Monday, February 6, 2012

from IPOH with Love...dua hati jadi satu *awww~*


hye SEMUAAAAAA !!! *perrghhh, bunyik macam  serunut berunut runut kan ??* weLL, aLhamduLiLLah, atas doa korang semua dan dengan izin aLLah, CG dah kembaLi sehat seperti sedia kaLa...rupa2nya, yang CG dok sakit gigi segaLa tuh adaLah akibat dari akar gigi geraham CG duduk kat daLam tengkorak sinus...so, kaLau cecair daLam rongga sinus tuh banyak makanya akan sakitLah ia...korang paham tak ?? hekhekhek...abaikan Lah...asaLkan CG dah okayy kan ?? *ngeee*

okayy, Lupeekan kisah CG yang sakit tuh...nie CG nak share satu hari yang sangat HAPPY daLam hidup CG...kenape ?? *eheemm, ehemm...siLa bersabar*

bertarikh 5 febuari 2012 bersamaan hari ahad, pada hari mauLidurrasuL...dua hati teLah disatukan *ceewah ayat* actuaLLy mereka nie dah nikah dah about 2 weeks ago *rasenyee Lah kan* and kaLi nie kira macam majLis resepsi Lah kan...amboiii, macam retiss puLaknyee kan...pasangan pengantin nie ade cerita cinta mereka sendiri, kaLau nak tau siLa baca sampai habis okayy...macam yang korang tahu, CG dari SERATAS dan CG adaLah keLahiran batch 21...wedding kaLi nie adaLah wedding AIMAN & HAZIMAH dan yang Lagi speciaLnya dua2 adaLah batch CG *kire kawen sama umur Lah nie* Lagi tambah menarik, diorang nie dah start KAWAN BAIK since sekoLah okayy !! eeehhh, suka hati jek kan CG heboh2 cerita diorang...Lek2, nak tau cerita merpati dua sejoLi nie kene sabar okayy...pape haL pon, jom Layan gambar duLu...

geng biduanita SERATAS21 yang hadir :)

pengantin yang berkepit baju pink tuh...sebeLah kiri pengantin LeLaki adaLah cikgu TEKNO kami duLu

with the door gift, thanx tuan rumah !!

sebahagian dari 'bapak2' SERATAS21...dah garau semuanya...

para wanita yang sibuk nak ambiL berkat pengantin...hikkks~ berseri pengantin !

nampak tak gLow pengantin berpindah kat anak2 dara keLiLing tuh ?? ngehehhe~

suku batch yang hadir...ade daLam 30 orang raseenyee...mini reunion gamaknyee~

gambar pengantin dan famiLy, awwww...sweet !! btw, nampak tak pengantin LeLaki senyum Lain macam ???? *hokhokhok*

kaLau daLam majLis2 wedding yang CG pegi CG akan buat review majLis kan ??? kaLi nie tamau review sebab memang tak tengok keLiLing dah sebab jumpe kawan2 Lama...Lagipun the food was AWESOME, setting dewan pon AWESOME, doorgift AWESOME and siap dapat makan kek adaLah penghuLu segaLa AWESOME !! weLL, biLa dah jumpe ramai2 nie, majLis nie dah macam mini reunion kami Lah puLak kan...datang jam 12 tengah hari, jam 4 petang pun tak berganjak Lagik...banyak sungguh mak2 dara nie bergossip...

oLeh kerana geng2 LeLaki semua dah anak2 teruna nak menjadi bapak2 orang, mereka agak segan Lah nak gossip sekaLi macam duLu2...siap ade perjumpaan bekas2 kekasih dan bekas2 scandaL Lagik tau !! hekhekhek...anyway, untuk AIMAN & HAZIMAH :


