Monday, February 27, 2012

tragedi AHAD yang bercampur baur...


yeah ! akhirnya hujung minggu juga teLah menampakkan dirinya LaLu dengan pantas ianya berLaLu...weeehooo !! kaLau hari sabtu penuh dengan aktiviti beriLmiah, hari ahad puLa adaLah hari untuk beryoya...tapi, daLam suka2...teLah terjadi sebuah tragedi berdarah ! apeekah tragedi itu ?? baca sampai habiss okayy~

weLL, di pagi hari ahad semaLam...seramai 7 orang geng rempit teLah berkunjung ke rumah seorang staff pusat kaunseLing...kenapee pegi sane ??? yeah, sebab nak tengok baby wafi !!! weeeehoooooo, comeL sangat okayyy :

cik anis mempamerkan sifat keibuan =)

abg jepo puLak mempamerkan sikap kebapaan =)

baby wafi tengah raLit nak tido =)

yeah, si gojes and si comeL ! *erk ??*

Lepas baLik dari tengok baby, kami si minah2 rempit nie menggigihkan diri merempit ke bpmaLL sebab CG  nak cari sandaL dan jugak kasut untuk pegi keLas and program...gigih sungguh Lah kan bawak motor jauh2 tengah2 panas...sampai2 terus cari kasut then, makan Lah !! perut dah berbunyi kot...orang Lunch masa tengah hari, kami Lunch dah dekat nak teatime dah pon...huuuu~ tapi before pegi makan tuh, sempat Lagi gigihkan diri beLi tiket wayang cerita ADNAN SEMPIT 2...hukhukhuk, terburai isi perut Lah geLak memanjangkan *serius, CG rekemen tengok untuk riLax kan otak*

muka menanti makanan penuh sabar...hokhok~

angLem vs deviL ! hokhokhok~

aiskrim as super awesome appetizer ! ngeee :D

meja yang penuh dengan makanan...rawwwrrr~
Lepas makan, masuk cinema then menuju ke musoLLa untuk soLat maghrib, LaLu CG terLihat satu kejadian yang rasa nak menitik air mata tengok dan rasa tenang and sejuk jee hati :


budak keciL pon soLat, kita yang dah akhiL baLigh nie ???

seLesai soLat, kami pon nak make a move Lah puLang ke tempat asaL di taman manis...masa keLuar dari bpmaLL, jaLan memang dah sedia basah sebab maybe sebeLum tuh dah hujan...peeerrrgghhhh, sampai2 kat tempat parking motor, heLmet serius dah banjir !! macam koLam tadahan air...

nampak hari pon macam nak hujan, so kami pon cepat2 Lah gerak...dah hampir separuh jaLan menuju rumah tersayang, hujan pun turun dengan agak Lebatnya menimpa kami...waLaupun kesejukan meLampau dek angin maLam dan hujan membasahi tubuh *peerrrggghhh, ayat taknak sastera Lagi puLak kan* kami tetap meneruskan perjaLanan...

sampai di kawasan SRI GADING, JKR mungkin tak cukup bajet nak pasang Lampu jaLan *sarkastik nie* dan mengakibatkan jaLan di situ amatLah geLap dan Licin *hari hujan kan* CG pun meLuncurkan JEMANG ditengah2 jaLan raya sebab di tepi2 jaLan, jaLan adaLah sangat berpermukaan buLan ! tiba2, sebuah kereta BODOH dengan agak Laju teLah mencucuk motor CG dari beLakang dan menghimpit CG ke tepian jaLan raya...macam meLukut ditepi gantang rasenyee *mentang2 kitee bawak motor jee, yeee daakkk*

so, dek kerana rasa diri ini kerdiL jee sebab tunggang motor cabuk, CG pon ke tepi jaLan Lah gamaknyeee....tak sampai beberapa minit Lepas tuh, motor CG pon terLanggar Lubang yang daLam, dan pada ketika itu meter keLajuan JEMANG adaLah 70 km/j *kau bayangkan Lah impactnyee macam mana* beberapa saat seLepas itu yang CG sedar, CG dah berada tertiarap atas jaLan tar dan di timpa oLeh JEMANG !! *how dare you JEMANG !!* berpusing2 jugak Lah kepaLa CG masa nak bangun dari jatuh tuu...pedih Luka tak payah cakap Lah kan...


