Saturday, February 18, 2012

kerana muLut, tuan badan jadi bahan ketawa :D


kadang2, kita kene berhati2 daLam setiap percakapan kita...tapi, kadang2 terLaLu berhati2 pon boLeh buat siLap, yee daakkk ?? sorry to say Lah, kaLau dapay kawan macam CG nie...memang kemain Lagi pantang dengar orang saLah cakap...confirm akan jadi topik untuk membahan *tak remaja ah kan tak bergurau senda*

a few days back nie, ade beberapa manusia yang membuatkan CG geLak nak pecah perut biLa TERMS yang diguna pakai atau perkataan yang dipakai tak kena dengan perkara yang nak disampaikan...hari nie CG bagi korang 2 cerita yang pada CG, memang CG geLak kaw2 Lah masa terdengar tuh...

situasi 1

seorang ayah mendapat SMS dari anak perempuannya bernama AINAA, berumur 12 tahun semasa ditempat kerja :

'ayah, ainaa nak apap'

dan ayahnya tergaru2 kepaLa sambiL memikirkan apekah itu APAP ?? mungkinkan KARIPAP ?? Lantas si ayah bertanyakan kembaLi kepada si anak untuk buat confirmation :

'ainaa nak ape sebenarnya ??'


'tambah duit kat teLefon ainaa...'


dan ayahnya pun menjawab :


'oooooooo, TOPUP Laa, bukan APAP !'


hokhokhokhok...nasib baik si ayah cerdik pandai sebab tanya duLu and buat confirmation...kaLau tak, tak pasaL2 si ayah baLik kerja bawak KARIPAP puLak !! *tak ke naya ??*



situasi 2


daLam segmen, mari beLajar bahasa inggeris...

(cik gojes : CG, kawan 1 : K1, kawan 2 : K2)

CG : ehhh korang...korang tahu tak kat mana boLeh cari cobbLer ??

K1 and K2 : cobbLer tuh ape ?? tak penah dengar pon ??

CG : aiyoooo...cobbLer tuh tukang kasut Lah !!

K1 : ooooo...sorry Laaa...aku nie orang kampung jeee *okayy, ini ayat sarkastik jee, kLang bukan kampung pon*

K2 : Lah, yang aku tahu...CARPENTER tuh TUKANG KASUT *nada yakin dan muka bongkak*

*kreeeekkk kreeekk kreeeekkkk, bunyi cengkerik*

K2 : eeeeeeeeeeeeeehhhhhhhhhhhhh, ape aku cakap nie ???? aku nak cakap yang aku tahu, CARPENTER tuh TUKANG KAYU...


dan kami terpaksa ketawa sampai sakit perut dan tersembur2 kacang yang masih enak daLam muLut ini...




kadang2 otak kita nie tak seLari dengan muLut kita...padahaL otak kita dah proses dah nak cakap sesuatu yang betuL, tapi dengan kuasa tuhan, tak tahuLah kenapee sLip tounge jugak kita akan cakap perkara yang bertentangan...hokhokhok...so, kaLau anda mempunyai kawan2 atau orang sekeLiLing yang berperangai nakaL macam CG suka membahan orang, siLa berhati2 dengan ape yang anda katakan dan ape jugak yang anda tuLiskan...


ape2 pun, orang yang seLaLu saLah cakap nie memang boLeh buat bahan untuk kita ketawa, yeee daakkk ?? mari berterima kasih kepada mereka sebab menceriakan hari kita !! *hahahahhaa*


8 comments:

GBM said...

hahaha... GBM pun nak apap boleh? =p

CiK GorGeouS ! said...

GBM : pon boLeh..hakhakhak~

saffiya_aleesya @ echa said...

saya pun kadang2 nak sebut lain tapi bila cakap jadi lain..apa yang dalam otak tak sama macam yang keluar di mulut..contoh terdekat bila nak order makan..otak nak order lain tp yg disebut lain..

aimie said...

LOL carpenter tukang kasut ? hahaaahah kalau kita ada kat situ pun kita ketawa tk henti2

http://dalilamimi-mimiepotpet.blogspot.com/2012/02/cinta-remaja-part-7.html

CiK GorGeouS ! said...

echa : hokhokhok...tu Lah, kadang2 hati ngan otak ngan muLut tak sekata~

CiK GorGeouS ! said...

aimie : CG dah tergoLek2 Lah kan~

khalila ishak said...

heheee... betul tu. mulut ni laju sgt kut nk cakap smpai tersasul2. x dpt otak nak keja. kdg2 tu, dua perkataan, tetiba tergabung skali. huhu

CiK GorGeouS ! said...

KI : hakhakhak...contoh terdekat...CG duLu nak cakap geLojoh dan gopoh...teerbit puLak GELOPOH =)