"CG nak wish seLamat pengantin baru...semoga kaLian sentiasa di rahmati oLeh aLLah daLam sepanjang perjaLanan menempuh aLam perkahwinan nie...mengikut kiraan, korang adaLah pengantin nombor 5 dan 6 daLam SERATAS21 seLepas atiqah maspi, peah, masruLdan kimie *don't worry, CG akan buat tracking wedding date nanti* semoga kaLian dapat saLing membimbing ke jaLan yang diredhai dan yang paLing penting, cepat2 Lah dapatkan baby ke empat untuk batch21 nie *ramai dah rupanya anak2 sedara CG nie* korang memang suits for each other and aLhamduLiLLah, kisah zaman sekoLah berakhir ke jinjang peLamin...hekhekhekhek, eeehhhhh !! tercerita puLak....ape2 pun, semoga dimurahkan rezeki puLak Lepas nie yea !!"


*taip sambiL rase sebak and senyum sorang2* btw, CG tahu pengantin akan baca sebab pengantin LeLaki dah siap tanye biLa nak taip entry kat bLog picisan nie... =)


for AIMAN & HAZIMAH's info, Lepas baLik wedding korang kami sambung gossip Lagik okayy...tapi tak semua Lah sebab the guys hiLang ke mana ntah...aLL the girLs and  a few guys jee Lepak kat JJ IPOH...Lagi bertambah gLowing and bLing2 muka CG adaLah apabiLa ASIAH the miss singapore open tabLe kat pizza hut...memang kenyang tak hengat Lah kan !! padahaL masa kenduri makan tak nak banyak puLak kan...btw, terima kasih ASIAH...semoga murah Lagi rezeki anda...Let's roLL the picta :

ini hightea kat foodcourt...

gossip pLus bisnes HERBALIFE punya taLk..pfffttt, hakhakhak~

panda tido !

konon2 budak tak kuat makan kene duduk semeja dengan CG, padahaaaaL....

geng2 ibu tunggaL..hakhak~

over giLa nganga muLut sebut PIZZA !

me Likey this photo...

serius, baLik hari nie asyik tersenyum jee ingat kenangan sehari bersama batchmates yang tersayang nie...gossip, gurau, story, usik2 and semua yang berLaku hari tuh menjadi satu kenangan yang CG takkan Lupakan...waLaupun masing2 dah ada hidup masing2, tapi semua masih KAWAN sampai mati *oiihhh, tiba2 emo* ape2 pun WEDINNGI AIMAN & AJIM Lah penyebab semua kenangan nie terLakar...semoga barakah !! CG sentiasa doakan...

tak Lupa jugak thank you kepada si dia buah hati CG nie sebab jadi driver, and bagi tumpang rumah kat BOTE tercinta tuh :

ummu bibu...thank you mucho2 ! gambar anda paLing besaQ sebagai tanda penghargaan~

Last but not Least, say hi to myvi baru BIBU yang baru 3 4 hari meLuncur di jaLanan...tak percaya ?? buktinya :

seat wrap in pLastic Lagi weh !!

to SERATAS21, kita jumpa Lagi next WORLDCUP okayy ?? =)



p/s : aku dah tunaikan permitaan korang nak aku tempekkan gamba korang kat bLog aku yang bajet artis nie...so, diam2 sudaah...bhahahha~



8 comments:

cinta siswi said...

so sweet... best kn dpt jmpa kwn2 lama.. :)

jeles okey..haha..

CiK GorGeouS ! said...

CS : yeah, siLa jeLes secara pukaL ! =)

saffiya_aleesya @ echa said...

best ar dapat berkumpul ramai2 kan..

p/s: tumpang tanya yang kata ke BOTE tu umah siapa yer??

CiK GorGeouS ! said...

echa : bote tuh rumah member...mengapakah ??

saffiya_aleesya @ echa said...

sebab saya pun org BOTE... ;-)

CiK GorGeouS ! said...

echa : aLaLaLaLaLa~ kaLau tahu hari tuh boLeh jumpe kan =)

mira maisara said...

lor..br tahu cre nk jge brooch -.-

thnk cik gojessss

CiK GorGeouS ! said...

MM : same2 =)