Wednesday, July 25, 2012

kisah tragis CG :'(


assaLamuaLaikum dan  saLam sejahtera kepada semua penbaca budiman...hari ini CG nak kongsi kisah tragis yang berLaku kepada CG...disebabkan CG berasa amat tragis, sedih Lagi meLeLeh ayaQ mata...makanya, ceritera sedih ini terpaksa disampaikan dengan menggunakan gambar2 yang maha memahami kecundangnya jiwa Lara seorang CG *enuff said*

ceritanya bermuLa begini...CG adaLah perempuan tamak haLoba yang sedang browse through internet mencari2 busana dan sepatu cantik megheLip Lip Lap2 untuk Lebaran yang bakaL tiba *sedang survey tengok2 sahaja, kaLau berkenan and sesuai kononnye nak beLi Lah kannnnsss* tengah2 browsing tuh tiba2 terjumpa beberapa item yang berkenan di hati dan takdeLah terLaLu mahaL *gambar bukan item sebenar tapi Lebih kurang Lah kehendak nafsunyee*


wedges ini amat sesuai untuk tema baju raya hari ke dua CG *uhuk uhuk* 

kemain cantik bunga dia terLetak eLok bagi efek kaki kuruih kaLau CG pakai nie...fuuurrrrr~

santek jugak baju nie nak buat raya kemain sopan santun beraya rumah sanak saudara nanti :)

dan seperti biasaLah kaLau usya2 onLine shop nie memang kemain terLoncat2 nyee Laa diri ini apabiLa meLihat semua benda kiut miut tahap nak memiLiki semuanya...tengah dok syok2 tengok tuh, tiba2 jantung macam nak berhenti berdegup puLak tengok satu baju nie teramat Lawa nyee pun adoiii...siap dah berangan2 nak pakai time raya nanti baru nampak macam anak dara cantik rupawan Lagi soLehah nanti *verangan kejap*

ini Laaa rupa CG tatkaLa itu

seLesai meLihat2 tuh CG pon bercadang Lah nak beLi baju tersebut...kebiasaannya saiz yang CG nak mesti cepat habis kaLau tunggu Lama2...kan orang pernah kata, jangan tunggu Lama2, nanti Lama2 dia diambiL oraaanggggg *eeehhh, termenyanyi puLoookkk* settLe jek berangan2 tuh kengkononnye nak isi form duLu Lah kan untuk pLace order *onLine shoppers mesti tahu kan* tiba2 CG tergerak nak check account bank CG sebeLum pLace order sebab ade terms kat situ yang kene bayar within 24 hours and backout buyersakan di bLack List kan...so, disebabkan CG tak nak kene bLackList, CG pon check Lah account bank...

LaLu,

you can imagine how i Look....

biLa berLakunya rupa hodoh begitu, itu bermakna...




aLangkah hancurnya jiwa dan raga CG biLa meLihatkan baki daLam account hanya ada beberapa duit sahaja *frust* kengkononnyee terLupa yang sebeLum nie dah guna eLaun sara diri buLan ini untuk shopping baju musLimah dan duit poket berjimba sana sini dengan rakan tauLan....

nangis...

oLeh kerana rasa frust yang teramat sangat, makanya CG terasa seperti ingin duduk di sudut biLik menangisi kekosongan account bank CG...ohh, whyyyyyy...why is this happening to meeee ??? i iz saaddd yawwww~

feeLing2 comeL kengkonon frust ~

begituLah cerita sedih CG pada hari ini *teee heee heee* nampak gayanya kene sabar Laa menunggu eLaun sara diri buLan akan datang *kaLau ada* untuk memenuhi nafsu membeLi beLah di aLam maya...pengajarannya :

  • sebeLum berhajat nak tengok2 onLine shop, tengok2 duLu baki duit daLam account supaya tidak hampa kecewa.
  • siLa wujudkan tabung ayam kecemasan *tabung di rumah Lah kononnya* supaya tangan tak Laju jee nak cucuk ATM card keLuar duit untuk berfoya2.
  • bersederhanaLah daLam segenap haL *termasuk shopping raya* dan ingatLah ada yang Lebih susah berbanding dari kita *insaf 3 saat*
  • buLan2 puasa nie dari sibuk nak shopping je kejenyee, siLa bantu mak kat dapur masak juadah berbuka *HAHAHAHAHAHA*

itu sahaja untuk hari ini, seLamat berpuasa, istiQamah Lah berterawikh dan baikiLah diri menjadi LEBIH baik dari yang sebeLumnya :)




23 comments:

Fatihah said...

baju tu cantik :D

Sally Yatiey said...

Kasut2 tu cantik. Baju tu pun cantik ^_^ hee :D

CiK GorGeouS ! said...

fatihah : ohoiii...tak membantu okayy~

CiK GorGeouS ! said...

SY : itu Lah pasaL rase sedih mengguLing2 nie~

alif haris said...

alaa guna ja yg tahun lepas punya.. hahaha

CiK GorGeouS ! said...

AH : huh, LeLaki memang cenggitu~

lynn kamarul said...

baju tu supreb cantik. then kasut yg color itam tu sgt menawan. hehe ckp pasal shopping, klu tgh kering tu rasa urmm ok . pnadang je la kan.. sabar k dear. esk duit masuk boleh la beli

miss nuna said...

alolo..tahan je la nafsu shoping tu sampai bulan depan..:)

♥♥szumika sakni♥♥ said...

rasa nk gelak pun ada hehhee...sbr k..sy pun cm tu berangan sampai ke langit skali tgk duit xckp rupnya. kne la pospone smpai da duit lg huhu...sediihhh weiiii...tu tandanya ALLAH xbg kita membzr...huhuh...redha jer la...

anif abdullah| AA said...

kesian..lain kali tengok fulus dulu k ,mencukupi or not.. hee

Ainin Suffiah said...

hehe, xpe. ada duit nnt beli. eh, dress tu dress poplook kan ?

Uda.Syn said...

kesian CG :'( love the wedges !!

CiK GorGeouS ! said...

LK : itu Lah pasaL...kang menganga jek...sabooo jee Lah :(

CiK GorGeouS ! said...

MN : untung Laa kaLau eLaun masok buLan depan...fuuuuu~

CiK GorGeouS ! said...

SS : samee Lah nasib kitee yee dak...sep sket~

CiK GorGeouS ! said...

AA : itu Lah pasaL...sadis rasenyee~

CiK GorGeouS ! said...

AS : haah, tu dress thepopLook...cantik kan~

CiK GorGeouS ! said...

US : CG pon sukaa giLak kot ngan wedges tuh...cung sangat~

Nur Atiqah Mohd Zaki said...

kene simpan duit tempat tersorok.. #konon2x ngt kat mane#.. bile kering kontang, boleh la teringat balik duit tadi.. hehehehehe

CiK GorGeouS ! said...

NAMZ : hahaha, dah penah cubee...tak boLeh pakai...beLum sempat menyimpan dah settLe :p

Cik Yaya said...

canteq la bju tuuu...
CG pakai mesti btmbh gojes kannn ^o^

cik gojes :) said...

CY : baju tuh memang gojes..kaLau CG pakai, supergojes namenyee...hikhik~

friendlyfashion.my said...

Hi there! Would you be interested in doing a blogging collaboration with friendlyfashion.my? if you are interested, could you please email us at hello@friendlyfashion.my thank you! :)