Saturday, July 7, 2012

janji ditepati, bhahhaha :)


haLo2 peopLe !! it's saturday yawww *finaLLy, hujung minggu tiba* tapi maLangnya, CG dan adik2 bersendirian di rumah coz the parents puLang ke kampung...so, ianya agak duLL tapi okayy Lah kot sesekaLi weekend without parents right...at Last, budak2 kat rumah nie beLajar erti berdikari *HEHEHEHE*

seperti yang dijanjikan, CG pernah janji nak tunjuk rupa rumah and daLaman Lepas renovation kan ?? bukan ape, ade member CG sampai dua tiga kaLi pusing taman perumahan rumah CG nie sebab tak jumpe rumah yang dia pernah sampai duLu *dah nama renovate kan* so, here we go !!


by the way, saja nak bagitahu...duduk rumah, muka pon SEMAKIN buLat serupa buLatnya pinggan makan kat rumah nie...oh, makan is my passion what *tengok gamba pon dengan makanan jek kan*

before we go further, CG just nak wis SELAMAT PENGANTIN BARU to my dearLy KKDK's seniors which one of kakak yang paLing rapat dengan CG...the wedding is in TERENGGANU and because it's far away from my LoveLy kingdom, makanya tak dapat Lah nak attend the wedding there...LuckiLy, the abang senior duduk di KAJANG...so, insyaaLLah i'm attending their wedding next week yaww !!


to the newLy wed, ABANG ZAIHAFIZ and KAKAK AIN ILYANA, seLamat pengantin baru dan semoga both of you are bLessed untiL jannah...oh, i can't wait to meet both of you !!


okayy, cukupLah duLu...next week CG akan cerita Lebih Lanjut pasaL kedua mempeLai nie okayy...nak kata romantik pon tak, nak kate tak pon tak jugak..kisah mereka unik and i hope i can cover aLL the stories next week, insyaaLLah...move on, jom tengok picture nie puLak :


on the way hari tuh pegi CARREFOUR WANGSA MAJU, CG nampak satu signboard company...and with my name on it !! hamboiii...sejak biLa CG jadi penjuaL kereta import pon tiade tahuLah nyee pun !! kayo den cenggini *in your dreams Lah CG oii !!*

okayy, berbaLik kepada point asaL, my LoveLy kingdom :

TADAAAA !!!

ini pandangan sisi

ini pandangan depan

pandangan atas tak dapat amek sebab CG tak naik heLikopter *okayy, ini Lawak dingin* pagar ditinggikan so that Lebih privacy, Lagi puLak anak2 dara kat rumah nie makin membesar so tak mau ade anasir2 Luar yang mengganggu *tee hee hee* warna rumah po definiteLy Lah dah berubah kan..duLu kaLer hijau Lumut, sekarang kaLer cokLat purpLish *kaLer keLadi yam kononnyee* warna nie tengah in sekarang...

parents CG dah tua2 nie nak Laa bersantai kat rumah kan kononnyee, tu pasaL yang buat beranda kemain tuh...CG suka choice of coLur, yam and white *sebab CG piLik, BHAHAHAH* and adeLah a few parts of the house yang CG suka giLa...antaranya :


nampak tak feature waLLs tuh...tuh idea my dad Lah nak buat macam aLa2 frame waLL...muLe2 CG cam tak dapat nak bayang Lah ape Lah rupa umah CG sebab masa CG pegi merantau, masa tuh rumah tak siap Lagi...biLa dah siap, tak tercapai akaLku...nie baru kat Luar, kat daLam pon kemain rajin famiLy CG buat DIY...kat Luar jee upah orang, yang kat daLam semua cat and susun atur sendiri yawww

*memang keLuarga berseni kan*

see the hand Lah kan ??



cukup kot takat nie, Later on CG sambung Lagi okayy :)



8 comments:

haz said...

waaahh.. nice~ suka gak kaler yam tu. nmpk lembut je.. ^^

lieya nasir said...

cantiknyeeee rumah awkk....

CiK GorGeouS ! said...

haz : tu kaLer tengah meLetop2 untuk tahun nie~

CiK GorGeouS ! said...

LN : terima kasih sayangss :)

Natasha said...

hye cik gojes!!
cantiknye rumah (=
*eh, haz pun ade kat cni~~ (=

CiK GorGeouS ! said...

natasha : terima kasih..umah parents :p hehehe~

Nur Aischa said...

wahhh cantiknyaaa rumah akak :D

CiK GorGeouS ! said...

NA : terima kasih..jemput datang nanti :)