Tuesday, May 8, 2012

ehhh, ape cium2 nie ?!!!!!


ohoiiiiiiii...hoiiii *siLa baca aLa2 dato' M Daud kiLau yang berkiLau okayy*


weLL, dua tiga hari ini teLah berLaku beberapa kejadian yang agak membuatkan CG rasa macam nak tanam kepaLa daLam itu tanah jugaaaa *baca gaya2 uncLe ramu juaL putu mayam* tapi, yang CG nak ceritakan nie ade Lah daLam 3 cerita...dan ketiga2 cerita ini memang ada kaitan dengan kes perbuatan TERLAMPAU menggunakan hidung dan muLut *apeeekah ??? jeng jeng jeng* nak tahu ape yang terjadi, kene baca ketiga2 cerita nie baru Lah korang akan tahu~

situasi 1

sedang CG berjaLan2, kemudian CG parking duduk eLok jee Lah berhampiran dengan kipas...ohhh, nyaman betuL biLa panas2 nie dapat duduk depan kipas tanpa rasa bersaLah bLocking 'LaLuan angin' kepada orang Lain...beberapa minit kemudian, CG rasa macam orang2 sekeLiLing asyik tengok CG dan bercakap sesama sendiri...muLa2 CG ingatkan diorang bengang CG bLock angin kipas, so CG pon beraLih Lah tempat duduk...nak dijadikan cerita, CG nampak saLah sorang budak tuh cakap kat kawan dia then kawan dia pun macam terhidu2 and terbau2 *aaahhhh, sudaaahhhh* pada saat itu CG dah rase macam segan siLu tersipu maLu...

'CG bau busuk kee sampai diorang terbau2 nie' CG bermonoLog sambiL cuba membau diri sendiri...tapi CG rasa biasa jeee...bau macam wangi jee Lagi, padahaL tak sempat pakai perfume pon keLuar biLik tadi...dan seLepas itu, datang Lah puLak seorang hamba aLLah yang bernama LeLaki yang muncuL entah dari mana...tak de angin takde ribut terus dekatkan muka kat CG and terbau2 dan hampir2 tercium pipi gebus CG nie haaaaaa *awuuuu~ maLuu kiteee* biLa dah terkejut dengan tindakan LeLaki tersebut, urat saraf puLa menghantar info kepada otak dan tindakan refLeks menghempuk budak LeLaki itu terLah berLaku *haaa, kan tak pasaL2 kene Lepuk dengan faiL*


situasi 2

CG jaLan meLintasi kawasan masjid Lama UTHM dan tiba2 seorang LeLaki yang entah dari mana muncuLnya berkopiah bagai Lari mengejar CG...akibat terkejut CG pun bukak Langkah seribu dan kitorang pon start main kejar2 time tuh *okayyy, ini sungguh tipu...tak mane CG nak Lari Laaa aih* LeLaki tuh bangun kemudian bergegas dapat kan CG and tiba2 sound tepek depan muka CG yang suci murni tak bersaLah :

'oiii, haram tahu pompuan yang pakai perfume kuat2 nie..huh...harap jee tutup eLok' dan beLiau berLaLu pergi *soobbbssss, tak memasaL*


situasi 3

'uiiihhhh, dari tingkat bawah dah boLeh bau wangi dia Lah...tau dah sapa yang basuh baju nie' kata jiran tetangga aku yang duduk di TF ini sambiL terbau2 gembira...pastu mereka seLaLu tanya CG pencuci ape yang CG pakai sampai semerbak harum Lah aih baju2 CG yang di sidai...even dah 3 hari kat ampaian pon tetap jee bau wangi...so, CG pon kongsi Lah rahsia dengan mereka2 yang bertanya...CG guna nie you aLLssss :


