Friday, May 25, 2012

serius, i need.......HELP !!!! A.S.A.P ~


CG ada cerita mahu kongsi nie...tak tahu Lah nak kata sweet atau mintak penyepak tahap keLajuan maksima...anda Lah yang tentukannyee okayy ?? *cerita teLah diubahsuai sikit supaya enpunya diri tak terasa, terima kasih*


masa JEMANG rosak teruk hari tuh, ada Lah seorang manusia bernama ABU *bukan nama sebenar* ini teLah membantu CG...dah namanya CG seorang wanita wes ayu yang bongek jugak Lah daLam bab2 motor nie...setakat nak start, tunggang and isi minyak segaLa tu pandai Lah...kaLau dah jahanam, memang meLingkup satu hapee pun tak retiLah jawabnyee...

*eehhh, menyimpang puLak mengutuk diri ape kes ??* berbaLik kepada story...oLeh kerana perasaan bercampur baur meLihat JEMANG daLam keadaan yang amat memiLukan, makanya CG tak ade idea nak buat apee...so, the ABU boy tadik teLah bersusah payah membantu CG meuLihkan keadaan JEMANG...ke huLu hiLir beLiau ikut CG sampai JEMANG sembuh *padahaL CG tak rapat pun dengan dia, bertegur sapa pun sebab haL2 kerja je* seteLah apek kedai motor itu menyeLesaikan tugasannya, beLiau pun pup pap pup pap kira pakai sempoa...biLa dah kira2, dekat RM 100+ jugak Laa nak kene bayar...

jenis CG nie puLak, mane reti nak bawak cash money banyak2 daLam purse...daLam purse ade Lah 10 - 20 hengget masa tuh...LaLu si ABU ini dengan gentLeman nyee keLuarkan not RM 100+ and bayar kat uncLe tu...masa tuh CG dah rasa nak menangis dah kot di atas baik budinya si ABU ini...weLL, dah Lah tak kenaL sangat kan so takkan nak termakan budi...makanya CG janji akan bayar baLik duit beLiau Lepas Loan dari encik ayah masuk kedaLam account CG...and biLa Loan dah masuk, CG pun mintak account number beLiau untuk transfer fund...boLeh tak si ABU nie kata dia tak nak...dia nak CG bagi by hand...berikut adaLah perbuaLan kami :


CG : aLamak awak, saya tak suka Lah nak bawak cash money banyak2 daLam purse...saya kan bawak motor, kaLau kena ragut sia2 jee...

ABU : kaLau macam tu, hari nie awak bagi 10 hengget, esok  bagi 10 hengget, sampai Lah Langsai hutang awak tuh...takpe, banyak2 kaLi jumpa pun saya tak kisah, hehehe~

CG : isk, takpe Lah...kaLau macam tu, esok masa keLas saya bagi kat awak Lup sum terus...

ABU : ehhh, tak payah2...saya ikhLas nak toLong...tak payah puLang baLik...

CG : ehhh, macam gitu puLak...takpe, masa keLas nanti saya bagi yea...


and yess, masa keLas berikutnya CG bagi seLepuk duit dia pastu Lari *Lari maksudnya bLah cepat2Lah* CG dengar dia panggiL baLik tapi tak mau Lah terhutang budi dengan si ABU nie kan...then, seteLah beberapa Lama CG mengeLak dari angkat caLL si ABU nie one day dia caLL and bagitahu yang dia nak bagi birthday present kat CG...weLL, okayy Lah kan....rezeki jangan ditoLak yee dak ?? and CG pun dapat birthday gift dari si ABU ini...ada banyak benda daLam satu kotak tuh...ada teddy bear, buku, seLendang, frame, cawan dan aL Quran berserta satu sampuL duit raya yang daLamnya ada RM 5.70...CG agak bLurr kenape siap bagi duit segaLa...

naahhhh kauuu...biLa fikir2 and congak2 baLik harga2 barang2 present birthday tuh, ianya sama niLai dengan RM 100+ yang CG puLangkan pada si ABU ini...hadoiiiiii~ terkena puLak Lah kan...


persoaLannya,

1) wajarkah CG menyimpan semua barang2 tersebut yang sama ibaratnya macam tak puLangkan duit yang CG pinjam ??

2) ada yang utarakan untuk CG puLangkan duit tersebut sama macam cara dia puLang baLik duit tuh *dengan menggunakan barangan* tapi, ape bentuk barangan yang CG boLeh bagi ?? CG tak reti Lah beLi barang LeLaki nie...faiL !!





p/s : daLam buku 'panduan wanita soLehah' tuh tiba2 CG perasan ade perkataan2 yang dibuLat2 pakai pen warna merah...apakah permainannya nie ?? *tak tahu, tak nak tahu...tak paham, tak nak paham*






8 comments:

Syed Salleh said...

Macam terkena jewk..
Tapi panjang woooo ! cite..

(http://syedsalleh.blogspot.com/)

Killa said...

CG,kalo bgi duit blik mcm dulu tkot dia kasi hdiah blik..
mcm yg org rmai utarakan elok juga kasi brg2 kt dia..

sy pun x thu brg apa yg sesuai utk llki ni...
hurm......
cdgn je ni, beli jam pn ok jgk..

CiK GorGeouS ! said...

SS : memang kemain panjang nyee hoii kisah ini~

CiK GorGeouS ! said...

kiLLa : jam eh ?? hurrmm, betuL jugak itu..thank you atas suggestion :)

AzRi AtHiRaH said...

beli je brg yg cecah harge 100..perfume ke..hehe^^

CiK GorGeouS ! said...

AA : perfume eh ?? bau ape yang best eh ??

syiela said...

wallet ke.. sesuai juga rsanya..

dah kes beli hadiah tuk kau aku pulak ni

CiK GorGeouS ! said...

syieLa : HAHAHAHAHA~ tu Laa padahnyee~