Monday, February 27, 2012

sayang kamu sampai mati (^_^)


ehem...seperti yang diketahui umum, CG terLibat dengan kemaLangan jaLanraya semaLam...JEMANG jugak cedera PARAH seperti CG *tapi JEMANG Lagi kasihan kot* semaLam, CG gambLe jee tinggaLkan JEMANG keseorangan kat PETRONAS SRI GADING, sebab JEMANG tenat sangat untuk berkhidmat sehingga ke PARIT RAJA...tapi, kawan CG siap cabut pLak JEMANG sebagai Langkah berjaga2...

tapi entry kaLi nie bukan nak cerita pasaL JEMANG, sebab JEMANG dah sihat seteLah bapak CG mengeLuarkan RM122 untuk kos pembaikan *nasib baik Lah tak mahaL sangat kan* tapi entry kaLi nie CG taip ikhLas dari hati nak ucapkan berbanyak banyak banyak banyak banyak banyak banyak *eeehhh, sampai biLe tak habis puLak banyaknyee* TERIMA KASIH kepada 2 orang insan bernama BOYFRIEND sampai mati nie *harusLah parents CG kene tahu hero2 yang membantu anak gadis tercomeL mereka ini* :

dari kiri : jefri saari dan heLmi mashuri (^__^)

semaLam Lepas jee accident tuh, CG tak ingat orang Lain dah biLa nak caLL mintak toLong...terus caLL jep *jefri saari punyee name manje Lah konon kan* mintak toLong ape yang patut...tanpa meLengahkan masa, jep pon gegar emy *nama manja gedik untuk heLmi mashuri* yang tengah mandi bagitahu yang CG and kak onnie baru Lepas accident...keLam kabut diorang keLuar rumah and cari kami *menurut cerita mereka Lah kan, hikksss*

biLa diorang sampai jee kat tempat kejadian, emy terus bawak JEMANG cari kedai untuk baiki tapi maLangnya semua kedai dah tutup *jam 10 maLam kot masa tuh* sebab takde kedai yang bukak and CG dan kak onnie puLak tengah injured, emy park JEMANG kat PETRONAS and terus diorang bawak kami pegi hospitaL BATU PAHAT...sampai hospitaL jam 10 Lebih, baLik dari hospitaL Lepas check up apee semua daLam jam 2 pagi....teeetaapppp mereka setia tunggu kami sampai habis check up *kata mereka, bukan ade choice pon...tapi tetap sweet !!*

kebaikan mereka tak berhenti setakat tu jee okayy....mereka berjaya membuatkan AIR MATA CG yang mahaL nie mengaLir dek kesanggupan mereka pegi kutip JEMANG yang ditinggaLkan semaLam ke kedai motor berhampiran and tukar tayar *tapi CG yang bayar Lah kan* then, emy jugak yang bawak baLik motor tuh pegi kedai kat PARIT RAJA untuk tukar cover set, Lampu segaLa...jep puLak of coz Laaa kene angkot CG dengan kereta merah dia...

kadang2 waLaupun diorang nie menyakitkan hati, tapi biLa CG sangat2 memerLukan bantuan, i can reaLLy count on them...sebabkan mereka Lebih tua, diorang nie dah macam ABANG2 yang bengong dah bagi CG *rasee macam ade habuk masuk mata, ouuchhh* muLut diorang memang tak pernah bertapis okayy dengan CG dan oLeh kerana itu Lah CG makin kentaL dengan cakap2 orang...waLaupun kami nie KAWAN2, tapi kaLau bab2 membahan, mengutuk and marah, memang straight to the FACE Lah kompom !! takde seLindung2 dah...waLaupun MULUT diorang JAHAT, tapi HATI diorang BAIK...kadang2 sweet mereka itu tak di tunjukkan meLaLui perkataan tapi diberi daLam bentuk PERBUATAN *itu Lagi penting*

hopefuLLy, Lepas CG dah beranak pinak nanti pun, CG nak anak2 CG kenaL mereka nie sebab mereka adaLah antara SAHABAT2 yang banyak sokong and bantu CG sampai sekarang nie *CG ramai kawan LeLaki okayy* CG sangat bersyukur sebab ALLAH kurniakan rakan2 dan sahabat2 yang BAIK disekeLiLing CG...kaLau nak cerita satu per satu kisah sahabat2 Lain, CG yakin boLeh bukak bLog baru and buat entry pasaL mereka sahaja...

by the way, biLa hidup diperantauan nie...sape LagiLah yang kita ada seLain kawan, yee dakkk ??? sedara mara pun jauh nun di sana *padahaL kat segamat jeee pun* makanya, hargaiLah kawan anda okayy...jangan nak buat TAHI jek terhadap kawan...


pesanan penaja : mereka berdua katanya masih SINGLE dan sedang mencari...kaLau berminat, boLeh cari diorang kat sini :





hikkkssss *Love*


p/s : cik meLLy jugak sangat berjasa pada CG hari nie sebab masakkan meggi and sapukan iodin and ubat kat Luka2 di badan nie...sayang awak ketat2 !! muahxx~




2 comments:

khairulazwa@blog said...

teepukkk muah-muah!!!.....muah...muah!!!!!.....=P

CiK GorGeouS ! said...

azwa : hamboiii...kemain muah sangat dye nie =)