DOWNY passion kaLer merah rawwrrr~

yeah...akhirnya kesemua story di atas teLah terjawab ohkayy...CG memang dah Lama dah tinggaLkan pemakaian perfume yang menusuk hidung nie...weLL, zaman jahiLiyah duLu yee Lah kaLau boLeh setong perfume pon nak sembur kasi wangi kan kat badan nie *aLhamduLiLLah, dah sedar diri* tapi sekarang CG memang tak pakai sangat minyak wangi pon...DOWNY nie yang buatkan CG berbau harum waLau baju tu dah pakai 2, 3 kaLi *ini serius*

muLa2 CG macam tak percaya jee dengan ikLan yang disiarkan kat tv tuh *aLaaa, yang ikLan modeL tuh tak pakai minyak wangi pon pegi keje tapi dia bau wangi tu* biLa CG dah try, dah takkan nak tukar ke jenama LainLah...Lepas sentaL2 sikit baju yang de kotoran degiL, CG akan rendamkan dengan 1 penutup DOWNY nie jee...1 penutup dia, dah boLeh wangikan seLonggong baju2 korang yang bau masham ohkayy *eehhh, terjadi duta seketika puLak*


memang boLeh pakai Lah ikLan nie~

weLL, dah korang tanya ape rahsia CG berbau wangi waLau tak pakai perfume...so, CG jawabLah pakai entry kat bLog nie kan *senang, sekaLi harung cerita* biLa bLogger2 jumpa CG in person, banyak soaLan pasaL kecantikan, bau2 and and fashion yang diajukan...di sini CG ingim memberitahu bahawasanya CG bukan Lah PROFESSIONAL daLam bidang2 semua tuh...tapi ape yang CG pernah buat, CG akan share...sampai deodorant ape yang CG pakai pun mereka nak tahu *nie entah biLa bau ketiak CG pon tiadeLah saya tahunyee pun*

ohhh, Lupa nak bagitahu pengakhiran cerita SITUASI 1 tuh...Lepas budak tuh kene hempuk dengan CG, tiba2 hidung dia berdarah and dia cam sayu jee cakap yang dia suka bau CG sebenarnyee and dia nak pastikan bau tuh betuL2 datang dari CG...tiba2 dah kene hempuk...atas dasar beLas kasihan, CG pun Lap Lah Luka dia, Letakkan ais bagi berhentikan pendarahan hidung dan akhirnya kami pun dah jadi pasangan KEKASIH sekarang nie *hikhikhikhik*








ahahahahhaha~ kau ingat CG karang cerita noveL kee hape nak ade ending story macam tuh ??? cerita sebenarnyee adeLah, Lepas kene hempuk budak tu mintak maaf dan CG pon maafkan...dia kata macam biasa bau bauan CG tuh...mengingatkan mak dia kat rumah...budak tuh anak2 ikan jee ohkayy untuk CG buat jadi kekasih...muda beLia beLasan tahun sangat !!



p/s : bau bauan yang menarik perhatian LeLaki adaLah HARAM...basuh baju bagi wangi takpe, baru rasa bersih dan yakin diri...janji jangan nak over !!





12 comments:

Cik Nur said...

Hamikk..! sampai ade yg kena hempuk tuh..!

hehehehe..tapi downy tu mmg wangi..! nur juga telah mcubanya..!

:)

CiK GorGeouS ! said...

CN : overrr snagat main dekat2 bau anak dara orang...HAHAHHA~

ciksukaberangan said...

HAHA. kelakar je baca. huhu. downy :D

CiK GorGeouS ! said...

ciksukaberangan : hahahahah~ DOMWY mmg ummpphh !! :)

♥ Cik EylaDiLLa ♥ said...

perhhhhh x pasal jer kn kene hempuk kahkahkah..
Downy sangat2 wangi cik eyla suke..

farah hanim said...

wahahaa
entry nie sgt lawakk :D
pasal downy pom bole jadi cerita
promote abisss
konfem pasnie nak gune
haahaha :D

CiK GorGeouS ! said...

CE : anda suka, CG setuju...bhahaha~ boLeh buat tagLine tak ?? ;p

CiK GorGeouS ! said...

FH : hidup kene kreatif...baru Lah warna warni :)

Eein Azryn said...

Hehe. Tak pasal2 kena hempuk dengan fail. :D

CiK GorGeouS ! said...

EA : tu Lah pasaL kan...tak tau kita nie darah tun teja...hahaha~

..cik hana.. said...

pasni hana nak pi borong downy la pulak satu troli....mana la taw aaron ajish pun terpikat nanti..kehkeh

CiK GorGeouS ! said...

CH : ahahahha~ aiyooo...jangan Laa amek aaron ajis CG :)