dunia tahu bahawasanya LeLaki itu sudah berpunya tetapi LeLaki itu memang jenis suka nak mengacau anak2 dara orang sebagai hobi masa Lapang...orang yang dikacau pun tahu bahawasanya dia teLah berpunya and anggap segaLa panggiLan2 manja tersebut adaLah sebagai pemanis daLam bergurau senda...

CURANG : mengaku singLe waLau dah berpunya dan semua perempuan pon dia nak test market...tak menghebahkan hubungan and Layan jee Laa pompuan2 gertikssss yang menggeLitikkss dengan dia *pendek, padat dan berbaur gataL*


ramai jugak yang pernah jadi macam nie kan...biLa berpasangan, kita memang nakkan perhatian LeLaki tuh tapi dia puLak sebok meLayan awek entah mane2 ntah dari nak contact kita...paLing sakit biLa kita konon2 nak buat cooL padahaL, bontot nie macam duduk atas bara...tak senang duduk rasanya *HAHAHAHAHA, panas yaaawww...sape reLa duduk ??*


tak tahu Lah fakta atau auta...tapi CG rasa, LeLaki yang buat macam nie sangat Lah tak gentLeman..come on Lah, daripada curang dengan perempuan Lain...Lebih baik breakup atau bagitahu jee pompuan tuh yang kau tuh dah terpesona dengan perempuan Lain...mungkin orang yang kau buat saLah tuh boLeh bagi kemaafan *sebab perempuan tuh mungkin berhati Lembut ??* tapi kaLau dah banyak kaLi buat, tu meLampau Lah braderrrrr....


daLam setiap perhubungan, mesti ada kepercayaan antara satu sama Lain yee daakk ?? tapi biLa kau curang dan awek kau tuh tak tahu, jangan Lah ingat awek anda itu bodoh...actuaLLy, she's trusting you tapi kau puLak buat tahi...



wahai LeLaki, kaLau kau dah tak nak kat pompuan tuh...break up Lah cara baik...bagitahu eLok2...jangan nak main cheating2 or bLah macam tu ajeee...you shouLd remember aLL those promises you've made before this...jangan Lah jadi chiLdish sangat, biLa buat saLah jee Lari menyorok, ignore peopLe...grow up and be mature Lah..seLesaikan masaLah dengan cara yang betuL, TALK !! cheating is not a thing you shouLd practice in your Life...


come on Lah bro, if you don't want her anymore...SAY IT, so that she can move on :)



10 comments:

una imana said...

hehhe..nice entry..:)

Nur Aischa said...

hahaha best entri ni :D yeahh, aisyah sokong ^_^

izzie izzam said...

woot woot ! best entry nih .. erm pmpuan pon ade yg nakal tau .. hehe .. sye lah tuh :P alamak .. terlepas suda :) hehehe

CiK GorGeouS ! said...

UI : hehe, thank you...keep reading :)

CiK GorGeouS ! said...

NA : parts of it betuL kan :)

CiK GorGeouS ! said...

II : nakaL boLeh...curang jangan okayy...hikksss :)

Encik Zaharin said...

Notty sikit pe salahnya,hehe yg penting isteri tetap di hati

Nurul Husna Mohd Hassan said...

suka tengok sawah, cantik! :)

CiK GorGeouS ! said...

EZ : yeah, nakaL sket2 tak saLah...nakaL banyak mintak tampa~

CiK GorGeouS ! said...

NHMH : kaannn...sawah memang awesome yawww~