Thursday, February 16, 2012

random random ransom...ransom ?? hokhokhok~


hari ini CG masih Lagi nak cakap tentang random things...sebab masih beLum ada spesifik idea untuk di taip dengan penuh emosi dan dikarang cantik bahasanya *macam Lah seLama nie buat, yee daakkk ???*

  1. konsep THE VOICE dengan VOKAL BUKAN SEKADAR RUPA adaLah sama tapi kenape THE VOICE Lebih menarik perhatian CG berbanding VOCAL adaLah kerana toward the end, everything daLam VOCAL irritates me so much !! mentaLiti orang barat memang dah tak memandang rupa berbanding suara because mentaLiti mereka keLas pertama *waLaupun perangai mereka masyaaLLah, nauzubiLLah keLam kabutnya* dan para pengkritik jugak masih mengkritik tanpa menyakitkan hati...THE VOICE wins !!
  2. VANILLA COKLAT sedang menjadi fenomena buat masa nie...pada CG, untiL episode si AMIR and ZARA saLing membenci and suddenLy they faLL in Love with each other, it was fun to watch and seriousLy CG adaLah big fan of it...but when the KLIMAKS and KRISIS daLam cerita muncuL, CG dah rasa ianya akan jadi seperti drama2 meLayu yang Lain yang membuat permasaLahan bodoh yang kadang2 tak reLate dengan cerita and kehidupan seharian, just to drag cerita...i was Like, SERIOUSLY ??? ape2 pun i'm Looking forward to watch it tapi kaLau konfLik ini berLarutan sampai Lebih 2 episode, that's it !!
  3. dah terLaLu ramai budak2 sekarang nie yang cuba nak jadi Lain dari yang Lain sampai Lain mereka itu adaLah tahap Lain yang memang Lain sampai tak boLeh nak jangka Lain itu adaLah Lain yang betuL atau Lain yang saLah...okayyy, i'LL cut it short...mereka FREAKO !!
  4. CG sangat enjoy tengok CSI *tak kisah Lah miami, NY or Las vegas...semua pon boLeh* why ?? because i Learn something...yeah, CG bukan chemistry person mahupun budak bio yang tahu seLok beLok crime scene segaLa tapi in that story, at Least CG beLajar banyak benda...banyak benda yang dah maju kat Luar negara tapi masih asing kat bumi maLaysia...now, that's what we shouLd Learn from orang barat...bukat some of that crap yang pesong akidah segaLa *pfftttt*
  5. atas dunia nie, manusia ada INDIVIDUALITY, QUALITY dan PERSONALITY yang berbeza2...kita tak perLu bersetuju atau berbaLah tentang pendapat setiap orang...we just have to TOLERATE and make the worLd a better pLace to Live *yeee daakkk ???*
  6. okayyy, IMAM MUDA HASSAN dah nak kahwen, mari ramai2 anak dara rasa sedih sebab insyaaLLah seorang Lai bakaL imam kita akan menjadi miLik wanita yang terbaik untuk beLiau...wuuuuuuu ~ *hokhokhokhok, tak boLeh beLah* 





ehemmm, random sangat kan ?? sabar sikit eh, nanti perah otak cari IDEA yang hiLang =)



2 comments:

khalila ishak said...

rindu sangat2 kat CSI!!! lame sangat dah x tengok. huhu

CiK GorGeouS ! said...

KI : CSI awesome kan ?? !!