Wednesday, May 2, 2012

diaLog si ayah dan bakaL suami anak perempuannya :'(


weLL, hari ini keLas CG banyak yang bataLnyee pun...sambiL2 buat kerja2 yang tergendaLa, rajin puLak bukak YOUTUBE...dan yang menariknye tibe2 hari ini puLak rajin nak dengar nasyid *ohkayyy, tau Lah CG bukan jenis yang dengar nasyid* dan sambiL2 tu puLak tengok kat FB, banyak puLak invitation perkahwinan kawan2 dan tiba2 tersedar : 'eeehhhh, aku nie dah semakin dewasa dan tak Lama Lagi pun nak kaen jugak' *mood gatai pon tiba* tengah daLam mood syok2 and gatai2 nak menikah tuh, tiba2 pLayList kat youtube sampai ke video muzik LAFAZ SAKINAH dan muLa Lah air mata jatuh berjurai2...

*siLa baca entry ini bersama aLunan Lagu dari video di bawah ini untuk mendapat mood yang sama dengan CG*



throughout Lagu nie, CG bayangkan diaLog antara ayah CG dan jugak bakaL husband CG...hoiiiii, sedihh hoiiiiii !!!


Heningnya
Sunyi suasana
Lafaz sakinah bermula
Apa rasa
Diterjemah hanya
Sebak abah tangis ibunda
Adalah aku wali puteriku
Serah kini amanahku ini padamu
Nafkahilah dia curah kasih dan cinta
Lebih dari yang ku berikan kepadanya

Dulu esakannya sandar di bahuku
Tangisannya kini ku serah padamu
Bukan bermakna dia bukan milikku
Fitrahnya perlukanmu
Jadikanlah dia wanita syurga
Mengerti benar akan maharnya
Taat itu bukan hanya pada nama
Indah ia pada maksudnya
Ku akur
Akan pesanmu
Puterimu kini amanahku
Iringilah
Dengan doamu
Bahagia kami dari redhamu



sampai Lirik : 'adaLah aku waLi puteriku' tuh jeee air mata dah macam berjujai2 macam air hujan...Lirik2 seterusnya Lagi Lah rasa macam nak tanggaL mata nie menangis...CG dapat rasa yang Lirik nie memang mewakiLi ape yang ayah2 dan waLi2 diLuar sana rasakan saat anak perempuan mereka nak diserahkan kepada suami mereka *soobbssss*

'Dulu esakannya sandar di bahuku
Tangisannya kini ku serah padamu
Bukan bermakna dia bukan milikku
Fitrahnya perlukanmu
Jadikanlah dia wanita syurga
Mengerti benar akan maharnya
Taat itu bukan hanya pada nama
Indah ia pada maksudnya'


waLaupun CG beLum ada ura2 nak mendirikan rumah tangga Lagi daLam masa terdekat nie, tapi biLa memikirkan bahawasanya satu hari nanti ketaatan utama CG akan berpindah kepada suami dan bukannya ibu bapa yang membesarkan CG Lagi, tiba2 CG rasa sebak dan macam2 yang CG rasakan...moga2 bakaL suami CG nanti bukanLah jenis yang tak bagi berbakti pada ayah dan mama CG, moga2 dia hormat dan sayang parents CG macam dia hormat dan sayangkan parents dia....dan moga2, si dia akan memimpin dan mengajar CG menjadi wanita penghuni CG seperti yang ayah dan mama CG berikan didikan agama pada CG...


muLaLah tiba2 rasa macam tak nak kawen kan ?? besar tanggungjawabnyeee hoiiii~

*cube try maLam sebeLum nikah tuh, mainkan Lagu nie...berape ramai perempuan yang mampu tahan sebak ??? kaLau hayati, confirm berjujai2 nangis...i can assure you*


p/s : suara yang menyanyi Lagu nie mendayu sangat dan feeL tuh memang sampai Lah !!


6 comments:

Zara Nur said...

agreed!! Zara pernah dengar lagu ni..huhu:)

CiK GorGeouS ! said...

ZN : aihh...sedih oiii sedih :(

Cik FaRiZaM said...

sedih plak bc :(

follow n singgah sini
dr
afasz.blogspot.com

Nuriy Arisa said...

mmg sedih cg..
lagi2.. setlah sekian lame kite stay ngn parent kite.. dan kmudian kite akan duduk brsame suami..

CiK GorGeouS ! said...

CF : tu Lah kan...mmg sedih...uLang2 dengar pon stiLL rase nak menangeh~

CiK GorGeouS ! said...

NA : yeah, nak berpisah dari famiLy dan bertukar tanggungjawab tuh mmg sedih :(