Wednesday, February 22, 2012

VaniLLa CokLat...akhirnya menunjukkan beLangnya *zaaass*


heLLo peopLe !! pergghhhh...perrrgggghhh...peerrggghhhh *okay, you may sLap me on the face now..hikksss* kaLau masa zaman2 bukan main seghonok hidup Lapang otak, bukan main rajin nak update bLog yee dakk ?? sekarang nie, musim penyakit MALAS meLanda CG...Lagi puLak, idea yang biasanya datang mencurah2 kini ibarat air yang tersekat batu penghaLang masuk ke daLam empangan *perumpamaan yang entah hape2, i know...fine*

eeehhhh, entry ini di taip pada tengah2 maLam menjeLang hari rabu, yang sebeLumnya adaLah hari SELASA...biasanya kaLau hari seLasa jee CG akan start Lah meroyan...tapi, bukan CG ajee yang meroyan, ramai jugak para gadis dan jejaka diLuar sana yang meroyan sama2 dengan CG...ape haL nyee Lah kan ??? ini Lah sebabnya :

aiman hakim ridza a.k.a amir  kegiLaan para gadis dek senyuman sengetnya tuh

izara aisyah a.k.a zara putih meLepak...Laki mana tak tergoda woiii ??

yeah, sekarang ini musim demam VANILLA COKLAT (VC) puLak...Lepas fenomena TENTANG DHIA dan Lagu 'ingin ku gigit2 cuping teLinga keciLmu' tuh, VC semakin mendapat tempat di hati penggemar drama2 bersiri meLayu nie...weLL, tak dinafikan Lah memang cerita ini adaLah sweet tahap meLampau waLaupun kene kahwin paksa itu adaLah cLiche tahap zaman mak dara duLu kaLa...

i bet, ramai LeLaki kat Luar sana nak jadi amir masa scene nie...hokhokhok...

weLL weLL weLL, tak payah cakap orang Lah kan...masa nie CG rasa macam nak ganti tempat zara jek !!

disebabkan CG dah foLLow cerita nie dari episod 1 masa cuti duLu, makanya CG ikutLah cerita ini sampai sekarang...TAPI, CG hanya suka cerita nie dari episod 1 - 8 sahaja...sebab Lepas episod 8, segaLa stereotype cerita meLayu teLah diserapkan daLam eLemen penceritaannyaa...

korang tengok tak episod semaLam ??? meh sini CG nak khabarkan sikit stereotype yang berLaku dan terasa macam VC dah hiLang kicknyee dah :
  • when the scene semua orang nampak LIYANA dan AMIR atas katiL and LIYANA cLaim yang AMIR CUBA NAK ROGOL DIA sambiL tergedik gedik menangis, i was Like : damn Lah ! kaLau betuL dia macam nak kena rogoL, why Lah amir tuh punya sedap tido and she have pLenty of time nak Lari kot...goLongan datuk2 datin2 nie sengaL ubi kee tak nampak kepincangan di situ ???
  • mak bapak PAKSA pisahkan suami isteri tanpa usuL periksa, and i was Like : hoiiii hoiiiii...kita ade hospitaL Lah yang boLeh buat siasatan either tuduhan tuh betuL ke tak...damn Lah ! isteri ikut perintah suami okayyy, pehaL mak bapak masuk campur aku pun tak paham...
  • asaL nak aniaya pasangan jeee, guna taktik macam LIYANA buat tuh...berLakon TIDUR sama...daLam dunia nie takkan dah tak wujud manusia yang berakaL panjang yang pandai tengok Lakonan si perempuan itu ???
  • dok kecoh puLak si ZARA nie takde teLefon nak contact AMIR and parents dia haLang jumpa AMIR segaLa...and i was Like : damn Lah !! sekarang zaman IT kot, on Lappy pegiLah FB, skype or anything Lah kan...bukan bapak beLiau boLeh detect pon...goLongan datuk2 nie buta IT biasanya, kan ???
  • biLa frust menonggeng jee, terbayang2 termimpi2 bagai...reaL Life, rasenyee takde masa kot jadik macam tuh...

eeehhh, cukupLah tuh...kering Lagik idea...pendek kata, terasa rugi betuL merisikokan nyawa naik motor pegi kedai makan maLam2 buta nak tengok VC kaLi nie...kecewa...agak2, biLa Lah stereotype cerita meLayu nie nak menemui sinar idea baru heh ??



13 comments:

pika said...

ruginya tak tengok tadi huhu

hazanis said...

betui jugak..zaman skrg zaman IT...apa la yang ngok sgt sampai xleh berhubung dgn si amir tu..haishhh

CiK GorGeouS ! said...

hazanis : you got point there =) hikksss~

♛ Nazirah a.k.a Naz ♛ said...

hehehe..kt kan baru je tgk VC secara maraton 2 minggu lepas (download punya pasal)..sebenarnya dari awal lgi memg dah stereotype cite melayu..belajar tempat sama,lepas tu mule2 tak suke lepas tu suke & mcm2 lgi..tpi kt nih dah memg darah melayu,tengok jgk drama melayu walopon beratus kali ulang jalan yg sama kan..diri nih,suke jgk tgk cite tu walopon cite tu byk kurgnya kat mata..nak buek lagu mana,kang kalo xletak part2 tu,cepat habis pulak drama nih ^.^ silap2 kalo amik part yg penting je,boleh buat cerekarama je kot.

eh,terpnjng pulak tulis.kihkih ^.^

CiK GorGeouS ! said...

naz : haah kan...cLiche sangat cerita meLayu nie...weLL cerita omputeh pon Lebih kurang jee...hikkks~ =)

Anis Idayu Muhammad said...

hahaha...aku kenal tajuk entry ni!! ahh~ citer melayu mmg camtu la...furrrr~

CiK GorGeouS ! said...

AIM : hakhakhak...okayy fine...kredit to korang Lah..hahahah~

Mish Apple said...

Time tu broadband die rosak .

CiK GorGeouS ! said...

MA : dan2 lah nak rosaknyeee pun =)

Anonymous said...

nak buat macam mana...dah nama pun cerita..layan jela...nak detail segala bagai tu dalam real life je..=)

CiK GorGeouS ! said...

anon : huhuhuhu~ tu Lah...tapi kadang2 cerita meLayu nie stereotype sangat...mungkin boLeh expLore jaLan cerita baru Lah kot =)

misyamissyou said...

kehkehkeh! semua org mmg gile VC ni..haha

CiK GorGeouS ! said...

misyamissyou : hakhakhak...kemon Laa...awak pon giLa VC jugak kan ?? standard La tuh =)