kak onnie, penumpang CG...Luka di tangan, siku dan Lutut =)

Lutut seLuar sampai koyak jugak Lah kan~

baju putih dah tukar warna..kepaLa pening, bahu sengaL, Luka kat siku, tangan dan dua2 Lutut...

tapi Lepas accident kaLi nie kan, CG tiba2 tersedar yang CG nie adaLah manusia yang mementingkan HARTA BENDA berbanding nyawa sendiri...itu pun seLepas berLaku incident berikut :


situasi 1

seteLah bangun dari jatuh motor, perkara pertama yang CG tengok adaLah KASUT *sebab baru beLi* then baru tengok barang2 yang shopping tadi, kemudian baru tengok Luka kat mana and JEMANG macam mana... *terrrnyata*


situasi 2 

(abang yang bantu kami : AB, cik gojes : CG)

AB : kita pegi kLinik duLu Lah yea, Luka teruk sangat dah nie...

CG : hurrrrmmm *sambiL berfikir* abes, motor nie takkan nak tinggaL sini ?? *daLam hati dok takut sparepart motor kene ambiL dek bangLa2 and nepaL2 sekitar kawasan tu*

AB : abang dah caLL kawan abang, poLis peronda mintak toLong dia tengok2kan motor awak nie...kita pegi Lah kLinik duLu ke, ape kee..

CG : takpee kot...saya tunggu kawan saya yang LeLaki tu sampai duLu *padahaL Luka memang tengah pedih giLa kot masa tuh*

AB : haih...sibukkan motor puLak awak nie...Luka tu nanti takut meLarat je...

CG : *senyum jee*



so, kepada pihak bertanggungjawab, siLa Lah buat apa2 yang patut untuk mengeLakkan kemaLangan daripada berLaku di jaLan SRI GADING yang tersangat Lah geLap itu...kepada penunggang notorsikaL, berhati2 Lah semasa menunggang yea =) *adehh, masa untuk makan and sapu ubat*





10 comments:

saffiya_aleesya @ echa said...

adoiii kesian kat awak CG tak pasal2 jatuh motor..bawak motor ni mmg bahaya sebabb terdedah dgn kemalangan n driver2 yg kadang2 memandu tak guna otak..saya doakan kaki CG cepat sembuh n sakit2 badan CG tu cepat lega ok..

CiK GorGeouS ! said...

echa : hukhukhuk...thank you...biaseLah tu kan...dah nama bawak motor, memang terdedah sangat ngan kemaLangan jiwa =)

Pezol Stylez said...

OMG...takziah tuk awk CG..sye doakan awk cpt sembuh yer.

CiK GorGeouS ! said...

PS : thank you incik pezoL =)

aLia-nL said...

kesian cik gojes!! nasib baik cik gojes selamat..huhu

CiK GorGeouS ! said...

aLia : kan...kaLau tak, mesti kau hiLang aku terus =)

Domu-kon said...

ish..bahayanya kamu nie cik gojes..

hati2 tau..xmau la luka2..nanti berparut..mas kawen turun..hehehe

apa pun..alhamdulilah xde apa yng berlaku tau

CiK GorGeouS ! said...

domu-kun : hakhakhak...weLL...harusLah encik boypren mintak kurang harga...kurang Lobes betuL kan~

MaiRa QuEeN said...

laen kali hati ye cik gg..

jemput baru update nie psal org over cool

CiK GorGeouS ! said...

MG : thank you atas ingatan =)