Tuesday, May 22, 2012

how i spent the day on my BORNday :)


sari berita utama :

NAZMI FAIZ MANSOR dah sign kontrak 3 tahun dengan biera-mar dan CG akan bergoLek2 kesedihan sebab berjauhan dengan beLiau seLama tempoh tersebut...ini adaLah perkhabaran suka daLam duka *senduuuu ohkayyy* ape2 pon, tahniah kepada NFM sebab terpiLih...siLa harumkan nama negara okayy ?? hikksss~

'cik gojes, jangan sedih2...u tetap di hati okayy' pengsan Lapan minit :)

beraLih kepada tajuk entry yang sebenar...aLhamduLiLlah, pada tanggaL 19 mei yang Lepas CG dah pon beranjak usia menjadi kanak2 ribena berumur 23 tahun *nak jugak titLe kanak2 tuh* ape2 pun CG tetap menten muda beLia Lagi gojes dan cantik rupawan *geLaran tak boLeh panjnag Lagi gamaknyee* kat UTHM nie, CG ade adik beradik oLok2 yang memang macam adik beradik betuL2 hoh...kami semua Lahir pada buLan yang sama cuma hari dan tahun yang berLainan...meh sini CG nak kenaLkan duLu adik beradik TERANGKAT CG kat korang sumee meh :


dari kiri : KAK NGAH (iqa aima - 14 mei 1989), ADIK (raja muzaffar - 8 mei 1991), KAK LONG (asykhin padziL - 4 mei 1987) dan KAK LANG (cik gojes - 19 mei 1989) ...haaa, nampak tak susunan tahun kami tuh memang just nice jee...daLam famiLy nie ade 3 perempuan dan 1 jee LeLaki, iaitu adik bongsu yang sangat mengada...kenapee 1 jeee adik Laki ??? sebab si ADIK nie tak mahu ade adik Lain sebab dia nak kekaL bongsu dan terus disayangi oLeh kakak2 nya...hekhekhek~

so, pada hari kejadian, oLeh kerana famiLy betuL CG tak dapat nak ceLebrate birthday CG sama2, makanya CG pon bergeLumang dengan fake famiLy ini *ehehehhee* kami teLah menjoinkan diri main bowLing bersama para bowLers KKDK di bowLing BPmaLL...peerrggghhhh...ingatkan ade Lah chance nak menang barang 1 atau 2 hadiah...sekaLi yang datang tuh kemain power main bowLingnyee pun...menangis CG di hari jadi...jom tengok gambar :

nie champion punya baLingan..memang power !!

si budak2 pendaftaran :)

bajet macam medaL dia jee~ huuuu...

the bowLers...terrbaik :)

anyways, thank you kepada ADIK atas tajaan bermain boLing untuk ketiga2 akak2 dia nie...sekurang2nya, takdeLah teruk sangat kan sebab kak ngah manage to fit in 3rd pLace bagi kategori wanita...congrats kak ngah !!

tumpang gLamer dengan hamper kak ngah :p
kitorang ingat kak Long boLeh menang kategori ratu Longkang, tapi rupanya ade yang Lagi terok dari kak Long..tuaLLy, ade present speciaL untuk kami adik beradik sempena birthday, tapi tak ambiL gambar Lah puLak *sedih* kehkehkeh ~ Lepas soLat asar petang tuh, kami berempat pon bergerak menuju ke MELAKA *yeah, excited sebab tak pernah pegi waktu maLam* daLam kereta tak payah cakap Lah, muLut CG memang riuh Lah berceLoteh tanpa kenaL penat...ADIK puLak drive disamping KAK LONG disebeLah...KAK NGAH Layan perasaan sepanjang jaLan *tee hee hee*

masa ADIK drive tuh sLow sangat gamaknyee...so, Lepas berenti rehat untuk soLat bagai, kak Long ambiL aLih drive...tudia kak yong kawasan dah keLuar perangai mafia dia...habis dia tekan 140 - 150 km/j hoiii...kecut jugak perut nie tapi cooL jee Lah kan~ and kami sampai around 9 maLam dan terus menuju ke jonker waLk *waLaupun sesat, tetap sampai*

beLakang tuh Laa orang dok naik2 cruise kononnyeee...

bajet macam kat venice, LaLaLaLa~

adik membajet jadi tourist guide, padahaL.....sejarah pon faiL gamaknyee~

jonker waLk yaww~

modeL2 tak berbayar JW :p

kak ngah and adik sedang berdiskusi~

tun teja dan hang Li po ??? errkkk~ sesat...

bagai Lembu di cucuk hidung..tatau mana Lembu ntah~
kak Long sebenarnyee nak pegi JONKER WALK nie nak beLi seLipar getah yang fancy2...serius cakap oih, panas memang tahap mengaLir peLuh membanjiri ketiak okayy...sepanjang jaLan tangan nie keje mengipas jee pakai kipas RM2 *kak ngah beLi, hahahaha* ape2 pun ade Lah beLi barang sikit2 buat tanda mata *hekhekhek, pokai hoii*

adik paLing hitam, tatau kenapee...bhahaha~

kincir air tepi Laut :p

sentuhan tangan kak Long~
dan kemudiannyee kai pon bertoLak puLang ke batu pahat...nasib baik Lah tak overnight kat sane sebab masing2 pon dah mengantuk tahap meLampau dan kepenatan...konon pLan nak beLanje kak Long makan best2 Lah kat meLaka, tapi kak Long boLeh puLak nak makan kat RnR pagoh *Layankan jeeLa* so, jan 1 pagi Lebih tuh Lah baru kami dinner dengan Lahapnyee kerana sangat keLaparan...anyway, terima kasih kepada kak Long, kak ngah dan adik sebab sama2 ceLebrate bithday kita semua kaLi nie...waLau macam tak banyak aktiviti bersama, but we stiLL had fun together !! :)


tiLL meet again next year *masa tuh kak Long dah keje, rawrrrr~*


p/s : birthday kaLi nie CG beLum merasa makan kek and dapat hadiah banyak2 Lagi...adakah ini petanda CG makin dewasa ??? tiiidaaaakkkk !!! sape2 nak bagi hadiah boLeh pos terus kat rumah CG ohkayy :)


10 comments:

syiela said...

oh oh Bestnya berbowling bersama2.. lama tak lepas giant kat situ sejak ada Dable H ni...

Happy besday CG moga dimurahkan rezeki

CiK GorGeouS ! said...

syieLa : sukan baik untuk kesihatan...awwwuummm...anyways, thank you :)

Yana Aina said...

happy bezday CG .. same ler kt bln mei (saja bg tau) haxhax amboi sakan jln. kat jonker walk mmg panaSs. yana yg dok mlk pon jarang2 g sana. klu nk donate peluh boleh ler .. hehe

CiK GorGeouS ! said...

YA : hahahha~ happy bithmonth to you jugak Lah cenggitu~ :)

Syed Salleh said...

What an auwsome day !!

(http://syedsalleh.blogspot.com/)

CiK GorGeouS ! said...

SS : hahahhaa~

Anonymous said...

aku cm ske je post yg ni... keh3... *joget_joget*..... weeeeee

~~ADEK~~

CiK GorGeouS ! said...

ADEK : kenapee kau nak joget2 jugak kat sini...haiipp~

Nor Atiqah Aima Roslan said...

tengkiu sume...chenta kamu s0 very the much2..haha.. <3

CiK GorGeouS ! said...

NAAR : Lawak kampus satu kak ngah !! :)